Nové saxofony s příslušenstvím z eBay za cca 300$????

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
Adam

Nové saxofony s příslušenstvím z eBay za cca 300$????

Příspěvek od Adam »

Dobrý den, mám dotaz na levné saxofony prodávané na eBay, zda má s něma někdo zkušenost? Je to vůbec kov? Hraje to a případně podobá se zvuk vůbec ságu? Je lepší koupit pro úplného začátečníka některý asijský levný kus nebo o něco dražší starší Amati? Děkuji za odpověď případně za radu. Adam M.
Janko

Re: Nové saxofony s příslušenstvím z eBay za cca 300$????

Příspěvek od Janko »

Sestřenice se teď začala učit na ságo a i přes moje a strejdovy rady si koupila ságo od staggu, takový barevný červený... Zvuk nemůžu porovnat s jiným, bylo to teprve moje druhé setkání se saxofonem, ale co jsem se díval jak je to zpracovaný... tak kov to byl, ale bylo to takový dost, no prostě mi to přišlo jak hračka...
ale hrálo to, bohužel neumím objektivně posoudit jak...
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Adam

Příspěvek od Adam »

Na stagg jsem se koukal no.. a mám strach že ty sága z ebay značek např Mendini atd. budou podobné ba ještě horší.. No snad poradí někdo kdo se s tím přímo setkal.. Dík.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Adam píše:Na stagg jsem se koukal no.. a mám strach že ty sága z ebay značek např Mendini atd. budou podobné ba ještě horší.. No snad poradí někdo kdo se s tím přímo setkal.. Dík.
Jako tenor- saxofonista ti můžu říct : Vykašli se tady na ty číny, nestojí to za nic, akorát by ět to od hraní odradilo. Rozhodně jdi do jeté Amatky , pokud máš tu možnost. Já sehnal za 15k včetně kompletní generálky korků , podlepků, všeho ....
jakej sax planuješ ? tenor alt, baryton .. soprán ?
Adam

Příspěvek od Adam »

Plánuju tenor.. Fakt je ta čína tak ubohá a nesrovnatelná se starým nástrojem?
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Adam píše:Plánuju tenor.. Fakt je ta čína tak ubohá a nesrovnatelná se starým nástrojem?
Je... možná že to rok vydrží, a pak se ti to rozpadne v rukách, to poznáš podle toho jakto hraje, zvukově nesrovnatelný
co nic nestojí, za nic nestojí...
Adam

Příspěvek od Adam »

Ok, tak jsem majitelem Amatky řady toneking..
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“