M600 - Alternative k Duncan Designed
Pravidla fóra
- DaveFarmer
M600 - Alternative k Duncan Designed
Mám Cortku M600 BCS s Duncanama Designed. Já osobně sem se zvukem velice spokojen, ale co sem si tu to tak pročítal, tak hodně lidí říká, že se do toho daj narvat o poznání lepší snímače. Zajímalo co tam za přijatelný peníze nacpat, aby to mělo ještě lepší zvuk.
Naposledy upravil(a) DaveFarmer dne 4.02.2011 11:44, celkem upraveno 2 x.
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Re: M600 - Alternative k Duncan Designed
Lepší zvuk na co?
Logicky budou levnější snímače hrát hůř.
- DaveFarmer
Neříkám že tam chci dávat levnější snímače. Klidně dražší, btw na bazarech toho je taky hodně.klobasnik píše:Lepší zvuk na co?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Duncany originál!M600 BCS s Duncanama Designed
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nechápeš to. To co jsem napsal bylo myšleno tak: Máš Duncan Designed pickups, tedy kopie Seymour Duncan snímačů. Tedy pokud chceš lepší zvuk, hledej originál. Čím lepší snímač, tím lepší zvuk.DaveFarmer píše:...ale co sem si tu to tak pročítal, tak hodně lidí říká, že se do toho daj narvat o poznání lepší snímače.
Má první otázka zůstala nezodpovězena.
Ty Duncan Designed nemusí hrát (a podle mého předpokladu) tak dobře, jako třeba RM... to Duncan Designed je beztak jen pro pocit 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
RM hrajou o něco líp než Duncan Designed. Nicméně bych tam rovnou nacpal SD originály. Na M600 jsou myslím "kopie" SH-6 a SH-2, ale nejsem si úplně jist. Určitě to půjde dohledat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
http://www.cortguitars.com/_webapp_2726512/M600# jsou tam HB-102
http://www.seymourduncan.com/products/d ... e-2/hb102/ čiliž kopie sh2 a sh4
DaveFarmer : hlavní otázka je co si představuješ po pod ještě lepším zvukem... větší výstup? víc barvy? konkrétnější charakter? aby to mělo větší gule?
DaveFarmer : hlavní otázka je co si představuješ po pod ještě lepším zvukem... větší výstup? víc barvy? konkrétnější charakter? aby to mělo větší gule?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- DaveFarmer
Aby to mělo větší guleshmootik píše:http://www.cortguitars.com/_webapp_2726512/M600# jsou tam HB-102
vono to je těžký radit protože každej má jiný uši, ale s měl jsem v ruce (asi hodinu) schecter tempest std s hb102 u kobyly a sh4 momentálně vlastnim... rozdíl tam je, ale neni to tak razantní jako mezi třeba sh4 vs sh8.
z mejch zkušeností kobylový snímače:
z mejch zkušeností kobylový snímače:
- sd sh8: dost nebarevný, silný jak vepř, hodně spodků, takovej rozzlobenej buldozer. na nějaký větší podladění nevhodný.
- sd sh6: dost nebarevný, silný. supr na podlaďovačky, prokrájí se to mixem jak nic.
- sd sh4: takovej univerzál, vod bluesu po metal. mam ho teprv chvilku.
- gibson 498T: podobnej sh4, ale takovej kousavější. asymetrický cívky, na high gain to docela brumí. reaguje na vzdálenost od strun dost
- dimarzio tone zone: silný, poměrně barevný, takový tlustý chlupatý, dost spodků, vzdálenost od strun taky dost mění jak to hraje.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Pozor, výměna DD za SD neuškodí, ale brutální ten rozdíl nebude, spíš rozdíl v drobných detailech, jako citlivější na náklon trsátka a tak. Spíš bych řešil charaker zvuku. Třeba potřebuješ ostřejší silnější na metal, dáš TB-6, apod.
- DaveFarmer
To ani ne, ten zvuk DD mi vyhovuje a spíš sem chtěl vědět do budoucna jesli to bude velkej rozdíl vyměnit je za něco "kvalitnějšího". Zas nechci vypláznout 2-3000,- za snímač, kterej bude hrát třeba líp, ale pořád srovnatelně s tim DD. Mě zajímalo hlavně, proč spousta lidí DD zavrhujekmensik píše:Pozor, výměna DD za SD neuškodí, ale brutální ten rozdíl nebude, spíš rozdíl v drobných detailech, jako citlivější na náklon trsátka a tak. Spíš bych řešil charaker zvuku. Třeba potřebuješ ostřejší silnější na metal, dáš TB-6, apod.
protože pravda je jako díra v řiti, každej má nějakou... krom toho spousta lídí, která ti řekne jak jsou duncan designed uplně k ničemu, je ani třeba nikdy nezkoušela, nebo jsou to třeba fanatický vyznavači aktivních emg, nebo prostě musej mít made in usa, nebo já nevim co. lidi už si někdy viděl tak to znáš ne?DaveFarmer píše: Mě zajímalo hlavně, proč spousta lidí DD zavrhuje
mě se snad nevybavuje snímač o kterym bych neslyšel/nečet někde, že je uplně strašnej a k ničemu.
- DaveFarmer
Nojo já málem zapomněl, že jsme na českým fórushmootik píše:protože pravda je jako díra v řiti, každej má nějakou... krom toho spousta lídí, která ti řekne jak jsou duncan designed uplně k ničemu, je ani třeba nikdy nezkoušela, nebo jsou to třeba fanatický vyznavači aktivních emg, nebo prostě musej mít made in usa, nebo já nevim co. lidi už si někdy viděl tak to znáš ne?DaveFarmer píše: Mě zajímalo hlavně, proč spousta lidí DD zavrhuje
mě se snad nevybavuje snímač o kterym bych neslyšel/nečet někde, že je uplně strašnej a k ničemu.
- Nero
- Rádce
Já jsem na ibanezce míval DD, dost pravděpodobně i stejný set jako ty (ale nevím to jistě). Pak jsem teda neměnil za Duncany originál, ale za Dimarzia, a kvalitativní posun ve zvuku mi přišel opravdu hodně znatelný. Možná ani ne tak u krkáče, protože ten mi u těch DD nepřišel tak španý, ale u kobylkáče to byl najednou zvuk z jiné dimenze. Takže já osobně rozhodně doporučuju vyměnit to za nějaké "dospělé" snímače.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Na lidskýmDaveFarmer píše:Nojo já málem zapomněl, že jsme na českým fóru
Doporučuji koupit nějaké jeté, zkusit a kdyžtak je poslat dál.
jesttli máš císaři na mysli stock snímače z Ibanez SZ 520FM, tak neměl. viz zde. pokud se teda nevyráběla verze s jinejma snímačema o který nevim. dimrzio d-sonic znam jenom papírově, ale tam bude zvukovej rozdíl i proti sh4, podle který je ten kobylovej hb102 udělanej, velice znatelnej... jinem magnet, jinej odpor atd.

vono to v těch zahraničních neni moc jinýDaveFarmer píše:Nojo já málem zapomněl, že jsme na českým fóru
- Nero
- Rádce
Já tam ale neměl Duncan IBZ ani Duncan/Ibanez, ale Duncan Designed snímače - číst ještě umím a bylo to na nich napsáno. Ty snímače jsem svého času prodal PetruPeterovi a šlo o úplně stejné snímače, jako jsou na té Cort M600 (viděl jsem je ležet vedle sebe). Bohužel nemám žádné fotografie SZ s původními snímači, abych ti to ukázal. Ale věř mi.shmootik píše:jesttli máš císaři na mysli stock snímače z Ibanez SZ 520FM, tak neměl. viz zde. pokud se teda nevyráběla verze s jinejma snímačema o který nevim. dimrzio d-sonic znam jenom papírově, ale tam bude zvukovej rozdíl i proti sh4, podle který je ten kobylovej hb102 udělanej, velice znatelnej... jinem magnet, jinej odpor atd.
Samozřejmě, že DM oproti jakýmkoli SD nebo DD budou znít jinak, ale já mluvím o rozdílu v kvalitě zvuku, ne v charakteru. A mám zkušenosti i s dost kytarama osazenými SH-4, SH-6 i dalšími SD, takže si myslím, že to dokážu porovnat. Originální SD prostě hrajou o dost lépe než DD
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
To je to, co má snímač od Duncana, DiMarzia, Gibsona a dalších a ne snímač od Staggu 
PetrPeter 1975 - 2008