Nové kombo do 25 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Nové kombo do 25 000

Příspěvek od Querian »

Zdravím všechny. :P Jak dozrál čas, rozhodl jsem se střelit svůj stack (Marshall DSL 120W a 1960B Vintage). Pouohlížím se po nějakém kombu. Hrajem s kapelou hard-rock, kytaru mám ESP LTD 401VF.

Podmínky: musí uhrát klub i zkušebnu, mobilita, top do 25k, 2 kanály (clean x drive), chtěl bych aby ten zkreslený kanál byl krásný plnohodnotný rockový zvuk, nikoliv metla (a nechci slyšet že je to vždy nastavením :lol: ).

Zatím jsem vyzkoušel ENGLa Thundera a ten zvuk mě dostal, tak přemýšlím o Screamerovi. Tak mi prosím pište své názory a postřehy. Nebráním se konstruktivním nápadům :twisted:
dlabajíč

Re: Nové kombo...

Příspěvek od dlabajíč »

Thundera mám doma a vřele doporučuju. Ale nevím jak zvládneš přechod z 4*12 bedny na kombíčko ten zvuk je přece jen takový směrovější a není tak hutný. kvůli tomu sem si pořídil 2*12 bednu a hned je to o něčem jiném. Každopádně Englem nic nezkazíš. je to zaběhnutý standard.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

a jak to kombo táhne s 2x12 reproboxem? dobře? nemáš nějakou nahrávku nebo tak abych aspoň okusil zvuk? :)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

nastavenim je to temer vzdycky, kazdopadne takovej echt rockovejch zvuk ma Orange, ten mj. s 2x12 horizontal hraje moc dobre...

nebo hlavu engla a k tomu 2x12 vertical, tech moznosti je temer nevycerpatelne, nicmene kdyz bych chtel opravdu rock, tak Orange...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové kombo do 25 000

Příspěvek od Disasterpiece »

Nebo 5:50 express od Mesy ale je to drazsi vec.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jestli za 25 nové, tak nejspíš Orange a nebo pokud se ti líbil ten Screamer tak ten...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Pokud nepotřebuješ smyčku, co takhle Orange Rocker 30?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Pomerače jsem zkoušel a moc mě ten zvuk nebere. Spíš řeším aby to kombo bylo mobilní, přeci jen tahat stále 25kg hlavu a 35kg box je napytel. Takže tak.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

škoda, kdybych chtěl rockový aparát, koukal bych asi nejdříve na orange :) (bohužel mi tam chybí ta smyčka)

kdybys na ně někde narazil, zkus je - třeba změníš názor. Ten Engl Screamer by taky nemusel být špatnou volbou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

dobrá dobrá, zkusím ho... příští tejden jedu za rodinou do HK, tak se tam stavím do hudebnin (maj tam pomeračů plno), kují kluci :)
jinak myslíte že 50w kombo bude stačit na akce? přeci jen druhej kytarista má taky half stack (120W a 280W)
nebo bych si měl rovnou i koupit 2x12 reprobox?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

ENGL Screamerem nic nepokazíš.
citizen.one

stacit bude, kor jestli to bude 2x12 (nesleduju soucasny orange ceny ani modely, takze vim ze nejaky 2x12 delaj, ale nevim kolik za to chteji) kombo, urcite je dobry mit 2 repraky pro sirku zvuku, ctyri uz jsem temer vzdycky shledal jako zbytecny, at uz z hlediska,ceny,zvuku, nebo treba prenositelnosti...
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

pak tady vyvstává problém esi kombo a 2x12 nebo hlavu a 2x12. Přeci jen dycky asi tahat ten reprobox na koncert nebudu, takže spíš kombo a box ne? :)
citizen.one

nj, tak tohle uz je fakt jen na tvych moznostech prevozu, mam 2x12 kombo orange a rozhodne bych k tomu dalsi 2x12 box nekupoval, rve to jako krava a prostoru to ma az az...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

a co blackstar ? neni extra tezky a hraje paradne. a do tech penez se vejdes
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

co od blackstarů? jakože model?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Orange Rocker 30 je dobrý hlavně pro kytary se singly - hlavně po výměně repro a výměně lamp za něco použitelného je to opravdu zvukový skvost na obou kanálech. Při použití s humbuckery čistý kanál trochu "huhňá", chybí mu presence a při vyšších hlasitostech brzo kreslí, zkreslený je s humbáčema samozřejmě úplně ok a super, ale humbáče podle mě vážně tohle kombo omezí na takový "jednokanál". Taky je to strašně jednoduchý aparát, který neodpouští, třeba Engl je oproti němu daleko více benevolentní a taky zaměřený na úplně jinou dávku zkreslení - jsou to dost rozdílné světy... Nejlépe se mě tenhle aparát osvědčil s G12H Heritage, pak prostě hraje dokonale :)
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Engl s tím 2*12 boxem hraje úplně jinak než samotné kombíčko. Mám homemade zavřený box kopii Englu horizontu a je na tom poznat, že hlavně v basech je ten zvuk daleko hutnější samozřejmě a je to úplně jiná šupa. Samotné kombo nehraje špatně ale ten zvuj je daleko směrovější a hodně řezavý. Jinak co se týče volby hlava + bpx, nebo kombo + box, tak určitě ta druhá varianta. Jednak se ti vždycky nebude chtít tahat ten box a druhak máš třetí repro navíc a je to zase doplnění určitého spektra zvuku. A na "malé" akce je to taky ideál, i když Engl hraje pořád hlasitě :-D Pokud si ho koupíš, tak budeš mít pořád chuť vypustit tu jeho sílu víc a víc. Já osobně se ho nemůžu ani trochu nabažit. Akorát mi u thundera Vadí že nemá oddělené korekce gainu na čistý a zkreslený. Protože na max gain hraje na clean asi stejnou intenzitou zkreslení jako marshally na max gain crunch kanálu. Takže pokud nepoužíváš nějakou krabku tak musíš volit kompromis mezi tím, aby hrálo na clean dost čistě a na Zkreslený dost zkresleně. Ale dá se to vychytat intenzitou úderu, nebo stažením volume potu. Jinak kdyby měl někdo cestu přes Fryšták u Zlína, není problém zajít k nám do zkušebny a vyzkoušet)
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Querian píše:co od blackstarů? jakože model?
HT-60, předpokládal bych. Series One už jsou poněkud dražší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

S trochou štěstí by novou S1 mohl koupit za cca 3k nad limit. Kdyby teda byl ochotný ještě trochu došetřit.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“