Metronom

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monty22

Metronom

Příspěvek od Monty22 »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné někde stáhnou metronom podobný Tama RW100 nebo podobný(nejlépe v češtině) předem moc děkuji za pomoc!
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Metronom

Příspěvek od Monikad »

Metronom v PC není zrovna nejpřesnější..... k tvé otázce: nevím, z výše uvedeného se ani po SW metronomu nepídím a raději používám "skutečný".

Nicméně tady pár jednoduchých metronomů najdeš.... a to je první server, co mě napadl, hledat déle, najdu víc:) http://www.slunecnice.cz/audio-mp3/tvorba-hudby/
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

omlouvam se ze tu jako nebubenik vecpu, ale nedavno jsem vybiral ladicku od petersona a byl mi predstavenej metronom body beat taktez od petersona, urceny pry pro bubeniky.
co na nej rikate?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

arcilucifer píše:......byl mi predstavenej metronom body beat taktez od petersona, urceny pry pro bubeniky. co na nej rikate?
Musím říct že zkušenost nemám a že takovouhle "pulzní" věc vidím prvně a ráda!!! :wink:
Jako bubenice s dlouholetou praxí ale hned od boku vidím nějaké klady a zápory:

- prospěšné je, že je to celé zařízení malé a kompaktní, někde za opasek, nicméně se pak bojím, že bude problematické jakékoliv ovládání během hry.
- paráda je, že odpadá největší bolístka kterou my bubeníci s metronomy máme, a to je nedostatečná úroveň hlasitosti - pulzy do těla jsou prostě vnímány jinak:) Tím se navíc i pro mě může dobře odstranit motání hlavy a nevolnost při zašpuntování uší sluchátky!!!!
- maximální plus je to, že bubeník může být "volnýma" ušima dokonale v kontaktu s tím co akusticky hraje i vnímat odposlech, navíc není ai fixován očima alternativně na nějaké optické ukazatele metra, ale prostě je zapojen další smysl pro vnímání přednastaveného tempa!! Tohle je BOMBA!!!! :idea:

- oproti tomu vidím ale jako velké mínus ovládání. Nevím jak je nebo není podsvícený display, an nevím jak velká jsou tlačítka, nicméně bubenický metronom by měl obsahovat mnohem komfortnější ovládání!! Minimálně by měl umět "natapovat" tempo bez znalosti přesného údaje v bpm, měl by mít nejlépe "kolečko" pro rychlý přesunv rychlostech tempa, leckdo uvítá i nastavení triol, zdůrazněné akcenty na první, atd...... Tedy mi vychází, že je to celkem fajn zařízení, technologicky zajímavé, ale bubeníci jej si zase tak moc v tomhle provedení nevyužijí. :roll: Nevím, zkusím si to někde najít na prodejnách a případně vyzkoušet jak ty pulzy fungují:))
Pro melodické nástroje, respektive cvičení (na piáno, kytaru, housle,...) kde stačí nastavit základní, neměnící se rytmus pro celou doma hranou etudu, to ale bude myslím dokonalé. Pro cvičení bubeníků snad v začátcích také, ale pro pokročilé, kteří se nechávají metronomem vést to ale, bjím se, nebude. :?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

http://www.youtube.com/watch?v=l856Dz2O ... re=related
maji ho v Aleximu a v Rockster na smichove.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

arcilucifer píše:http://www.youtube.com/watch?v=l856Dz2O ... re=related
maji ho v Aleximu a v Rockster na smichove.
Dík...až se dostanu do Prahy (není te´d čas) tak se tam zkusím zastavit a vyzkoušet :wink:
Koukám že možnosti co by to mělo umět, jsem trochu podcenila, nicméně to ovládání je dost nepohodlné a v časové tísni asi hodně stresující....ty pulzy se zdají být dost silné!! :)
lubosek_luka

Příspěvek od lubosek_luka »

proč neni v pc metronom přesný?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

lubosek_luka píše:proč neni v pc metronom přesný?
Má to co dočiněním s funkcí procesoru v PC. Pochopitelně když je procesor zatížen, jinými věcmi, které třeba jen na pozadí a bez vůle uživatele, v kompu běží (typicky různé aktualizace, antivirové kontroly, ukládání záloh,...), logicky se práce procesoru zpomalí a všechny ty SW běží pomaleji.....
kdysi mi to někdo vysvětloval i technicky přesněji, možná že tady. já mu nerozuměla, ale věřila :wink:
podvlada

Příspěvek od podvlada »

jeden z nej metronomů online:

http://bestmetronome.com/

konkrétně doporučuju

http://advanced.bestmetronome.com/

akorát jsou jenom online, což je škoda :( taky sice nejsou v češtině, ale pár pojmů snad neni takovej problém rozlousknout ne? ;)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Monikad píše:Dík...až se dostanu do Prahy (není te´d čas) tak se tam zkusím zastavit a vyzkoušet :wink:
Koukám že možnosti co by to mělo umět, jsem trochu podcenila, nicméně to ovládání je dost nepohodlné a v časové tísni asi hodně stresující....ty pulzy se zdají být dost silné!! :)
myslíš že by si mohla bejt tak hodná a napsat sem pak jakej ten bodybeat je až ho vokoštuješ?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

shmootik píše:
Monikad píše:Dík...až se dostanu do Prahy (není te´d čas) tak se tam zkusím zastavit a vyzkoušet :wink:
myslíš že by si mohla bejt tak hodná a napsat sem pak jakej ten bodybeat je až ho vokoštuješ?
Na to vem jed!! :twisted: Jen čas je můj nepřítel....tedy může déle trvat, než se do Prahy,nebo jinam, kde bych ho na prodejně našla, dostanu. :?
zzz

Příspěvek od zzz »

Zdravim chtěl bych se zeptat jak se dá zjistit z písničky rychlost v bpm?Mám jen obyčejný metronom na padu,de to s tím?
pehve

Příspěvek od pehve »

zzz píše:Zdravim chtěl bych se zeptat jak se dá zjistit z písničky rychlost v bpm?Mám jen obyčejný metronom na padu,de to s tím?
nechápu dotaz, bpm je počet čtvrťových not za minutu a hlavní funkce jakéhokoli metra je zobrazení této rychlosti :)
takže de to s tím :!:(samo že pokud to má displej nebo nějakou stupnici :wink: )
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pokud má metronom TAP tempo, tak na něj ťukej v rytmu písničky a pokud to zvládneš dobře, tak se ti objeví přesná rychlost +- 2 bmp to může kolísat podle přesnosti
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

pehve píše:
zzz píše:Zdravim chtěl bych se zeptat jak se dá zjistit z písničky rychlost v bpm?Mám jen obyčejný metronom na padu,de to s tím?
nechápu dotaz, bpm je počet čtvrťových not za minutu a hlavní funkce jakéhokoli metra je zobrazení této rychlosti :)
takže de to s tím :!:(samo že pokud to má displej nebo nějakou stupnici :wink: )
Jenom musím malinko pošťournout a poopravit, že bpm není počet ČTVRŤOVÝCH not, ale ÚDERŮ za minutu. Spousta not a skladeb má předepsaná tempa v jiných, než jen čtvrťových hodnotách :wink:

Zjistit tempo skladby metronomem bez TAPu jde i tím, že si prostě nějaké tempo určíš, pustíš metronom s nahrávkou a pak buď přidáváš, nebo ubíráš tempo, až se dostaneš na to, ve kterém skladba je. Trochu zdlouhavější postup, ale taky funguje :)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:.............Zjistit tempo skladby metronomem bez TAPu jde i tím, že si prostě nějaké tempo určíš, pustíš metronom s nahrávkou a pak buď přidáváš, nebo ubíráš tempo, až se dostaneš na to, ve kterém skladba je. Trochu zdlouhavější postup, ale taky funguje :)
Potvrzuji.... mám to odzkouený hodně opakovaně. Spoustu roků jsem totiž TAP funkci na metronom prostě měla, ale neznala!! :roll: :twisted: :D
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Nebo to můžeš dělat jako lékaři když měří tep srdce. Použiješ stopky, nebo hodinky. po dobu 15 sekund počítáš údery a pak je vynásobíš čtyřmi. Výsledek zadáš do metronomu a již jen upravíš drobné nepřesnosti.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Basspetr píše:Nebo to můžeš dělat jako lékaři když měří tep srdce. Použiješ stopky, nebo hodinky. po dobu 15 sekund počítáš údery a pak je vynásobíš čtyřmi. Výsledek zadáš do metronomu a již jen upravíš drobné nepřesnosti.
To už ale myslíš ironicky nebo jako recesi, vi´d..... 8)
zzz

Příspěvek od zzz »

Takže jestli jsem to správně pochopil tak pustím písničku,k ní metronom a srovnávám tempo.Ale nevim s čím, jestli jen podle snare bubínku nebo jestli dostat klik mezi šlapák a snare?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

zzz píše:Takže jestli jsem to správně pochopil tak pustím písničku,k ní metronom a srovnávám tempo.Ale nevim s čím, jestli jen podle snare bubínku nebo jestli dostat klik mezi šlapák a snare?
PromiŇ, ale jestli seš bubeník, tak zvládneš snad v písničce poznat takt, pokud není nějaký nestandartní, jako např 7/8
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“