Výroba dvojšlapky
Výroba dvojšlapky
Omlouvám se jestli jsem to vložil do špatný sekce, ale kdybych to vložil do home-made, tak moc lidí si to nepřečte. Začal jsem doma pomaličku vytvářet dvojšlapku na styl AXIS longboard. Mám soustruh, frézku, dural a vše potřebné k sestavení. Myslíte, že to má cenu jí doma vyrábět? Času mám dost a 15 tis za dvojšlapku se mi dávat nechce. 
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
Re: Výroba dvojšlapky
tak zfušovat jde všechno, pokud jsi z oboru a jsi schopen sestavu obšlehnout, pochopit funkci , dodržet duležitý tolerance apod.nástrojařský kecy tak ti řeknu jdi do toho, lidi bývají šikovní..Tyhle pedály jsou extra drahý jen proto že to dělali strojaři a ne naučený opice jako ty běžný "levný" kusy. Když si nebudeš počítat strávený čas a trochu to bude bavit tak se výsledek určitě dostaví.
Na druhé straně já mám k dispozici celou nástrojárnu - (snad nejmodernější ve střední evropě, mašiny drží 2 tisíciny takže lícovačka jedna báseň )takže to vidím hodně zlehčeně, tedy "to se mi to kecá" :)a pochopím lidi co si to raději koupí.
Na druhé straně já mám k dispozici celou nástrojárnu - (snad nejmodernější ve střední evropě, mašiny drží 2 tisíciny takže lícovačka jedna báseň )takže to vidím hodně zlehčeně, tedy "to se mi to kecá" :)a pochopím lidi co si to raději koupí.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Myslím že to má cenu vyrábět jen, pokud jako cíl toho celého máš právě ten proces výroby
Určitě zručný nástrojař s potřebnými stroji a nástroji zvládne udělat funkční věc, ale narazíš jistě na technologické a funkční vychytávky, které budeš muset řešit zdlouhavěji, přitom je to už dávno vybádané renomovanými konstruktéry známých firem....stejně tak materiály.......
Prostě dělat to jen proto, že si myslíš, že uděláš stejně kvalitní dvojšlapku, jako v obchodě stojí 15 táců, levněji....tak jsem si jistá že levnější to nebude a funkčně lepší taky ne.
Ale domácím kutilovi ta práce na výrobě jistě radost udělá.
Tolik můj názor.... a zkušenost ze socíku, kdy se vyráběly samo domo singly i dvojšlapky z těch legračních rádobyšlapek Amati.
Apropo.... myslíš, že double AXIS za 15 tisíc skutečně má cenu 15ti tisíc??? Osobně si myslím, že víc jak 1/3 těch peněz vydáváš jen za ten nápis AXIS na tom celém......
Určitě zručný nástrojař s potřebnými stroji a nástroji zvládne udělat funkční věc, ale narazíš jistě na technologické a funkční vychytávky, které budeš muset řešit zdlouhavěji, přitom je to už dávno vybádané renomovanými konstruktéry známých firem....stejně tak materiály.......
Prostě dělat to jen proto, že si myslíš, že uděláš stejně kvalitní dvojšlapku, jako v obchodě stojí 15 táců, levněji....tak jsem si jistá že levnější to nebude a funkčně lepší taky ne.
Ale domácím kutilovi ta práce na výrobě jistě radost udělá.
Tolik můj názor.... a zkušenost ze socíku, kdy se vyráběly samo domo singly i dvojšlapky z těch legračních rádobyšlapek Amati.
Apropo.... myslíš, že double AXIS za 15 tisíc skutečně má cenu 15ti tisíc??? Osobně si myslím, že víc jak 1/3 těch peněz vydáváš jen za ten nápis AXIS na tom celém......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
No to mi je jasné. U většiny zboží člověk platí jen za značku. Tak to vždy bylo a bude. Třeba jsem se zasmál, když jsem koukal na plánek té dvojšlapky axis jak"primitivně" má vymyšlené uchycení ke kopákuMonikad píše:...
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Monikad
- Rádce
Fotky mě dost zajímají!! funkci asi na vlastní kůži šanci prubnout mít nebudu, no obrázky pomůžou
Uchycení k ráfku kopáku je ten nejmenší detail. největší úskalí, které mě napadnou hned jsou zrovna klouby kardanu (funkce není jediné, spíše přesný a bezchybný chod a velká výdrž materiálu bez sebemenší vůle opotřebením), druhým úskalím budetřeba přesný tvar vačky převodu z pedálu na beater, nemluvě o tom že netuším, jaký druh převodu máš nachystáno realizovat.
pružiny nejspíše koupíš originální, samomazná ložiska ve všech pohyblivých spojích asi taky budeš shánět ... tipnu si, že odlitek těla pedálu asi taky nebudeš odlévat, ale nejspíše to bude kombinace nějakého frézovaného ži jinak opracovaného masivu kovu..... člověče, když nad tím tak přemýšlím konstruktérsko-kutilským pohledem, tak je to docela oříšek
Uchycení k ráfku kopáku je ten nejmenší detail. největší úskalí, které mě napadnou hned jsou zrovna klouby kardanu (funkce není jediné, spíše přesný a bezchybný chod a velká výdrž materiálu bez sebemenší vůle opotřebením), druhým úskalím budetřeba přesný tvar vačky převodu z pedálu na beater, nemluvě o tom že netuším, jaký druh převodu máš nachystáno realizovat.
pružiny nejspíše koupíš originální, samomazná ložiska ve všech pohyblivých spojích asi taky budeš shánět ... tipnu si, že odlitek těla pedálu asi taky nebudeš odlévat, ale nejspíše to bude kombinace nějakého frézovaného ži jinak opracovaného masivu kovu..... člověče, když nad tím tak přemýšlím konstruktérsko-kutilským pohledem, tak je to docela oříšek
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Já upřímně řečeno moc nechápu, co dělá Axisku tak drahou.... Napřípad Trick má tu speciální pružinu a ten mechanismus. ALe axiska se od ostatních pedálů liší jen tím, že je hrozně ošlivá (nadsázka
)
Stavět nic nehodlám.. nejsem strojař, ale mohl bys mi prosím poslat ty plány? Nebo sdělit anglické slovíčko, pod kterým bych to mohl najít na internetu, jen abych se mrknul, jak to funguje? díky .)
Stavět nic nehodlám.. nejsem strojař, ale mohl bys mi prosím poslat ty plány? Nebo sdělit anglické slovíčko, pod kterým bych to mohl najít na internetu, jen abych se mrknul, jak to funguje? díky .)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
Kardan jsem "vymyslel" tak, že jsem ho odkoukal od dvojšlapky "trick". Ta nemá klasickou kostičku mezi dvouma konci, ale kroužek, který je uzavírá a hned zítra to předělám. Jinak, co se týká ložisek tak jsem objednal ložiska typu 6407( vnější průměr 100mm a vnitřní 35mm) a jedno stojí 200 korun. A pedál jsem vyřešil nádherně. V této době je prakticky nemožné sehnal surový plech duralu. Děla se vetšinou jen v kulatinách, ale já sem doma naštěstí našel krásnou desku 1m X 30cm X 5mm a zní jsem dnes jeden pedál vyřízl takovým způsobem, že jsem si předkreslil vzor a na vrtačce jsem ho obvodově vyřízl a vylomil. Na fréze jsem srovnal boky a je to jak originál. Na pedálu žádné nápisy a nic podobného dělat nebudu, protože si rád špičkou nohy po pedálu jezdím. A plánek? Pokud vím, tak snad ani neexistuje. Dělám si to podle svých čísel a dělám to způsobem pokus-omyl.Monikad píše:Fotky mě dost zajímají!! funkci asi na vlastní kůži šanci prubnout mít nebudu, no obrázky pomůžou![]()
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- citizen.one
predevsim cenu urcuje napad, zpracovani, propagace atp...kdyby to bylo jen o vyrobnich nakladech, tak by to bylo prepaleny, takhle ale chapu ze je to tak jak to je...Moleek píše:Já upřímně řečeno moc nechápu, co dělá Axisku tak drahou.... Napřípad Trick má tu speciální pružinu a ten mechanismus. ALe axiska se od ostatních pedálů liší jen tím, že je hrozně ošlivá (nadsázka)
na druhou stranu kdyby tady nekdo sikovnej v cechach udelal svuj model, a vyrobil by jich par kusu a prodaval za treba min, tak by na tom porad vydelal a spousta lidi by si to koupila, ja aspon z toho duvodu, ze dam radsi vydelat cechum nez cizakum, kdyz to teda umi aspon na stejny urovni...
stinm píše:Třeba jsem se zasmál, když jsem koukal na plánek té dvojšlapky axis jak"primitivně" má vymyšlené uchycení ke kopáku![]()
Dobrá.. řekněme, že mě to trochu zmátlo nostinm píše:A plánek? Pokud vím, tak snad ani neexistuje. Dělám si to podle svých čísel a dělám to způsobem pokus-omyl.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
takový velký? to máš kam?...Jinak, co se týká ložisek tak jsem objednal ložiska typu 6407( vnější průměr 100mm a vnitřní 35mm)....
Chybička se vloudila
10mm vnější průměr a 3,5mm vnitřní 
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Monikad
- Rádce
To dělá jen ten nápis AXIS...tedy příslušnost k téhle firmě.Moleek píše:Já upřímně řečeno moc nechápu, co dělá Axisku tak drahou....
Ono obecně, co máš tak drahé na bubnech DW?? Co je tak drahého na autech Lamborgini nebo Rolls Royce???
- Monikad
- Rádce
[quote="stinm......Kardan jsem "vymyslel" tak, že jsem ho odkoukal ......Na pedálu žádné nápisy a nic podobného dělat nebudu, protože si rád špičkou nohy po pedálu jezdím. A plánek? Pokud vím, tak snad ani neexistuje. Dělám si to podle svých čísel a dělám to způsobem pokus-omyl.
[/quote]
A v tom je právě to, proč si myslím, že je to neekonomické a neefektivní dělat to doma svépomocí. Vymýšlíš co už dávno vymysleli jiní a občas si sálíš prsty ve slepé uličce.
Třeba kostra šlapky z duralového plechu mi nepřijde jako nejšťastnější.... stejně tak ideálně hladký pedál šlapky. technika hry skluzem se běžně užívá, stejně jako další techniky a hladká plocha pedálu musí nutně všem ostatním technikám docela vadit..... takových věcí postupem zjistíš při výrobě víc.
A v tom je právě to, proč si myslím, že je to neekonomické a neefektivní dělat to doma svépomocí. Vymýšlíš co už dávno vymysleli jiní a občas si sálíš prsty ve slepé uličce.
Třeba kostra šlapky z duralového plechu mi nepřijde jako nejšťastnější.... stejně tak ideálně hladký pedál šlapky. technika hry skluzem se běžně užívá, stejně jako další techniky a hladká plocha pedálu musí nutně všem ostatním technikám docela vadit..... takových věcí postupem zjistíš při výrobě víc.
-
woro90-1
Pokud mu bude vadit hladký povrch, myslím, že není takový problém tu šlapku sundat a udělat jí nějaký protiskluzový povrch.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Pokud clovek neco dela pro svoje poteseni, pro svoje obohaceni, je to zpusob jak v tom bejt lepsiMonikad píše:Vymýšlíš co už dávno vymysleli jiní a občas si sálíš prsty ve slepé uličce
Hodně budem někde...
Taky jsem si řekl,že si axisku okopčim.Díky zaměstnání mám přístup k materiálu,technologiím i obráběcím CNC centrům tak by byla škoda toho nevyužít.Půjčil jsem si kámošovo singl AX-X-L,rozebral ,oměřil a nakreslil.Z kostrukčního softu CATIA mám hotový 3D model ke každému dílu.Ted už jen dořešit pár drobností a můžou se dělat obráběcí programy.Spodní desky a pedály se říznou vodním paprskem,zbytek zvládnou centra.Tím bych měl mít dvě šlapky řady X s prodlouženým pedálem.Pak jsem si myslel,že kardanku a přídavný mechanismus k druhému beateru,který prodávají jako set,budu muset dokoupit,ale ted zjištuju,že ten set je jak pro řadu X,tak pro A a jelikož jinej můj kámoš má A-L2,tak si ho od něj půjčím a vyrobím stejným způsobem.Akorát zatím nevím co s pružinama.Originaly jsem na netu nikde nenašel,nevíte někdo jestli se dají samostatně sehnat?