BOSS AC-3 - problém

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
gogo.viper

BOSS AC-3 - problém

Příspěvek od gogo.viper »

Zdravím všechny,
koupil jsem Boss AC-3, krabička nepříjemě šumí (nebručí), a to nejvíce v poloze JUMBO
a s vazbou na poťák TOP. Prostě, když chci přidat cinkání zesílí se šum. Stačí se dotknout strun a je to.
Když kytara ztichne šum se postupně zeslabuje až zmizí. Jako nějaká šumová brána.
Efekt se sice dá nastavit, aby nešuměl, ale toto nastavení nemá s akustickým zvukem nic společného.... :(
Nevíte někdo náhodou kde je problém ???
Fořt

Re: BOSS AC-3 - problém

Příspěvek od Fořt »

Myslím, že je to problém v konstrukci krabičky, ne ve vadném kusu. V zahraničních recenzích si na to stěžuje většina uživatelů. Já měl stejný problém s Behringerem AM 400, což je de facto kopie Boss AC-3, mně to šumělo nejvíc asi na jiném modelu, ale taky v nastavení cinkavých výšek. Musel jsem to stáhnout tak, že už to moc akustiku nepřipomínalo. Navíc ta krabička ve spojení s některým jinými (s bufferem) před ní navíc dost slyšitelně pískala. Musel jsem je v řetězci rozddělit do oddělených sekcí TB looperu. Ten šum jsem řešil ekvalizérem za ní, kterým jsem celkem úspěšně oříznul to šumící nejvyšší pásmo. Navíc jsem potřeboval ve spojení s touhle krabičkou výrazný boost, kvůli charakteru zvuku to v mixu nelezlo ven ani při volume na AM400 naplno, a toho boostu jsem taky dosáhl ekvalizérem vyšším nastavením jeho výstupního volume. Nakonec jsem ale AM 400 z PB vyhodil (i s tím EQ, který jsem jinak nepotřeboval), a simulaci akustiky (která stejně nebyla nijak přesvědčivá, pro lepší výsledek by to muselo jít ne do komba, ale linkou přímo do mixu), pokud ji vůbec řeším, tak na Fenderu SCXD používám kanál modelující Acoustasonic zesilovač. Je to stejně (ne)přesvědčivé jako ten AM 400 (a zcela jistě nachlup stejně AC-3), ale nijak to nešumí.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A ještě dodatek. Pokud by ses bez "simulace" akustiky neobešel, zkus někde sehnat starší BOSS AC-2, ten by ještě neměl být digitální (protože tam je asi jádro toho šumícího pudla), přitom výsledek bude nejspíš podobný, jen tam není reverb. Jeho kopií je starší verze Behringeru - AM100 (pokud je ještě někde k mání), a nebo tuhle kopii:
http://www.hudebnisvet.cz/betaaivinac10 ... -p-72.html
(na rozdíl od Behringeru v kovové krabici, kovové konektory, stejný systém přístupu k baterii)
gogo.viper

Příspěvek od gogo.viper »

Díky moc, za postřehy a radu.....
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mohu potvrdit ze AM-100 nikterak extremne moc nesumi a hlasitost se da pridat dostatecne. (o "kvalite simulace akusticke kytary" radeji pomlcim... ale je to porad jednodussi nez tahat na koncerty dalsi kytaru kvuli 3-6ti minutam produkce).
Hraju výhradně na šrot.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Já mám tento efekt ve svém korgu je to simulace AC-2 a taky to při hraní šumí, nějak sem si ale zvykl
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Já s AC3 problém nemám. Nijak jsem nezaznamenal šum a používám zrovna Jumbo modulaci.Je fakt, že AC3 posílám druhým výstupem do powremixu, takže se odděluje od ostatních efektů, protože "není" s nima v řetězci.
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Zdravím,

mám AC-3 v pedalboardu a funguje v pohodě, až na ten šum o kterém mluvíte. Ten tam je a toho se asi nezbavím, ale mám horší problém. Pořídil jsem ho proto, abych ho měl normálně v řetězci v pedalboardu ale zároveň vyveden linoutem do mixu, takže by při sešlápnutí měl jít jen do mixu, a né do komba, JENŽE:

Jakmile tam připojím kabel do mixu, tak to v PA začne hrozně vrčet, ačkoliv je třeba mix ztlumený na nulu, nebo dokonce vypnutý a to v kterémkoliv vstupu v mixu. Mixem to není. Takhle to blbne mix jen s AC-3 ať už jí zapojím jakkoliv. Do komba to nevrčí ať už to pošlu lineoutem nebo amp výstupem. Zkusil jsem vyndat napájení a dát tam baterku a pomohlo to, ale jen když to nebylo v řetězci v pedalboardu. Před AC-3 mám píchlou jen ladičku. V PA to šumí i když je AC-3 vypnuté a mix vyndaný z elektřiny. V kombu to neblbne vůbec. Nedovedu to pochopit. Nejsem ani odborník. nemáte někdo nějakou radu? Vrčení je opravdu silné a je to nepoužitelné.
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nějaká zemní smyčka? Pomohlo by asi vést to z toho linkového výstupu přes DI box, stačil by nějaký pasivní, který má přepínač pro ground lift. Ten brum se taky můžou naindukovat v kabelu po cestě k mixu, pokud je trochu delší a ne moc kvalitní. DI box pomůže, převede signál z asymetrického na symetrický, takže rušení by se mělo eliminovat.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 8.03.2012 13:26, celkem upraveno 1 x.
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Kabely k mixu jsme vyměnili asi 3 a šlo o 6m kabely, což podle mého nebůže dělat takové silné vrčení. No zkusím DI box . Je to ale vážně silný hluk. Zkrátka do kombo vše funguje výborně ať už přes amp out nebo lineout, když to mám v pedalboardu. Když ale mám ampout do dalších krabiček a lineout do mixu = problém, když odpojím krabičku z řady efektů a napájím jí stále pedalboardem = problém. Když jí Vnydám z pedalboardu a dám jí na baterku v zapojení kytara - AC-3 - mix, tak to frčí, když to dám na baterku do pedalboardu a připojím do AMP outu sbylé efekty, které by měly být pi sešláplém efektu vypnutý díky vývodu lineoutem do mixu, tak to zas brumí, takže napájením v pedalboardu to není. Také to v pedalboardu prostě funguje skvěle, když to nejde do mixu ale do toho komba. Jsem z toho jelen a nejde mi to žádnou logikou do hlavy.
mmjuz kombíčko
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To bude určitě zemní smyčka, když to s baterkou mimo PB nedělá. Jakmile je to v PB, byť napájené baterkou, je to spojené se zemí přes ostatní krabičky. Nemělo by to dělat, ale asi tam je někde něco, na co teď těžko přijdeme, ale DI box by to snad měl řešit. Kdyby to bručelo i tak, zkus na něm najít ten přepínač Ground Lift a přepni ho.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Stejný problém (akorát trochu složitěji) jsem musel řešit ve své piezzo/el. sestavě http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/vlac ... _03_A4.jpg. Z Fishman Spectrum posílám signál přímo do mixu, nicméně Spectrum má elektronicky odpojenou zem, čímž se to v podstatě řeší "samo".
Musíš mezi efekt a mix zapojit kvalitní DIbox a oddělit zem, je to úplná nutnost pro live zvučení. Když jedete hrát, tak každej zvukař musí hned vědět kolik uhodilo a DIbox ti tam zapojit, to se ti ještě nestalo nebo sis nevšimnul? I když... při vzpomínce na nějaké kluby... asi je lepší si ten DIbox koupit vlastní a vozit sebou. :)
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Já mám AC-3 čerstvě a tak mám zkušenosti pouze zatím ze dvou zkoušek ze zkušebny. Je ale pravdou, že často když jsem hrál koncerty akusticky , tak byl DI box používán. Na tyhle věci nejsem odborník. Já jen békám a hraju. Každopádně děkuji za rady a vyzkouším a případně ještě napíšu. Nejde to třeba nějak vyřešit v krabičce? Něco tam přepájet nebo tak? Podle mého by tohle stejně ta AC-3 dělat neměla. Alespoň nikdo tady o tom snad nepíše.
mmjuz kombíčko
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Otázka je, zda za to může AC-3 nebo tvůj zdroj. Co to dělá, když bys poslal do mixu výstup ze svého PB, tj. z ostatních krabiček (a AC-3 z řetězce vyndal)?
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

To nemám tušení. Budu to moct vyzkoušet až ve zkušebně, ale každopádně mám pedalboard BOSS BCB-60 na 6 krabek a s originálním zdrojem Boss. V kombu to žádnej bordel nedělá. Mám tam zprava TC polytune (ladička) , pak BOSS AC-3 , pak Ibanez TS9, pak Marshall Jackhammer a pak BOSS DS-2 . Do komba to jde v klidu a bez problémů, ale jakmile připojím kabel prostě do lineoutu v AC-3, tak je zle. Zdroj v PB nebude asi vadou, jelikož to řve i když mám AC-3 v pedalboardu v řadě efektů, ale píchlej na baterku. Řve to i když je AC3 vypnuté a mix též. Každopádně to prostě funguje dobře jen když mám zapojení kytara - ac3 napájeno na baterku - mix a, nebo ve všech variantách kdy jde AC3 do komba a né do mixu.
mmjuz kombíčko
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ne, nejspíš nic není vadné, to bručení je úplně normální jev v tomhle setupu, samozřejmě, že to dělá i s baterkou, když to máš kabelama spojené s ostatníma krabkama, které jsou na adaptérech v zásuvce.

Ještě jednou víc polopatě - mezi line out z AC3 a vstup do mixu vřaď DIbox a na něm přepni na ground lift. To by mělo stačit. Dobrý DIbox, který neničí signál bohužel může stát víc než AC3, nech si poradit nějakým zvukařem, třeba by ti stačil Behringer, fakt nevím, doufal bych, že na live ze simulátoru snad jo. Zkus to koupit s možností vrácení zboží, příp. výměny za jiný model. Levnější jsou nějaké ty ART, Proel, pak jsou drahé a kvalitní BSS, LA Audio... už nevím, nemám v DIboxech na trhu nějak moc přehled.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“