Pánové a dámy,
sháním tuto věc.
Je vidět na banjo a podobných kytarkách. Čím větší, tím lépe. Nemáte náhodou něco takového doma a není pro to využití? Popř. kde bych to mohl koupit u nás?
Chci si to dát na oba Reverendy, ať z hlediska estetického, tak i praktického.
Obecně Reverendy mají ostřejší hrany těla. Žádná ergonomie (jen zadní část). Tohle by mělo zmírnit mou bolavou paži zespodu. Změnil jsem si teď na nějakou dobu výšku popruhu směrem "ke koulím".
Když Reverend vyráběl původní modely přímo v US, tak ty měly hrany vyloženě ostré na lidskou ruku a standardně k těmto kytarám se tyhle "armresty" dávaly již v dílně. Po přechodu z US do Jižní Koreje od toho upustili, jelikož jsou hrany již méně ostré. Část lidí si však dává tyto doplňky i z nostalgických "pohnutek" po zašlé slávě prvotních modelů od Reverendů. U mě je to kombinace všeho, ač jsem původní US model nedržel přímo v ruce ještě. Jak to komentoval kolega kytarista: "Zimuješ, tak děláš cypoviny." A má pravdu.
Každopádně jsem ten problém vyřešil. Sice né tak, jak bych si to představoval, ale armresty budu mít k dispozici.
Mohl bych se jenom zeptat jak a za kolik jsi to nakonec vyresil? Mozna by se to dalo nechat udelat na zakazku, ale opravdu nevim kolik by to stalo a jestli by se to vyplatilo vic nez si to nechat dovest. Jinak jeste provizorni reseni by mohlo byt mozna i "nadstaveni" hrany, jako je to na teto akustice, ktere by slo asi zvladnout i v domacich podminkach.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Objednal jsem NOS armresty přímo z Reverend skladu v Michiganu, což byla ta nejzašší varianta. A tahle legrace mě bude stát se vším všudy okolo litru (vč. poštovného, balného atd.). Vzal jsem dva, aspoň jsou k tomu podložky, šroubky a jak mi radostně sdělil Ken Haas (obchod Reverend Guitars), tak mi k tomu přibalí i nějaké samolepky s logem firmy. Holt někdy má člověk slabší dny.
Diky. No neni to sice nejmin, ale jestli to pomuze, tak se to da, navic to na te kremove vypada fakt pekne (aspon mne se to teda libi) + nalepky zadara, no neber to.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Jediné čeho se trochu bojím, že ten plech bude tvrdý a tudíž jeho posazení na hranu bude limitující předem vytvořeným ohybem. Snad bude pružnější a já si budu moci dle své potřeby jej tam namontovat. Jen je mi trochu líto vrtat do dřeva.
A teď si představ jak o tu nalepenou podložku neustále drhneš holou rukou či rukávem. Dost pochybuju, že to tam vydrží déle než měsíc - jak dámské vložky to rozhodně měnit nehodlám. To by nevydrželo u mě moc dlouho, vzhledem k tomu, jakým způsobem pravačkou hraji. Jinak ten plech se šroubkama stojí 19 dolarů kus.
Já lepidlům nevěřím. Krom takových extrémů jako je Chemopren a podobně agresivní lepidla. To je na zváženou, zda je lepší na inkrimovanou část hezkého laku hodit silné lepidlo, které obstojí různým vlivům a tlakům anebo risknout dva šroubky na horní část hrany těla, které navíc půjdou povolit a bude možnost s plechem o pár cm šoupat více dopředu nebo dozadu dle potřeby a poté šroubky opět utáhnout (proto jsou na armrestu ty podlouhlé drážky).