Fender Hot Rod Deluxe vs. Orange Tiny Terror Combo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Andreas11

Fender Hot Rod Deluxe vs. Orange Tiny Terror Combo

Příspěvek od Andreas11 »

Ahoj,

prosím, poradil by mi někdo?
Mám dva roky starý Fender Hot Rod. Situace, styl hudby a podmínky se mi lehce změnily (už se tolik nezybývám country) a začínám se pomalu poohlížet po něčem jiném. Hot Rod je snad nejlepší kombo na čisté zvuky. Ale jeho nevýhodou je to, že při mém hraní na nižší hlasitost nehraje tak pěkně zkreslený kanál. Nevyužiji potenciál jeho výkonu. Je ještě rok v záruce, tudíž bych ho mohl výhodně prodat a koupit něco jiného.

Orange Tiny Terror by v mé situaci asi byl lepší (menší, lehčí). Je to sice jednokanál, ale to by nevadilo. Má s ním někdo zkušenost takovou, že by ho objektivně porovnal s Fenderem, zda bych koupí Orange neudělal krok zpět?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
qwer
Odborník

Re: Fender Hot Rod Deluxe vs. Orange Tiny Terror Combo

Příspěvek od qwer »

No... S tvrzením, že je Hot Rod Deluxe to nejlepší na čisté zvuky, bych byl opatrný. Spíš je to univerzální aparát s Fender zvukem, snad to nejpoužívanější kombo Fender střední třídy poslední doby.

Orange Tiny Terror - jde oproti Hot Rod Deluxe brzo do zkreslení, má daleko menší headroom (na úplně čistý zvuk u bicích bych v případě použití komba 112 asi předem zapomněl, pokud to ten bubeník nelechtá). Kreslí naprosto jinak než ten Fender, totálně jiný charakter zvuku, je to takový britský středový zvuk s charakteristickým "orange fizzem" ve výškách. Hlavní odlišnost vidím v tom, že tyhle Hot Rod fendery mě přišly vždy takové jakoby "utopené", jakoby ten zvuk lezle nevím odkud... Orange je zase takový ten agresivnější "in your face" zvuk. Záleží, co ti vyhovuje.

Nejde říct, co je lepší, co je horší - pro mě kvalitativně tak nestejno, ten Orange má oproti tomu Fenderu určitě o chlup lepší repro, Hot Rod zase zní trošku majestátnějc, má jakoby takovou větší hloubku zvuku, ale tomuhle trochu pomáhá taková ta "utopenost" toho aparátu, kterou třeba já moc v lásce nemám.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“