Soundking AK60GR vyměna repráku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bucenec

Soundking AK60GR vyměna repráku

Příspěvek od bucenec »

zdravím
mám tohodle zmetka Soundking AK60GR 60W
zvuk humus to je jasne u soundkingu nic nového
ale chtěl bych vyměnit reprák, požívám efektovou krabku takže je mi někde jaký to má čistý a zkreslený kanal, věřím že po vyměně repráku asi za celestion ten zvuk bude lepši
ale nevím který vybrat a kolik ohmu
nevíte jaký reprák by tam byl vhodný, vlezl bych se max do 2500?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundking AK60GR vyměna repráku

Příspěvek od core88 »

bucenec píše:zdravím
ale chtěl bych vyměnit reprák, požívám efektovou krabku takže je mi někde jaký to má čistý a zkreslený kanal, věřím že po vyměně repráku asi za celestion ten zvuk bude lepši
No nevym ale jestli zvuk co leze ze zesilovače stojí za vyliž (_._) tak změnou repra to nezachráníš maximalne lehce zmeniš charakter . co se týče parametrů repra tak by meli bejt napsaný vzadu na tom repráku . nejčastějš se davaj 8 ohm ale rači to zkoukni a dal bych tam neco co snese 65W a víc . jestli to má výstup na ext. box tak to zkus jestli ten zvuk bude jinej....
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
bucenec

Příspěvek od bucenec »

core88 píše:
bucenec píše:zdravím
No nevym ale jestli zvuk co leze ze zesilovače stojí za vyliž (_._) tak změnou repra to nezachráníš maximalne lehce zmeniš charakter . co se týče parametrů repra tak by meli bejt napsaný vzadu na tom repráku . nejčastějš se davaj 8 ohm ale rači to zkoukni a dal bych tam neco co snese 65W a víc . jestli to má výstup na ext. box tak to zkus jestli ten zvuk bude jinej....
však jo, nechce s emi to rozebírat musím vytahnout cely ten zesik abych se dostal k repru ale ám pocit že tam bude ten8mi ohmový a zdiřku na box to nemá maximálně line out ale to není myslím ono
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Line-Out určitě není "ono" :wink:

Nicméně bych na tvém místě zvážil, jestli má tahle investice smysl. Radši bych to střelil a koupil něco zcela jiného...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Nero píše:Line-Out určitě není "ono" :wink:

Nicméně bych na tvém místě zvážil, jestli má tahle investice smysl. Radši bych to střelil a koupil něco zcela jiného...
taky sem uvažoval ale kdybych si měl pořídit nové kombo tak bych určitě dod deset nešel a to nenašetřím ani za 100 let:D takže uvažuju o tom repráku a to kombo už má nějakých 5 let určitě takže ten reprák je už dost jetý tak proto uvažuju o výměně
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Co to prodat - přidat prachy na reprák a koupit něco z bazaru?
Pak až budou penízky na kombo nad deset, tak to popřípadě střelíš circa za podobnou cenu a bude ;)

Jinak neřekl bych, že reproduktor s věkem (5let) odchází, pokud ho nehuntuješ. Však vintage repráky jsou ceněný ;)
"Lots of people talk and few of them know..."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přesně tak, to repro samo o sobě za 5 let odejít nemohlo. A změna zvuku, které bys docílil, by nebyla nijak výrazná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

bucenec píše:
Nero píše:Line-Out určitě není "ono" :wink:

taky sem uvažoval ale kdybych si měl pořídit nové kombo tak bych určitě dod deset nešel a to nenašetřím ani za 100 let:D takže uvažuju o tom repráku a to kombo už má nějakých 5 let určitě takže ten reprák je už dost jetý tak proto uvažuju o výměně
a co budeš dělat pak když zjistíš že nový repro třeba za 2,5k s tim neudělalo nic a zvuk stojí za vyliž (_._) stejně jako před tim ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“