Ibanez RG2011 SC

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Ibanez RG2011 SC

Příspěvek od Wocass »

Na oficiálních stránkách se ukázala nová "kráska" a vypadá, že přináší zajímavé možnosti, jako například 30 pražců ! :shock: nebo singel u krku.

Obrázek

Ibanez.com: http://www.ibanez.co.jp/ShowcaseModel20 ... index.html

Tak co si myslíte o této "žhavé" novince ?
Naposledy upravil(a) Wocass dne 20.02.2011 20:22, celkem upraveno 1 x.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
arcilucifer

Re: Ibanez RG2011 SC

Příspěvek od arcilucifer »

No nechcu psat hned jako druhy a hned kritku, ale kdyz uz sem to otevrel.
Verim ze mezi lestici hmatniku si sve fans najde, ale za mne palec dolu-ta kytara ma vsechno co opravdu nepotrebuju.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ten obří spodní výkroj s tenoučkým rohem je vyloženě ohavný a nevěřím, že přežije první pád. To není singl u krku, to je hmatník až po singl. Krkový snímač se nekoná, je simulovaný ekvalizérem, jako je simulován kobylkový u Harmony H44 Stratotone z padesátých let, kdy byly snímače ukrutně drahé. A proč to nemá ZR? Přijde mi to prostě odfláknuté...
krasty

Příspěvek od krasty »

Tyhle pokusy dělal třeba Washburn (měli až 36 pražců!) už před 20 lety a rychle s nimi přestal. Na pár "parádiček se to dá použít, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že takhle vysoko se mi ani nevejdou prsty, 24 pražců je pro mě tak akorát.

Edit: Odkaz na Washburn 8)

http://forums.washburn.com/topic.asp?TOPIC_ID=16208

http://www.zperica.com/seven49.asp?IDCM ... Queue=7086
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kekel
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Sice by mě lákalo si sáhnout na tóny, které s 24 pražci nemám, ale 30 už je fakt dost.
A to spodní rameno - bál bych se, že se na to napíchnu :lol:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

To je jak kdybyste s normalni RG narazili do zdi a krk se proboural az k singlu.. :D
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

ved to spravili len par kusov na NAMM 2011, to nieje bezny seriovy model
woro90-1 píše:Ten obří spodní výkroj s tenoučkým rohem je vyloženě ohavný a nevěřím, že přežije první pád. To není singl u krku, to je hmatník až po singl. Krkový snímač se nekoná, je simulovaný ekvalizérem, jako je simulován kobylkový u Harmony H44 Stratotone z padesátých let, kdy byly snímače ukrutně drahé. A proč to nemá ZR? Přijde mi to prostě odfláknuté...
ma to edge zero co je kvalitne tremolo
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak souhlasím asi tak se všemi co psali, příjde mi zajímavá, pro mě je to první kytara co vidím s tolika pražci. A nebýt toho rohu, tak by to byl klasický, krásný Rg tvar :)
Nicméně když jsem na ní narazil docela jsem zůstal koukat. Nečekal bych takové "experimenty" zrovna od Ibanez.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Jak kdyby pěkně nepříjemně uširvoucích nedokázalo bejt 24 pražců, na přehuleným koncertě :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

bazmekgrat píše:ma to edge zero co je kvalitne tremolo
To nepopírám, ale ZR je podle mě o krok dál.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

bazmekgrat píše:to si si precital na internete?
mal som oboje edge zero je lepsie vo vsetkych smeroch nie nadarmo sa Zero Edge dava na vsetky highend ibanezy
Měl jsem to v ruce. ZR mi připadá dokonalejší díky uložení v ložiscích. Pokud se o to člověk stará, vydrží věčně. A měl jsem z toho lepší pocit, že se o to můžu klidně pořádně opřít, což mi u nožů chybí. Je to jen pocit, ale počítá se. A vnitřek je stejný, ne? V čem je podle tebe Edge Zero lepší? Rád by si o tom pokecal a něco se dověděl, nevlastnil jsem to, takže mi chybí dlouhodobá zkušenost, ale bez toho povýšeného tónu, prosím.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Wocass píše:Tak souhlasím asi tak se všemi co psali, příjde mi zajímavá, pro mě je to první kytara co vidím s tolika pražci. A nebýt toho rohu, tak by to byl klasický, krásný Rg tvar :)
Nicméně když jsem na ní narazil docela jsem zůstal koukat. Nečekal bych takové "experimenty" zrovna od Ibanez.
U ESP si někdo nechal udělat i kytaru s 36 pražci :-D http://www.espguitars.ru/images/customs ... m-36_2.jpg

Nebo dělají kytary, které mají u krku ten "šikmý singl" a hmatník končí taky zešikmeně, takže tam přibyde pár vysokých tónů navíc. http://www.espguitars.ru/images/customs ... meda_2.jpg
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

woro90-1 píše:
bazmekgrat píše:to si si precital na internete?
mal som oboje edge zero je lepsie vo vsetkych smeroch nie nadarmo sa Zero Edge dava na vsetky highend ibanezy
Měl jsem to v ruce. ZR mi připadá dokonalejší díky uložení v ložiscích. Pokud se o to člověk stará, vydrží věčně. A měl jsem z toho lepší pocit, že se o to můžu klidně pořádně opřít, což mi u nožů chybí. Je to jen pocit, ale počítá se. A vnitřek je stejný, ne? V čem je podle tebe Edge Zero lepší? Rád by si o tom pokecal a něco se dověděl, nevlastnil jsem to, takže mi chybí dlouhodobá zkušenost, ale bez toho povýšeného tónu, prosím.
Já jsem teď seřídil FR originál na mém novém kousku a ladění drží krásně, ale s**e mě, že už se tak přesně nevrací do té nulté polohy jako u ZR. Kdyby jste měli nějaký tip jak tohle vylepšit, tak sem s ním ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo, něco je...je to taková pružina, která to tremolo vrací, ale kurňa jak se to jmenuje teď nevím :|
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tremsetter.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

woro90-1 píše:Tremsetter.
jooooo :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:
bazmekgrat píše:ma to edge zero co je kvalitne tremolo
To nepopírám, ale ZR je podle mě o krok dál.
Jestli se ale nepletu, tak Edge-Zero je model, který je novější než ZR a teoreticky ho Ibanez prezentuje jako lepší. Nicméně nezkoumal jsem ho, tak nedokážu posoudit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

A ZR má také tu "pojistuku" jak prezentuje Ibanez u Edge zero, že při prasknutí struny se nerozladí?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Fade píše: Já jsem teď seřídil FR originál na mém novém kousku a ladění drží krásně, ale s**e mě, že už se tak přesně nevrací do té nulté polohy jako u ZR. Kdyby jste měli nějaký tip jak tohle vylepšit, tak sem s ním ;)
Jestli se nevrací přesně, tak nemůže držet ladění. Vylepšit to nejde, možná tak přebrousit břity.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“