Matchless

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
citizen.one

Matchless

Příspěvek od citizen.one »

Myslim ze se to tu jeste pranijak neprobiralo, tak se chci zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s touhle firmou, ja se nesetkal s jinym nez DC30 Radima Hladika (a to jeste tak, ze jsem na to nehral, ale byl u nej a nejakej chlapik tam na to brnkal) a nevim jestli ma ze slavne Sampson ery nebo novejsi produkce. Mam ted moznost za ,,slusny'' peniz poridit DC30 v 212 verzi, cili pro me tak nejak splneni toho co bych kdy jeste vubec mohl mit :)

Otazka je spis jestli neni jeste nejaky dalsi model treba zajimavejsi nez tohle, byt DC30 ma presne to co chci, tedy super zvuk, jednoduchost a 212...

ohledne Sampson ery jsem cetl, ze by ty novejsi mely hrat stejne, snad jen udajne z celyho Matchlessu znal ,,formuli'' na vyrobu upravovanych V30 jen Sampson, ale tim to taky hasne...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Matchless DC30

Příspěvek od Kinx »

ot: Hladik hraje na Chieftain 1x12 s V30 pokud se nepletu.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jj, taky jsem ho viděl s Chieftain 112. Ty vole, ten měl zvuk...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
citizen.one

aha, tak ja mel za to, ze ma prave DC30...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Ale kdeže... Radim Hladík má SC-30, takže C-30 s jedním reprákem. Od DC-30 se to liší jen tím -1 reprákem, takže zvuk není tak plastický, jako díky dvěma rozdílným reprákům v DC, ale zase se to únosně stěhuje.
C-30 je prostě klasika - neumí to v podstatě žádný zkreslení, ale je to tak tlustý zvuk, že i z jednoho repráku je plný pódium. Je ho škoda na totální tvrďárny, ale pro mne osobně úžasný aparát. RH má starý model, jám v něm mám trafa taky od těch původních starých výrobců, ale řada lidí tvrdí, že tak dramatický rozdíl to není. Bohužel existuje pytel napodobenic od Ceriatone a to fakt hraje podstatně hůř (IMHO).
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No kdysi jsem pátral po rozdílech mezi Sampson era zesíky a non-Sampson era zesíky, ten rozdíl je akorát v tom, že za ty ze Sampson era se víc zaplatí a možná si budou líp držet cenu, jinak to prý hraje stejně...

Odkud to budeš brát? Teď jsem jeden zahlídl v Německu.

SC-30 jsem kdysi viděl zacca 40t. na ebay.de, to byla pěkná cena... DC-30 chodí tak kolem těch 50-70t.
citizen.one

jo tak to je mozna on, kazdopadne chlapik za to chtel 2300E, ja nabidl 2000E a uz se neozval :)
no uvidim, pulku na to mam, pulku si pujcim, ale neco mi rika ze i kdyz to nevyjde treba ted, tak jednou neodolam, uz delsi cas mi to vrta v hlave :D

zrovna jsem to s tim radimem chtel napsat, ted jsem to vyhledal :)

prave pro me je idealni ze to nejak moc nekresli, co jsem hral na ty ruzne repliky a variace, tak me na vsch boutique aparatech tohohle typu bavilo, jak ty cleany jsou prijemny, mekky a zaroven jdou rekl bych vic nez dobre za rukou.

btw. ted na ebay nejakej amerikan chce 7500USD za DC30 ze Sampson ery.
Pokud vim, tak trafa jsou tam snad porad stejny, dela je pro ne myslim nejaka rodina. Nebo se prinejmensim jeste daji sehnat...

ale co psali majitele vetsiho mnozstvi tehle aparatu, tak tam snad rozdil neni...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Tak v prvni rade ten soucasnej vyrobce bude urcite vsude tvrdit, ze je to fakt to samy. To holt nemuzeme cekat nic jinyho... Jinak jak jsem rikal, ja mam ve svy SC-30 ty trafa od ty puvodni rodiny... Oni tvrdej, ze cena za nejlepsi aparat roku 1992 je taky jejich cena. Pak jsou takovy prekupnici, jako Westlabs, ale ti to jen prekupujou, nevyrabej, akorat prihazujou dolary. Jinak kdybys chtel testnout SC-30, tak se mi ozvi... :-) Vzhledem k tomu, jaky mas aparaty, tak to ocekavam velky prekvapeni, ale je to proste uzasny aparat.... Proste dodelany VOX na maximum...

Jinak ja pouzivam v podstate furt ten EF (=dirty, neskutecne tlustej) vstup... Stejne tak hromada dalsich lidi, vlastne asi vsichni moji oblibeni hrajici na C-30. Radim ale ty svoje krabice pousti do ECC vstupu, ale zapada to do jeho stylu cca od roku 1972-3, proste se snazi mit svuj zvuk trochu jinak, ten ECC do jeho profilu zapada vic.
Naposledy upravil(a) Cybermuff dne 2.02.2011 1:18, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

qwer píše:SC-30 jsem kdysi viděl zacca 40t. na ebay.de, to byla pěkná cena... DC-30 chodí tak kolem těch 50-70t.
Cena nových v EU je prostě brutální... http://www.worldguitars.co.uk/amplifica ... x12-reverb Ale pokud chceš tlustej čistej fantastickej zvuk, přilož svůj ret a neodtrhneš více.... Teda nevím, jestli jsi na to hrál, ale link - jak teď koukám - jsem zkopíroval na model s reverbem. Obecně ho pro C-30 nepotřebuješ. To je v základu tak tlustý, že fakt se uživatelé shodují, že je zbytečnej. Pokud na to hraju jen tak, tak už ho taky nedávám, je to fakt k ničemu, jenom to kazí základní geniální zvuk. Prostě tohle je aparát pro ty správný kytarový naturisty... Teda myslel jsem , že citizen.one dělá trochu randáloidní muziku, tam by to bylo možná zbytečný, ale pokud to chce na klidný styly s kytarama, který stojí za to rozezvučet tak, jak je kytarář stvořil, tak WOW a budu potěšen, pokud se tady objeví někdo tak nadšenej z c-30 jako já.
Obrázek
citizen.one

bejvavalo :D

ostatne flasky do Mesy mam od Tebe, nicmene nejdriv jsem mel skoro thrash zvuk, pak jsem postupne ubiral zkresleni a ubiral a ted hraju na mirne nakreslenej clean, skoro to nejmekci co tam jde dostat :)

a prave chci neco takhle jak pises, mam teda jeste Orange, ale to je ciste rockova masina...

nerikam ze to co ted hraju je nejak buhvijak klidny, ale uz na to neni potreba tvrdosti a kdyz potrebuju nejakej extrem, tak pouzivam fuzzy...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No cena nových kousků je dost brutální, na ebay jdou ale splašit za příjemnější ceny - z Německa a nebo z Anglie. Akorát je to o štestí a o trpělivosti - člověk prostě musí sjíždět ebay 2x denně a třeba se mu jednou do roka podaří objevit něco v pěkném stavu za pěkné peníze a prodávající je ochotný to poslat do ČR. Je to otrava, ale někdy se to opravdu vyplatí :)
citizen.one

jj, vzhledem k tomu ze se tenhle chlapik uz neozval, tak mam aspon o starost min, nedokazal bych se udrzet, ale zas bych pak pul roku susil hubu :D

takhle pockam az na to fakt budu mit a poridim to, mel jsem Matamp, to hralo vyborne, ale Orange se mi zdal primocarejsi, ted mi Matamp trochu chybi, mel uz nabeh na boutique zvuk :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

citizen.one píše:bejvavalo :D
...
a prave chci neco takhle jak pises, mam teda jeste Orange, ale to je ciste rockova masina...
...
No já se pohybuju trochu po kruzích, míval jsem starýho Marshalla JMP z třiasedmdesátýho a už mi ten zvuk děsně chyběl, přišlo to na mne..., teď jsem dva dny ladil svoji novou reinkarnaci - postavil jsem si repliku, přišly mi ze Států trafa motaný na papíře přesně podle starých předpisů a už mi to hraje tak, jak jsem byl zvyklej - je to přesně ono... Volume na 11 a přesně ten starej plexi zvuk... Uvnitř samozřejmě žádný špatnosti, samý Orange drops a Mallory a je to ono... Teď ještě řeším nějakýho nasr****šího Marshalla, ale to už zase blbnu s tím, že budu vozit víc aparátů a přepínat je na scéně k radosti zvukařů. Matchless je ale prostě super zážitek... Orange jsem sice taky zvažoval, za měsíc má přijít do CZ hlava Thunderverb 50, ale není to přesně ten zvuk, co hledám, takže zatím Orange vynechávám, ale přibude další Marshall jako road workhorse.
Obrázek
citizen.one

orange ma super reakci na hru, stejnou jako boutique aparaty, akorat nema takovej ten tlak v zacatku uderu jako aparaty s lampovym usmernovacem, ale zase je primocarejsi a rozumi si s efekty lip nez cokoli na co jsem kdy hral...

jedinym neduhem je tech 50w nebo kolik to je (jsou tam 2xEL34, ale pisou 80W,coz je rekl bych blbost), kazdopadne je to hlucny jak blazen a kdyz to ma hrat jak to ma hrat, tak to musi byt zoufale moc nahlas...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

citizene, tady máš něco podobného... do 50t. byses mohl vejít...

http://cgi.ebay.co.uk/Bad-Cat-Black-Cat ... 1e61792a5b

Black Cat vlastně z DC-30 vychází, Sampson udělal jen pár úprav, zvukově to bude asi hodně podobné (rozdíly asi spíš jen kvůli jiným reprům), kvalitativně taky.
citizen.one

safra to je cena :d

skoda ze jsem dneska dohodl koupi ES335 z roku 1969 :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No ona se ta Black Cat jistě na nějakých těch 50t. včetně dopravy vyšplhá určitě, nová totiž stojí cca 2500 liber... Ale je to nejspíš velmi podobné jako DC-30. Matchless vlastně tyhle Black Caty navrhnul pro Bad Cat, tehdy to pojal jako jeho upgrade Matchless DC-30. Je tám pár malinkých, spíš triviálních změn, Bad Cat nejsou tak ukřičené a agresivní jako Matchless. Kvalita zástává, dokonce si někdo i pochvaluje o chlup lepší servisovatelnost (U Matchless totiž dřív slepovali svazky elitů k sobě a když šel jeden do háje, tak si s tím servismani museli nějak poradit. Ale teď už takhle nepatlají po kondících asi ani u Matchless). Podstatný rozdíl ve zvuku asi udělá použití jiných repráků - DC má v základu G12H a Greenback, Cat má Vintage 30 a Greenback.

No a ještě gratulace ke kytaře :)
citizen.one

jasne, u tehle aparatu toho zas tolik neodchazi, kytaru jeste nemam, byl jsem na ni hrat minulej tyden, kdyz za ni ten clovek chtel jeste ranec, nakonec se celkem umoudril, bohuzel mela opravovanej krk, coz sice srazi prodejni cenu, zvuk a hratelnost nikoli...

casem chci stejne ten matchless...ale na druhou stranu spis kdyz se objevi nekdy za rozumny penize nebo nahodou zbohatnu :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Matchless

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Re: Matchless

Příspěvek od subroofer »

Bych třeba uvažoval o VOX AC30 HW2 jako alternativu k DC-30, co jsem tak pozoroval, tak kromě mých oblíbených Pearl Jam na to hraje i Chris z Foo Fighters...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“