AKG K 77

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
speed8
Kontaktovat uživatele:

AKG K 77

Příspěvek od speed8 »

Zdravím,
už nějakou dobu mám tato sluchátka a dneska jsem si všiml, že levé sluchátko na uchu vrže, když třeba žvýkám nebo tak něco. Myslíte, že je to vada nebo to tak prostě je? Když si po posunu celá sluchátka více dozadu na hlavě, tak je po problému.
Vím, že je to banalita, ale je to docela nepříjemné, když máte na sobě 2 hodiny sluchátka.
Taky jsem se chtěl zeptat, jestli když hraji na kytaře a mám to přes sluchátka, jestli se mi může sluch nějak zkazit. Sluchátka mám na hlavě cca 2-3 hodiny denně. Nemám to nějak extra nahlas, prostě tak, aby mě zvuk nepichal do ucha.
Díky za odpověď
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: AKG K 77

Příspěvek od Nero »

Ty sluchátka vržou - řekl bych, že to je třením té umělohmotné mušle v kloubu o můstek, nebo jak se říká tomu, co je přes hlavu. Nikdy mě to nijak extra nerušilo, zas tak často to nedělají. Nebo nejsem takový přežvýkavec jako ty :P

Přílišná akustická zátěž samozřejmě dobrá není. Těžko ale radit, co je OK a co ne. Samozřejmě se to nesmí přehánět ani s hlasitostí, ani s délkou poslechu. Pro ucho je samozřejmě nejlepší, když poslouchá ze vzdálenějšího a neuzavřeného zdroje (bedny), nejhorší jsou naopak in-ear, z kterých jde zvuk přímo do zvukovodu a šíří se pouze jedním směrem. Jaký to bude mít vliv konkrétně na tvoje ucho se říct ale nedá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Berme to obecně.
in-ear sluchátka mám na hlavě každý den asi tak hodinu a půl. Myslíš si, že je to moc? Nerad bych se připravil o svůj sluch, už takhle jsem nahluchlý.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli už teď si nahluchlý, tak doporučuju pravidelné návštěvy ORL tak jako tak. Nejsem ale žádný lékař a řešit něco tak citlivého jako ucho a jeho zdraví si netroufám už vůbec.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jo jsem, ale jen když po mě někdo něco chce :)
Sluchátka jsou zlo.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“