Zdravim,
nejak se mi zda ze v pisnicce otherside od redhotu v casti pred kytarovym solem kde antonhy zpiva "turn me on take me for a hard ride, burn me out leave me on the otherside bla bla..." je nejaka 'jina' bassa nez ve zbytku pisnicky... doufam ze mi neodesel sluch ale zni mi to proste nejak jinak. Tak si to prosim bassaci poslechnete a kdyztak napiste jestli tam je nejaky efekt je to cca 2:50 http://www.youtube.com/watch?v=e0pssygUadM
dekuji! Bukvice
overdrive, distortion, booster - něco takovýho. Mě třeba podobnej zvuk dělá i tranzistorovej Peavey, když dám hodně gainu, což je asi nejjednodušší princip, jak podobnýho efektu docílit, totiž uřezat vlnám špičky. Nebo taknějak...
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B http://bandzone.cz/sunday4
heczis píše:overdrive, distortion, booster - něco takovýho. Mě třeba podobnej zvuk dělá i tranzistorovej Peavey, když dám hodně gainu, což je asi nejjednodušší princip, jak podobnýho efektu docílit, totiž uřezat vlnám špičky. Nebo taknějak...
no on ma hlavne tu hlavu galliena s boostrem primo v tom... ale tady se mi zda ze tam dava jeste neco vic... snad nejakej ten slabej overdrive teda.. ale hodne slabej...
Burton píše:Tak on má hlavně nějaký šílený multiefekt, takže tam zkreslení určitě má.
pokud ja vim tak prave flea multiefekt nema, pouziva jednotlivy krabky... to je fuk, asi tam bude booster primo z jeho GK hlavy, akorat nevim jestli na to je nejaky footswich aby to zapl jen na jednu cast pisnicky...
Krabičky asi nějaký má, ale já si IMHO myslím, že tohle je spíš způsobený spíš jeho stylem hry, jak on do toho prstama hrabe... Třeba By the way tam do toho taky hrabe v těch slokách tolik až ty struny mlátí o pražce a na base se to trochu přebudí... Ale netvrdím, že je to nutně tak, jen si to myslím... Taky by mě to zajímalo co vlastně všechno pod nohama to basový hovado má....
Jako kvakadlo pouziva Q-Tron, to co je na to strance je vycet toho co kdy mel... Momentalne (resp. do prdechazejicich turne) mel na pedalboardu pouze ty tyto tri pedaly (MicroAmp, Q-Tron, ODB)
Medek.h píše:Krabičky asi nějaký má, ale já si IMHO myslím, že tohle je spíš způsobený spíš jeho stylem hry, jak on do toho prstama hrabe... Třeba By the way tam do toho taky hrabe v těch slokách tolik až ty struny mlátí o pražce a na base se to trochu přebudí... Ale netvrdím, že je to nutně tak, jen si to myslím... Taky by mě to zajímalo co vlastně všechno pod nohama to basový hovado má....
tak v BTW bych rekl ze to je spis basou (modulus) a ze ma na hlave nastaveno hodne boosteru....
Medek.h píše:Krabičky asi nějaký má, ale já si IMHO myslím, že tohle je spíš způsobený spíš jeho stylem hry, jak on do toho prstama hrabe... Třeba By the way tam do toho taky hrabe v těch slokách tolik až ty struny mlátí o pražce a na base se to trochu přebudí... Ale netvrdím, že je to nutně tak, jen si to myslím... Taky by mě to zajímalo co vlastně všechno pod nohama to basový hovado má....
tak v BTW bych rekl ze to je spis basou (modulus) a ze ma na hlave nastaveno hodne boosteru....
Mam takovej dojem ze Californication nenahraval na Modulus, ale nechci kecat...
no By The Way taky neni na Cali... ale kdyz jsme u toho tak me se naopak zda ze Californication je na Modulus a par songu (myslim ze Easily + jeste nejake) na Fender Jazz bass... a pak road trippin' na nejakou akustiku
bukvice píše:
no By The Way taky neni na Cali... ale kdyz jsme u toho tak me se naopak zda ze Californication je na Modulus a par songu (myslim ze Easily + jeste nejake) na Fender Jazz bass... a pak road trippin' na nejakou akustiku
Jasny ja to prehlid, myslel jsem ze se bavime o Otherside..