halfstack Crate FW
Pravidla fóra
halfstack Crate FW
Zdarec, chtěl bych se zeptat, jestli má cenu si kupovat domů tady toto: CRATE FW120H + CRATE FW412A nebo jestli si mám koupit jen kombo. Možná pak ale budem zakládat kapelu a tak by byl lepší ten halfstack. A také se potřebuju zeptat, jak názor na tento halfstack máte, hážu sem odkaz.
hlava http://kytary.cz/crate-fw120h/HN096535/
box http://kytary.cz/crate-fw412a/HN096536/
hlava http://kytary.cz/crate-fw120h/HN096535/
box http://kytary.cz/crate-fw412a/HN096536/
/,,/
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: halfstack
domu je to overkill..kup si crate FW65, to do te zkusebny vystaci..pokud planujes neco hodne hlucenho tak FW120 kombo, ale i to je na doma az az
potom, jestli neodmitas bazar najdes tma za 11k pouzitelne lampove komba
potom, jestli neodmitas bazar najdes tma za 11k pouzitelne lampove komba
když já sem chtěl vždycky halfstack
asi to ale dopadne na to kombo. Ten halfstack stojí v sestavě 8490Kč a to mě láká...
/,,/
- citizen.one
kdyz te to laka, tak si ho kup, hur nez to kombo to hrat nebude 
no pokud to hraje stejně jak kombo tak bych bral kombo, to bych si vyzkoušel v prodejně, pokud by tam měli hs aji kombo
/,,/
- citizen.one
hraje to jinak, vic plochy, min tlaku, resp asi stejne,ale to rozlozeni vykonu pak min bodove tlaci, byt prostorem je to lepsi...vetsinou 
Mel jsem jen FW120 ale tomuhle bych dal +1. Videl bych to stejne...citizen.one píše:hraje to jinak, vic plochy, min tlaku, resp asi stejne,ale to rozlozeni vykonu pak min bodove tlaci, byt prostorem je to lepsi...vetsinou
To kombo navic s prehledem staci vykonove do kapely a na doma to je skladnejsi
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- citizen.one
no tak beru to tak, ze svyho casu jsem chtel mit taky halfstack, takze jestli ti nevadi ze se to hur taha, tak nevidim jinej duvod proc si neporidit halfstack. Aspon budes mit vyhodu zmeny zesilovace/boxu, coz je myslim v tyhle fazi docela fajn moznost....
- SynysterGate$
Já jsem měl FW120 zesák a do začátku parádní aparát.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
- citizen.one
par takovych znam, zas takovej problem to neni...hlasitost vzdycky nejak utlumis...
No, vždycky ne... bys nevěřil, jak strašně mě s**e to, že tu lampičku od stanleyho (resp. greenback, protože to bude spíš jím) musím krotit těsně pod hlasitostí, kdy získá tu správnou konkrétnost a rockovej nářezovej sound... už se těším, až ji (snad) příští tejden vytáhnu ke kámošovi do rodinnýho domku na vesnici, kde půjde trochu volume doprava (i když to asi taky nebude až tak doprava, jak bych si přál
)
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Z mý zkušenosti: Mnohem lepší halfstack Engl 50W lampa v dětským pokojíku než 15W tranďák Marshall vedle bicích 
No a k původnímu vláknu. Osobně taky nemusím komba, takže projedeme stacky. Když vezmu cenu toho, co jsi postoval, ergo cca 12500:
Poměrně často se objevujou na bazaru homemade boxy, hrál jsem na jeden 2x12 s Celestion G12T75 a zvuk za těch 3500, co za to ten chlap chtěl, naprosto luxusní. Do 4x12 bych přeci jen na doma po zkušenostech s tím, kolik to zabírá místa, jak blbě se to přesouvá, jak se to nedá pořádně naklopit a ten zvukovej rozdíl takovej není, nešel a klidně bych bral 2x12. Zbejvá nám cca 9000. Z novejch už se v týhle cenovce dá jít třeba do Bugery - http://kytary.cz/bugera-v55hd/HN107132/ , ač nejsem zrovna příznivcem Valvekinga, hlava se dá sehnat bazarově kolem osmičky. Stejně tak nejrůznější kopie Marshallů jsou v týhle kategorii již dostupný, ale tam se to nedá poradit paušálně, s kvalitou je to kus od kusu, Rozdalla jsem viděl na bazaru už kolem sedmičky a byl bych ochotnej věřit tomu, že bude hrát fajn, vesměs se o jeho kopiích JCM900, kterou jsem tam na bazaru viděl, mluví dobře. Kdybych neměl aparát a měl budget lehce přes těch deset, šel bych určitě touto cestou a ptal se na konkrétní modely, co se objevěj na bazarech, ale samozřejmě je to na tobě
Chápu, že všichni říkaj, že jako aparát "do začátku" je ten Crate super. Já to spíš beru tak, že není špatnej, ale s trochou informací navíc a uvážlivým výběrem můžeš za ty peníze pochodit i líp
No a k původnímu vláknu. Osobně taky nemusím komba, takže projedeme stacky. Když vezmu cenu toho, co jsi postoval, ergo cca 12500:
Poměrně často se objevujou na bazaru homemade boxy, hrál jsem na jeden 2x12 s Celestion G12T75 a zvuk za těch 3500, co za to ten chlap chtěl, naprosto luxusní. Do 4x12 bych přeci jen na doma po zkušenostech s tím, kolik to zabírá místa, jak blbě se to přesouvá, jak se to nedá pořádně naklopit a ten zvukovej rozdíl takovej není, nešel a klidně bych bral 2x12. Zbejvá nám cca 9000. Z novejch už se v týhle cenovce dá jít třeba do Bugery - http://kytary.cz/bugera-v55hd/HN107132/ , ač nejsem zrovna příznivcem Valvekinga, hlava se dá sehnat bazarově kolem osmičky. Stejně tak nejrůznější kopie Marshallů jsou v týhle kategorii již dostupný, ale tam se to nedá poradit paušálně, s kvalitou je to kus od kusu, Rozdalla jsem viděl na bazaru už kolem sedmičky a byl bych ochotnej věřit tomu, že bude hrát fajn, vesměs se o jeho kopiích JCM900, kterou jsem tam na bazaru viděl, mluví dobře. Kdybych neměl aparát a měl budget lehce přes těch deset, šel bych určitě touto cestou a ptal se na konkrétní modely, co se objevěj na bazarech, ale samozřejmě je to na tobě
Chápu, že všichni říkaj, že jako aparát "do začátku" je ten Crate super. Já to spíš beru tak, že není špatnej, ale s trochou informací navíc a uvážlivým výběrem můžeš za ty peníze pochodit i líp
Die Hard or Die Home
- bazmekgrat
kup si ten halfstack, ked si neskor kupis normalnu hlavu tak budes mat aspon box kde si to vyskusas
a halfstack na doma je uplne vpohode .... uz som videl aj par curakov s fullstackom doma
a da sa na to hrat potichu uplne vphode .... samozrejme ze ked ma niekto amp co treba vytavit koniec tak je aj 5W vela ale vacsina normalnych ampov dnes uz hra dobre aj pri izbovej hlasitosti
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Mít hlavu a box přináší pár výhod. Časem si můžeš koupit lepší box nebo hlavu, aniž bys musel měnit celý apec. Druhá věc je váha. Ikdyž je to v součtu těžší, rozhodně se mi líp nosí hlava a box (samozřejmě postupně) než kombo. Vím, o čem mluvím, přešel jsem ze stejně výkoného komba na stejně výkoný zesák, kombo 2x12, box 2x12. Kombo bylo sice skladnější, ale na nošení těžké jako prase.
Přesně tak, je pravda že člověk musí třeba jít dvakrát, ale ve výsledku se nenadře tolik. Solidní kombo fakt váží... Nemluvě o tom že povětšinou nemá kolečka..Latam píše:Kombo bylo sice skladnější, ale na nošení těžké jako prase.
Ale jinak bych osobně určitě volil mezi lepšíma zesíkama než je ten tranďákovej crate... Klidně i radši nějakou slabší lampičku (30W +/-), než takovýhle uřvaný monstrum
Ale chápu že chceš velkou zeď repráků, taky občas trpim komplexem z "malý bedny"
Výhoda halfstacku oproti kombu je i v delší životnosti lamp. V kombu lampy víc mechanicky trpí vzhledem ke kmitům přenášeným z repráku na celé chasis.
Touché !Fořt píše:Výhoda halfstacku oproti kombu je i v delší životnosti lamp. V kombu lampy víc mechanicky trpí vzhledem ke kmitům přenášeným z repráku na celé chasis.
No, nějak jsem přehlédnul, že se celou dobu jedná o tranzistorový aparát. Tak sorry, tam je to samozřejmě jedno. Jedině snad, že by se tam uklepal nějaký drát, ale to by teda musela být pěkná fušeřina ...