Posilovace prstu
Pravidla fóra
Posilovace prstu
Zdravim. Mate nejake zkusenosti s posilovaci prstu? Je to k necemu nebo je to zbytecne?
-
Teorge
Re: Posilovace prstu
Leží mi doma ten od planet waves, nemůžu říct, jestli to má nějaký vliv na hraní, ale cvičit se na tom cvičí dobře. Jde na tom dělat snad 7 různých cviků a na maximální odpor je to opravdu těžké zmáčknout 
ja mam celkem hodne slabe prsty a rychle bendovani uz na takovych desitkach je pro me problem. myslis ze by to mohlo pomoct?
- SynysterGate$
Taky mám doma jeden od Planet Waves. Pomůže to roztáhnout prsty před hraním, v této době i zahřát
. Hodí se to například když si čtu knížku, tak si to vemu do ruky a mačkám to... (ten posilovač
)
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Urcite to pomoct muze nebo by ti silnejsi stisk minimalne nemel uskodit. Nevim jestli vsechny, ale minimalne nektery posilovace maji jeste takovou zvrasnenou (nebo jak to nazvat) stranu, ktera ma byt simulace drzeni strun, aby ti tvrdla kuze, coz se muze taky hodit, pokud treba delsi dobu nemas cas na kytaru. Kazdopadne jestli zacnes posilovat ruku tak hlavne opatrne, zacni na slabsim, pokud jsi treba posiloval, tak asi jako s vyberem zavazi v posilce
pokud ne, tak je dobry si urcit takovou silu kterou zmacnes nekolikrat (15krat), nechat ruku odpocinout minutku, dve a opakovat. Mozna to muze znit smesne a zbytecne si hlidat takovy maly posilovani, ale mysli na to, ze pokud si natahnes svaly tak mas chvilku po hrani a misto posileni ruky to bude mit spis opacny efekt, chce to zacit klidne mnozstvim, ktery skoro necitis a postupne pridavat. Tim ze si nasadis co nejvic posilovani zesileni nemusis nutne urychlit.
Jestli se pletu tak me opravte, nechtel bych tu mylne informovat, ale myslim, ze je to tak spravne.
Jestli se pletu tak me opravte, nechtel bych tu mylne informovat, ale myslim, ze je to tak spravne.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
- SynysterGate$
Klobouk píše:Urcite to pomoct muze nebo by ti silnejsi stisk minimalne nemel uskodit. Nevim jestli vsechny, ale minimalne nektery posilovace maji jeste takovou zvrasnenou (nebo jak to nazvat) stranu, ktera ma byt simulace drzeni strun, aby ti tvrdla kuze, coz se muze taky hodit, pokud treba delsi dobu nemas cas na kytaru. Kazdopadne jestli zacnes posilovat ruku tak hlavne opatrne, zacni na slabsim, pokud jsi treba posiloval, tak asi jako s vyberem zavazi v posilcepokud ne, tak je dobry si urcit takovou silu kterou zmacnes nekolikrat (15krat), nechat ruku odpocinout minutku, dve a opakovat. Mozna to muze znit smesne a zbytecne si hlidat takovy maly posilovani, ale mysli na to, ze pokud si natahnes svaly tak mas chvilku po hrani a misto posileni ruky to bude mit spis opacny efekt, chce to zacit klidne mnozstvim, ktery skoro necitis a postupne pridavat. Tim ze si nasadis co nejvic posilovani zesileni nemusis nutne urychlit.
Např. ten posilovák od Planet Waves má tu "zvrásněnou" stranu. Je to celkem užitečné, ale pokud hraješ aspon 1x denně nějakou tu hoďku tak to není asi potřeba.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem to viděl v kytarách, myslel jsem, že je to na trubku nebo na jiný dechový nástroje. Koukám, že je to univerzální, myslíte, že to pomáhá i na piano? Každopádně do toho půjdu, mže to být i dobrá antistres pomůcka do školy 
- SynysterGate$
Může to být dobré i na psaní na klávesniciPepe.killer píše:Nedávno jsem to viděl v kytarách, myslel jsem, že je to na trubku nebo na jiný dechový nástroje. Koukám, že je to univerzální, myslíte, že to pomáhá i na piano? Každopádně do toho půjdu, mže to být i dobrá antistres pomůcka do školy
Tezko rict jestli to pomuze na piano, ono to posiluje hlavne stisk ruky, takze hlavne asi svaly v zapesti, prstech a predlokti, ale asi zapojujes i biceps, mozna i neco vic, ale to uz je celkem zanedbatelny, ale celkove by ti silnejsi ruka (resp. ruka zvykla na urcitou zatez) mela treba vydrzet na delsi hrani nez se unavi a tak. Jeste dodam k tomu prehaneni, nevim jak je to u posilovani zapesti, ale pokud posilujes ty svaly vic, tak by se ti mohly zacit zkracovat, ale vzhledem k roztahovani svalu pri samotne hre by tohle nemel byt problem kytaristu.
Jinak k tem "tvrdicu-kuze" ... samozrejme pokud hrajes aspon sem tam tak jsou celkem zbytecny, ale zrovna ted v obdobi zkousek se kolikrat ani ta hodka nenajde, pokud clovek nahani body (ci z jinych duvodu), urcite to neni nezbytna soucast, spis takovej malej bonus
.
edit: Zbytecne prehaneni zateze by mozna mohlo mit spatny vliv i na slachy -> zanety -> omezeni hry -> pripadna operace a dalsi omezeni hry -> uceni se drzet struny levackou a trsatko pravackou ...
Jinak k tem "tvrdicu-kuze" ... samozrejme pokud hrajes aspon sem tam tak jsou celkem zbytecny, ale zrovna ted v obdobi zkousek se kolikrat ani ta hodka nenajde, pokud clovek nahani body (ci z jinych duvodu), urcite to neni nezbytna soucast, spis takovej malej bonus
edit: Zbytecne prehaneni zateze by mozna mohlo mit spatny vliv i na slachy -> zanety -> omezeni hry -> pripadna operace a dalsi omezeni hry -> uceni se drzet struny levackou a trsatko pravackou ...
Cort Earth 70
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Ze ti nevyleti hul z ruky co?
Pak jeste pri zdimani hadru, prani fusakli a trenyrek na koleji, skrceni a v pripade ze kamarad uklouzne na srazu ho muzes chytit a vytahnou jako hrdina Hollywoodskeho trhaku, bez toho, ze by ti zacal dramaticky klouzat. Urcite posileni svalu nicemu neuskodi, ale je treba na to jit s rozumem, pouzivat spravnou techniku...
Cort Earth 70
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Když je to ten posilovač prstů,posiluje to i zápěstí a nebo na něj platí jenom posilování typu hrát,hrát a hrát?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Posiluje to i zapesti, jak pisu vys tak i predlokti a asi i biceps a neco okolo. Aby jsi posiloval samotne prsty.. tezko rict jestli je to vubec anatomicky mozny, ale musela by to byt strasne mala zatez, aby se nazapojovaly na plno svaly v zapesti
edit: K oblasti posileni ... ono taky zalezi na technice(muzes to posilovatko treba strcit mezi stehna a posilovat trisla
) a "obtiznosti", pokud das mensi zatez, tak budes posilovat hlavne zapesti a na predlokti to skoro nepoznas, na vetsi zatez uz poznas jak se zapojuje vic svalu... ... zkus si vyprat (a hlavne vyzdimat) par tricek v umyvadle a uvidis co to zhruba posiluje 
edit: K oblasti posileni ... ono taky zalezi na technice(muzes to posilovatko treba strcit mezi stehna a posilovat trisla
Cort Earth 70
Dobrá účinná ozkoušená alternativa je powerball...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Smazán OT - respektive přesunut do Popelnice.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Pepe.killer
- Kontaktovat uživatele:
Dík Nero, docela mě to s***o..
Tak já jsem si dnes pořídil Grip Master Medium tension (což je zároveň největší možná zátěž) a je to docela dobrý. Když už nic jinýho, aspoň trochu mě to zabaví v nudných hodinách. Ale třeba malíčkem to moc dobře neutáhnu, třeba se to časem zlepší...
Tak já jsem si dnes pořídil Grip Master Medium tension (což je zároveň největší možná zátěž) a je to docela dobrý. Když už nic jinýho, aspoň trochu mě to zabaví v nudných hodinách. Ale třeba malíčkem to moc dobře neutáhnu, třeba se to časem zlepší...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za málo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
V mém případě jsem udělal doboru zkušenost s kolečkem. Ruka je jistější a pevnější v bendu a rychlejší při solech nebo improvizaci.Zejus píše:Zdravim. Mate nejake zkusenosti s posilovaci prstu? Je to k necemu nebo je to zbytecne?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
-
Teorge
Náhodou já někde ještě viděl heavyPepe.killer píše:Dík Nero, docela mě to s***o..