Výběr kond. mikrofonu na doma

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Výběr kond. mikrofonu na doma

Příspěvek od nbs »

Helou, během týdne budu nakupovat a žádám ostřílený studiový techniky o nějaký zkušenosti a připadně rady :wink:

Potřebuju mic - primárně na mužskej hlubší vokál (příp. akustická kytara nebo před kombo elektriky)
Rozpočet : 2 ooo - 3 ooo,-

Mam pár svých vyhlídnutejch kousků, projel sem nespočet různých review a mam celkem jasnýho favorita, ale přesto se ptám:

MXL V67G http://www.audiotek.cz/product-32567-mxl-v67g
nebo
MXL 770 http://www.audiotek.cz/product-32562-mxl-770 ?

Interface mam, všecko oukej, jde mi čistě o mikrofon.. (pop filter je samozřejmostí, stejně jako fantom. napájení - co nejlepší akustika místnosti též)

Zatim se spíš přiklánim k tý V67G, napadá vás nějaká lepší varianta :?:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr kond. mikrofonu na doma

Příspěvek od Wohma »

Jednoznacne V67G. MXL ma v teto cenove relaci jeste jeden velmi chvalenej mikrofon, tusim 2003, ale tim si ted nejsem jistej.
Naposledy upravil(a) Nero dne 8.03.2011 12:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Wohma píše:Jednoznacne V67G. MXL ma v teto cenove relaci jeste jeden velmi chvalenej mikrofon, tusim 2003, ale tim si ted nejsem jistej.
A neco mimo MXL ?
subroofer

Příspěvek od subroofer »

OKTAVA MK-319 z bazaru. Z 3tis. sem něco viděl.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

subroofer píše:OKTAVA MK-319 z bazaru. Z 3tis. sem něco viděl.
Cosi sem našel, jenom si nejsem jistej jestli chci risknout mikrofon z bazaru, člověk píše, že je 4 roky starej, bůhví co s nim vyváděl... ^^
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ono toho v realne nabidce nebude moc (to je samy "dodani na dotaz..." a "informujte se..."), takze imho nejlip nejdriv zjistit co vlastne je... a co jen teoreticky...
subroofer

Příspěvek od subroofer »

nbs píše:
subroofer píše:OKTAVA MK-319 z bazaru. Z 3tis. sem něco viděl.
Cosi sem našel, jenom si nejsem jistej jestli chci risknout mikrofon z bazaru, člověk píše, že je 4 roky starej, bůhví co s nim vyváděl... ^^
Jak myslíš. Není to podiovej mikrofon, aby s ním točil na šňůře, slintal na něj a mlátil kytaristu, že zahrál blbě sólo. Já nakupuju 2nd hand pravidelně a v 95% je vše OK.
2 - 3 tis.je hodně málo na něco rozumnýho a novýho zároveň.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

subroofer píše: Jak myslíš. Není to podiovej mikrofon, aby s ním točil na šňůře, slintal na něj a mlátil kytaristu, že zahrál blbě sólo. Já nakupuju 2nd hand pravidelně a v 95% je vše OK.
2 - 3 tis.je hodně málo na něco rozumnýho a novýho zároveň.
No určitě se mu ozvu a napíšu si o dodatečný info a fotky, vypadá to hodně rozumně... má ten mikrofon co potřebuju ? Teď nahrávám s dynamickým Shure Bg 1.0, kterej má sice použitelnej, ale placatej charakter zvuku, takže mi jde hlavně o tu prostorovost a barevnost.
Paris píše:ono toho v realne nabidce nebude moc (to je samy "dodani na dotaz..." a "informujte se..."), takze imho nejlip nejdriv zjistit co vlastne je... a co jen teoreticky...
No zrovna ty MXLka na audioteku píšou že objednávaj 4-6x do roka, ale zavolám jim že... :wink:
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Na Audiotek bych se vys... Jsou neschopní. Radsi si to objednej o Thomanna nebo Music Store. Oktava je v pohodě, má plný středy a trochu méně výšek, je tedy taková temnější, ale to co poskytuje funguje a dobře se to dá ekvalizovat.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jestli za ty prachy ta oktava jeste je, tak ji ber. Ja ji mam na zpevy a je super.
Somnus Aeternus
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Zas pokud s tím chceš nahrávat i něco jinýho, tak by mohl bejt pro tebe zajímavej ten MXL set dvou červenejch kondenzátorů.. jeden je klasika 1'' membrana a druhá je tužka... velkej na zpěv a oba na akustiku.
http://www.audiotek.cz/product-37915-mxl-550551-r

Celkem jsem na to četl kladný recenze...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

subroofer píše:Zas pokud s tím chceš nahrávat i něco jinýho, tak by mohl bejt pro tebe zajímavej ten MXL set dvou červenejch kondenzátorů.. jeden je klasika 1'' membrana a druhá je tužka... velkej na zpěv a oba na akustiku.
http://www.audiotek.cz/product-37915-mxl-550551-r

Celkem jsem na to četl kladný recenze...
Taky sem nad tim přemejšlel, bylo by to šalamounský řešení... Otázka je, jestli to za to stojí, má s tim někdo nějaký zkušenosti ?

Jinak na tu octavu sem už napsal, nejspíš na vás dám a pudu do ní... Sice chci nahrávat i něco jinýho než jenom hlas, ale zároveň chci, aby ten hlas byl co nejlepší :wink:
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Na ty MXL jsem četl user recenze na google, vetsinou lidi z USA... Za ty peníze to hodně chválili. Je to právě set dělanej na míru lidem jako ty - domů, na zpěv a náběr základních instrumentů. Připadalo mi to jako hodně dobré v poměru výkon / cena. Jde o to, že s těma dvěma variabilníma mikrofonama můžeš dosáhnout hezkýho výsledku, Oktava je samozřejmě fajn, ale není to rozhodně univerzální mikrofon, což sotatně asi není skoro žádnej :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ten V67G bude na zpev minimalne o tridu vys nez 550ka.
Somnus Aeternus
boolocks

Příspěvek od boolocks »

ty červený mxl-ka mám dokonce dvakrát :-) Dostal jsem je z audioteku těsně před vánocema, protože jsem od nich bral asi za 30 tis, a běžela tam nějaká akce...

nic méně zkoušel jsem ty velkomembráňáky na OH k bicím, to nebylo špatný - ale zase ne dobrý...ty tužky třeba samostatně k činelům(ride, china) a to prostě plnilo celkem účel....
Pak jsem to zkoušel na akustiku, a to mi vyloženě nesedí... na vokál jsem to ani nezkoušel,jen jsem do toho mluvil a bere to hromadu sykavek :-). Nejsem moc experimentátor, takže mi to leží spíš ve skříni...

Tohle neberte jako kritiku nebo reálný hodnocení, spíš jsem jim nedal šanci, protože mám na všechno lepší mikráky - ale hoději se. Stane situace, že je potřeba třeba 15mikrofonů, tak je stále kam šahat :-)

Ale zase za ty prachy je to uplně v pohodě - už jen ten design :-)
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Tak Oktavu už mi bohužel někdo vyfouknul, smůla :|
Ale pro jistotu sem si projel na kytarách a audioteku slevy, a hele co sem našel...

http://www.audiotek.cz/product-32564-mxl-2003

30% dolů a sem s tim na ceně V67Gčka, hodnocení na internetu i nahrávky se mi hodně líběj... Každopádně bych si s tim případně měl pospíšit, co vy na to ?

boolocks píše:ty červený mxl-ka mám dokonce dvakrát :-) Dostal jsem je z audioteku těsně před vánocema, protože jsem od nich bral asi za 30 tis, a běžela tam nějaká akce...
...
Tohle neberte jako kritiku nebo reálný hodnocení, spíš jsem jim nedal šanci, protože mám na všechno lepší mikráky - ale hoději se. Stane situace, že je potřeba třeba 15mikrofonů, tak je stále kam šahat :-)
Dík za info, nedělám si iluze že by právě bůhvíjak zněly, sice je fakt že neni na škodu mít víc mikrofonů, ale já potřebuju hlavně jeden pořádnej mno :)
Naposledy upravil(a) nbs dne 9.03.2011 8:55, celkem upraveno 1 x.
boolocks

Příspěvek od boolocks »

Já bych se tý 2003 nebál a šel bych do ní - za tyhle peníze opravdu nebude výrobek reálně aspoň o 20% lepší....
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Ty Oktávy škoda. Kromě MXL V6 sem jinej neměl a V6 mě fakt vůbec nebavil, tady už těžko radit. Za cenu, kterou do toho hodláš investovat podle mě nic rozumnýho nepořídíš. Nejlevnější "funkční" mikrofony jsou Oktava MK-319 nebo třeba ADK Hamburg (ten jsem právě vyměnil za V6 a pak jsem se tloukl do hlavy). Nový se daj sehnat kolem 5 tis. Samozřejmě můžeš něco koupit a mezitím šetřit peníze na něco lepšího a stávající mikrofon pak prodat. Za začátku jsem to dělal podobně, ale vcelku rychle mi došlo, že je lepší si peníze třeba půjčit a koupit něco solidního. Jinak točit se dá se vším, záleží na jaké úrovni to chceš dělat. Neznamená to, že když si koupíš drahej mikrofon, že výsledek bude automaticky lepší... :wink:
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

subroofer píše:Ty Oktávy škoda. Kromě MXL V6 sem jinej neměl a V6 mě fakt vůbec nebavil, tady už těžko radit. Za cenu, kterou do toho hodláš investovat podle mě nic rozumnýho nepořídíš. Nejlevnější "funkční" mikrofony jsou Oktava MK-319 nebo třeba ADK Hamburg (ten jsem právě vyměnil za V6 a pak jsem se tloukl do hlavy). Nový se daj sehnat kolem 5 tis. Samozřejmě můžeš něco koupit a mezitím šetřit peníze na něco lepšího a stávající mikrofon pak prodat. Za začátku jsem to dělal podobně, ale vcelku rychle mi došlo, že je lepší si peníze třeba půjčit a koupit něco solidního. Jinak točit se dá se vším, záleží na jaké úrovni to chceš dělat. Neznamená to, že když si koupíš drahej mikrofon, že výsledek bude automaticky lepší... :wink:
Samozřejmě že dražší budou povětšinou i lepší, ale ani nejde tolik o to, že bych ty peníze neměl, jako o to, že je potřebuju investovat i jinam :wink: Potřebuju decentní mikrofon, ale taky potřebuju investovat do kytary, aparátu, atd... Bylo by pro mě zbytečný mít mikrofon za desítku před aparát za sedmičku, jestli mi rozumíš (samozřejmě pro představu, hlavně mi jde o ten vokál) ... každopádně dík za kvalitní názor
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Ale jo, rozumím, jen ti zprostředkovávám moje zkušenosti. Prostě je jen důležitý nějak začít, asi nemá cenu to dál rozebírat, na kytarový kombo je fajn třeba levnej páskáč T.Bone RB100, teď jsem si ho koupil a docela se mi to líbí. Kup něco, co ti je sympatický a asi dál nešpekuluj...
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“