No nechcu psat hned jako druhy a hned kritku, ale kdyz uz sem to otevrel.
Verim ze mezi lestici hmatniku si sve fans najde, ale za mne palec dolu-ta kytara ma vsechno co opravdu nepotrebuju.
Ten obří spodní výkroj s tenoučkým rohem je vyloženě ohavný a nevěřím, že přežije první pád. To není singl u krku, to je hmatník až po singl. Krkový snímač se nekoná, je simulovaný ekvalizérem, jako je simulován kobylkový u Harmony H44 Stratotone z padesátých let, kdy byly snímače ukrutně drahé. A proč to nemá ZR? Přijde mi to prostě odfláknuté...
Tyhle pokusy dělal třeba Washburn (měli až 36 pražců!) už před 20 lety a rychle s nimi přestal. Na pár "parádiček se to dá použít, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že takhle vysoko se mi ani nevejdou prsty, 24 pražců je pro mě tak akorát.
ved to spravili len par kusov na NAMM 2011, to nieje bezny seriovy model
woro90-1 píše:Ten obří spodní výkroj s tenoučkým rohem je vyloženě ohavný a nevěřím, že přežije první pád. To není singl u krku, to je hmatník až po singl. Krkový snímač se nekoná, je simulovaný ekvalizérem, jako je simulován kobylkový u Harmony H44 Stratotone z padesátých let, kdy byly snímače ukrutně drahé. A proč to nemá ZR? Přijde mi to prostě odfláknuté...
Tak souhlasím asi tak se všemi co psali, příjde mi zajímavá, pro mě je to první kytara co vidím s tolika pražci. A nebýt toho rohu, tak by to byl klasický, krásný Rg tvar
Nicméně když jsem na ní narazil docela jsem zůstal koukat. Nečekal bych takové "experimenty" zrovna od Ibanez.
bazmekgrat píše:to si si precital na internete?
mal som oboje edge zero je lepsie vo vsetkych smeroch nie nadarmo sa Zero Edge dava na vsetky highend ibanezy
Měl jsem to v ruce. ZR mi připadá dokonalejší díky uložení v ložiscích. Pokud se o to člověk stará, vydrží věčně. A měl jsem z toho lepší pocit, že se o to můžu klidně pořádně opřít, což mi u nožů chybí. Je to jen pocit, ale počítá se. A vnitřek je stejný, ne? V čem je podle tebe Edge Zero lepší? Rád by si o tom pokecal a něco se dověděl, nevlastnil jsem to, takže mi chybí dlouhodobá zkušenost, ale bez toho povýšeného tónu, prosím.
Wocass píše:Tak souhlasím asi tak se všemi co psali, příjde mi zajímavá, pro mě je to první kytara co vidím s tolika pražci. A nebýt toho rohu, tak by to byl klasický, krásný Rg tvar
Nicméně když jsem na ní narazil docela jsem zůstal koukat. Nečekal bych takové "experimenty" zrovna od Ibanez.
bazmekgrat píše:to si si precital na internete?
mal som oboje edge zero je lepsie vo vsetkych smeroch nie nadarmo sa Zero Edge dava na vsetky highend ibanezy
Měl jsem to v ruce. ZR mi připadá dokonalejší díky uložení v ložiscích. Pokud se o to člověk stará, vydrží věčně. A měl jsem z toho lepší pocit, že se o to můžu klidně pořádně opřít, což mi u nožů chybí. Je to jen pocit, ale počítá se. A vnitřek je stejný, ne? V čem je podle tebe Edge Zero lepší? Rád by si o tom pokecal a něco se dověděl, nevlastnil jsem to, takže mi chybí dlouhodobá zkušenost, ale bez toho povýšeného tónu, prosím.
Já jsem teď seřídil FR originál na mém novém kousku a ladění drží krásně, ale s**e mě, že už se tak přesně nevrací do té nulté polohy jako u ZR. Kdyby jste měli nějaký tip jak tohle vylepšit, tak sem s ním
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bazmekgrat píše:ma to edge zero co je kvalitne tremolo
To nepopírám, ale ZR je podle mě o krok dál.
Jestli se ale nepletu, tak Edge-Zero je model, který je novější než ZR a teoreticky ho Ibanez prezentuje jako lepší. Nicméně nezkoumal jsem ho, tak nedokážu posoudit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Fade píše:
Já jsem teď seřídil FR originál na mém novém kousku a ladění drží krásně, ale s**e mě, že už se tak přesně nevrací do té nulté polohy jako u ZR. Kdyby jste měli nějaký tip jak tohle vylepšit, tak sem s ním
Jestli se nevrací přesně, tak nemůže držet ladění. Vylepšit to nejde, možná tak přebrousit břity.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.