Problémek S Ampeg BA 600/210
Pravidla fóra
Problémek S Ampeg BA 600/210
Zlobí mě nové kombo Ampeg BA600/210. Na sedmém pržci na struně E (tón G) mi kombo začne hrozně drnčet. Mám k němu Fendra Highway One, takže si myslím, že tím to nebude. Nemusím ani moc přidávat volume a kombo jen na té jedné pozici začne drnčet. Mám ho, jak jsem prve psal nové, tak je možné, že se potřebujeme trošku sžít. Poraďte mi případně jestli je na to nějaká fajnová fintička.
Díky Miloš...
Díky Miloš...
Re: Problémek S Ampeg BA 600/210
Přesně tohle mi dělalo moje staré Stagg kombo, když jsem hrál tón A nebo G# v jakékoliv oktávě. Tomuto problému jsem říkal "Nojo, je to Stagg". U tvého ampegu nevím, čím by to mohlo být. Nejsem moc technicky zdatný, ale mně se to trochu srovnalo, když jsem do toho komba silně kopl. To bych ti ale neradil
Třeba to může být špatným uchycením reproduktoru v té bedně. Zkus to otevřít a podívat se, jestli to někde není uvolněné.
Díky za nápad. To bylo první co mě napadlo, ale vrtání-se v novém kombu mě moc nelákalo, tak jsem ho jen obešel a dotáhl všechno zvenčí. Je fakt, že se s nějakým dotahováním na fest moc nepářou, takže jsem přitáhl 98% šroubků, které byly tak na 70% utažené (to už zní skoro jako statistika). Přijde mi ale, že je to, jak píšeš, nejspíš něco volného uvnitř. Že by hoši z USA zapomněli utahovat šroubečky? Jsem z toho dost špatnej, protože od Ampegu za dvacijáše jsem čekal tak o 300% víc...
Otevřít se to neboj. Když tim šroubovákem nebudeš rubat přímo do repráku, tak se tomu nic nestane 
Tak jsem do něj nakonec ani nelezl, protože se úplně neuvěřitelně začíná rozehrávat. Čím dýl na něj hraju, tím lepší je jeho odezva. Ten tón G na struně E sice pořád při malinko větší forsáži, nebo když jí vybrnkávám rychleji a déle začne drnčet (něco mezi bzučením a drnčením), ale dá se to částečně vyřešit ubráním na masteru a gainu, případně volume. Přemýšlel jsem, jestli by tomu nepomohlo, kdybych přikoupil tuhle bedýnku s patnáctkou reprákem- http://kytary.cz/hartke-hx-115/HN098748/, který by kombu pomáhal s tím spodkem. Co myslíš?..
Díky Milda...
Díky Milda...
Zas takový odborník nejsem, abych v tomhle dokázal najisto říct, ale teoreticky by to mělo vyřešit.
No ten Hartke má výšky a basy , až umělý zvuk , jestli by ti to sedlo k teplýmu ampegu , toť otázka ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Na tom zvuku něco bude. Přeci jen Hartke s hybridkou bude nejspíš trochu o jiném zvuku nežli ampeg.
Apropos- To mé kombo od Ampegu jsem rozebral a vážně byly ty repráky dost volné. Takže už to nedrnčí, ale pořád je tam slyšet jisté bzučení při brnknutí na sedmém pražci struně E. Ale zlepšení markantní. Co mě ale dost zklamalo je nápis made in China na zesilovači.
Poradíte mi hoši něco lepšího za tu bedýnku od Hartke, aby to co nejlépe sedělo k tomu mému Ampegu?
Díky Milda...
Apropos- To mé kombo od Ampegu jsem rozebral a vážně byly ty repráky dost volné. Takže už to nedrnčí, ale pořád je tam slyšet jisté bzučení při brnknutí na sedmém pražci struně E. Ale zlepšení markantní. Co mě ale dost zklamalo je nápis made in China na zesilovači.
Poradíte mi hoši něco lepšího za tu bedýnku od Hartke, aby to co nejlépe sedělo k tomu mému Ampegu?
Díky Milda...
Tak jsem to tady na Kytarách.cz projel a tento AMPEG PF-115HLF mi přijde jako solidní alternativa. Co myslíte vy zkušenější a světa znalejší ???