Problém s FS k Boss RC-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Problém s FS k Boss RC-2

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Koupil jsem si Boss RC-2 a chtěl bych ho vyuzívat i na koncertech...k lepšímu ovládání se dá k pedálu dokoupit i FS...budto jednotlačítkový FS-5U nebo dvoutlačítkový FS-6...oba dva od Bosse. Fungovat by to mělo takhle:

Takovýhle jednoduchý footswitch jsem si doma sestavil podle návodu, který sem někdo posílal na forum a který kopíruje presně tento dvoutlačítkový switch. Tlačítko A vymazává nahranou frázi a tlačítko B jí zastavuje. A o tlačítko B mi jde. Tady je to schéma:
footswitch.jpg
Na mém sestrojeném switchi mi tlačítko A stejně jako na originále nahranou frázi vymazává, ale tlačítko B mi na mém switchi zapíná jakou si funkci,a to ze zapíná nějaký jiz predem naharaný bluesový beglajt z banky pedálu. Chtěl bych, aby mi tlačítko B stejně jako ve videu mou nahranou frázi jen zastavovalo.

Problém doopravdy nevím, kde by mohl být. na tomto FS neni snad nic tezkého. Jediné co mne napadá je to, ze na Originále jsou vzádu nějaké šoupací prepínače:Obrázek

Ty samozdrejmě na svém switchi nemám. Prepínače na originále snad mění polaritu a jakýsi "mode"...nevím co to znamená...//

Chtěl jsem se zeptat jestli o tomto nevíte někdo něco trošku hloubš. anebo jestli někdo nemáte schéma prímo na tento originální switch i s těmi prepínači. Funkce B tlačítka je pro mne doopravdy dulezitá, protoze jinak se nahraná fráze zapíná dvojtým stiskem v určitím intervalu a to pro zivé hraní doopravdy není vhodné. Takto bych na tlačítko pouze šlápnul a byl by klid. Tak jestli nevíte jak problém náhodou vyrešit. Jestli někdo nemáte schéma nebo alespon netušíte, jak ty prepínače v pedálu fungují. Děkuji.
mazzi

Re: Problém s Boss RC-2

Příspěvek od mazzi »

Přepínač mode je volba pro funkcionalitu tlačítek:

FS-5U (MOMENTARY) - sepne kontakty pouze při sešlápnutém tlačítku, při uvolnění tlačítka jsou kontakty rozepnuté (podobně jako domovní zvonek, který zvoní jenom při zmáčknutém tlačítku). Používá se např. pro tapování tempa.

FS-5L (LATCH) - při sešlápnutí tlačítka, sepne kontakty, při uvolnění tlačítka jsou kontakty sepnuté a při opětovném sešlápnutí se kontakty rozepnou a po uvolnění jsou rozepnuté (podobně jako propiska, zmáčknu čudlík - píšu, zmáčknu podruhé - nepíšu). Používá se např. pro přepínání kanálů čistý/zkreslený.

Výhodou FS-6 je možnost nastavení jestli se chová jako FS-5U nebo FS-5L pro každé jedno tlačítko.

Osobně mám k RC-2 pouze FS-5U pro tapování tempa, zkusím kouknout do manuálu, ale myslím, že obě tlačítka musí být v režimu MOMENTARY.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
60'Rock_N'_Roll

Re: Problém s FS k Boss RC-2

tohle všechno vím, manuál mám taky...

já jen reším, proč kdyz to tomu klukovi v videu funguje tak jak si predstavuju a já si postavil kopii toho switche co má on, tak mi to nefunguje tak jak jemu...tam bude něco s tou polaritou, jen nevím co.. :?
mazzi

Příspěvek od mazzi »

12.01.2011 0:02
60'Rock_N'_Roll píše:jakýsi "mode"...nevím co to znamená...
12.01.2011 2:27
60'Rock_N'_Roll píše:tohle všechno vím, manuál mám taky...
RTFM, UTFG a víc už ti k tomu neřeknu.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
60'Rock_N'_Roll

Ano. Chápu. Ale pak jsou vzádu i nějaké přepínače. Ten mode, to už tedy vím co je a pak druhý: "polarition"
tadyto podle mě bude řešit můj problém. Protože jinak nevím, kde by problém mohl být. Prostě mýj problém je, že chci aby mi dootswitch pracoval stejně jako na videu. To nedělá a tak se ptám zde.
koko

Příspěvek od koko »

Nedavno jsem resil neco podobneho u Rolanda Cube 40xl, coz je taky pro FS od BOSSe. Figl je v tom, ze musis dany obvod ROZEPÍNAT, pokud to u spinani nefunguje spravne. To je ta zmena polarity a cela veda.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
60'Rock_N'_Roll

a k rozepínání potřebuji nějakej speciální switch..? nebo stačí nějaký obyčejný, co mám..?
koko

Příspěvek od koko »

Jde jenom o vnitrni zapojeni. Proste v dobe kdy na efektu nechces mit funkci seplou, tak musi byt obvod uzavren. V okamziku rozpojeni (at uz trvaleho nebo mzikoveho, to je podle potreby efektu nebo komba a resi se to spinacem nebo prepinacem) se stane zmena. Ty to ted mas pravdepodobne tak, ze obvod sepnes a cekas zmenu. Musis to otocit. Nehledej v tom zadnou vedu. Je to naprosto trivialni zalezitost.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
60'Rock_N'_Roll

tak sem udělal pokus....

ted ty spínače, jsem zalepil izolepou, tak aby signál byl spojený. po nahrání jen spínač odlepil a na chíli sem signály odpojil a zase spojil...jakoby opačnš nez normálně...bez efektu... :cry:

doopravdy netušítě někdo v čem by mohl být problém..?
koko

Příspěvek od koko »

To se nemuselo povest. Ta izolepa to nemusela spravne udrzet. A taky jestli mas spravne vybran spinac ci prepinac. Vem holyho jacka bez krytky a soupni do efektu. Spojovanim kratkych napajenych dratku nebo rozpojovanim proti zemi zjistis jak to funguje. Vic uz Ti neporadim a pokud to nezvladnes tak musis vytahnout 1400,- :D
60'Rock_N'_Roll

koupil jsem rozpínač

zkoušel sem manuálně spojené kontakty odpojit

v kazdém prípadě tam začala hrát písnička nahráná jiz Bossem z pamětové banky efektu... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“