Zdarec lidi, používám tenhle delay a vyskytl se problém. V dobách kdy jsem používal distortion z pedálu to bylo v klidu, ale teď co používám distortion jen ze zesáku a delay mám ve smyčce mám komplikace. Na zesáku si nastavím takový distortion zvuk co se mi líbí a vše je ok. jenže když na solo připojím smyčku s delayem, šíleně mi to ořeže výšky a přidá basy. takže solo absolutně zanikne místo aby ho to spíš vyzdvihlo. Tohle se mi děje jen na zkresleném kanálu, na čistém kanálu mi zapojení delaye zvuk nijak nezmění. Taky jsem si všiml, že se to začne dít až když zesák víc vytavím při nižších hlasitostech se mi zdá, že tam ořez není.
Dík za rady
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Nejsem si jistý jak přesně to myslíš, ale začínám uvažovat nad tím, že mám ve smyčce někde nějakou chybu. Koupil jsem do smyčky EHX Linear power booster ať mi to na sola boostne hlasitost, ale je to podobný problém jak s tím delayem. Při nižších hlasitostech v klidu, ale jakmile vytavím zkreslený kanál a přihodím do toho LPB ve smyčce tak mi to začne dělat šílený zvukový maras. (asi jako když ve zvukovém programu zvýšíš hlasitost nad max hodnoty - zvuk se začne jakoby zkreslovat a chroupat. Problém je že to při vyšších hlasitostech zesáku prostě dělá ikdyž stáhnu volume na LPB téměř na minimum. Takže to vypadá asi tak, že bez LPB mám normální zvuk zesáku hlasitější než s ním... nicméně tam to LPB přidá šílený maras. Chová se to jako by ze zesáku do smyčky šel šíleně přebuzený signál a potom když se to vrátí zpět do hlavy tak ho to zase ztiší, ale je v něm ten bordel, který vznikl tím předešlým přebuzením.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
ma ta tvoje mesa kopie volume na kanal a master volume? pokud jo, tak sniz volume na kanalu a zvys si master volume ... volume na kanale je pred smyckou, master ja za smyckou ... je mozny, ze proste ti jde ze smycky prilis velky signal, ktery neni stomp box friendly a je to spise na rackove efekty nez na jednotlive krabicky
Master volume nemám mám 3 kanály a každý má vlastní volume. Už jsem, ale volal Dordovi a popsal mu svůj problém. Řekl ať to dotáhnu, že na to mrkne. Tak se asi domluvím s Pavlem ze Salamandry (prý tam často jezdí) a někdy to po něm pošlu.