Čau basáci,
Měli jste někdy s Fender baskytarou (nebo jiným strunným nástrojem) nějaké problémy?
třeba že u levných kytar/baskytar je problém s hmatníkem, krk do vrtule, nějaká závada na elektronice, či něco jiného? Určitě to bude zajímat i jiné hráče, kteří nevědí co očekávat od těch levnějších Fenderů. U těch dražších je to snad jasné
Fender vyrábí ročně stovky, spíše tisíce nástrojů. I přes výstupní kontrolu se stane, že občas nějaký špatný kus uteče. Ale to vůbec nic nevypovídá o celkové kvalitě těchto nástrojů - vždy je to o tom, jaký je konkrétní kus.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Mě zezačátku trápila elektronika na mým Jazz bassu, ale v podstatě jsem stihl jen zjistit kde bude asi problém a elektronika začala fungovat v pohodě bez jakýhokoliv zásahu, na vině byl studenej spoj u poťáku treble/bass, ale i tak se na to dalo hrát, celá elektronika fungovala i když s omezením.
Myslim že takovej "blbej" kus odojde občas všude, pořád sme jen lidi.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
můj úryvek z baskytara.com jedná se USA deluxe
JazzBass byl kupovanej V Holabrunu(kousek za hranicema) směr znojmo za 1500 euro ale po 14 dnech nastal problém s kobylkovým snímačem, prostě z bedny chrastilo jak z ruskýho rádia tak během půl roku 3x na reklamaci se stejnou závadou, pořád se jim to nedařilo spravit tak sem jim ho vrátil a prachy mě dali zpět.o Warwicka sem se začal zajímat po první reklamaci Fendera.přiznám se dřív mě ty basy odpuzovaly dokud sem si ho v brně nevzal do ruk a to mě prostě změkly kalhoty co ta basa dokázala a doteď na tu značku nedám dopustit.po Fenderu sem měl vybranýho streamera v brně.Hrál vybordelně big_smile a při koupi po netu byl za pouhých 31000,-.Bohužel jsem tuto cenovou akci nestihnul o jeden den než mi vyplatily peníze za fendera ten streamer se pak vyhoupl na 38500,- ale obratem dali na stránky během 15 minut co sem brouzdal po netu tu moji corvetu. za 39500,- neváhal sem nezávazne objednal po netu a okamžitě to jel odzkoušet do audioteku.no a mám ji doteď big_smile před pár dny mě na ni skončila záruka tak doufám že nebude zlobit smile
Samozřejmě mizernej kus může utéci komukoliv a to bez výjimky. Osobně u Fenderů (alespoň u těch, se kterými jsem se setkal) vidím jedinou "standardní" vadu. Struna E je oproti ostatním dost nabasovaná a tím vzniká i vyšší hlasitost a působí to nevyrovnanou dynamiku. Nevím, jak je to s whisourovým Fenderem, ale o tom můžem podebatovat někde u žejdlíku tam může ta aktivní elektronika částečně tenhle neduh redukovat. Osobně jsem nahrával desku na PB American Deluxe s HB u kobylky a tam to dělalo taky. Ale dá se na to zvyknout. Recenze na můj Fender Jazz Bass: baskytary/fender-road-worn-series-t19937.html#p385971
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
tak o těch problémech (jeden kus špatný, většina OK) vím. jen jsem se zajímal jestli u těhle produktů najdem někdy třeba neupravené pražce nebo nějakou zásadní chybu. IMHO asi na těch nástrojích bude ve více případech jenom nedodělky, které si šikovný hráč spraví doma na koleni. Měl jsem doma Stagga a jsem zvyklí na ledacos.. teď bych si právě koupil nějakého Fendera. furt tápu mezi Jazz a Precl ale asi vyhraje JB.. jen jestli nejsou nějaké zásadní problémy s mexikánci
udělat něco vyloženě špatně dá taky úsilí. Takže jestli je něco blbě tak "nechtěně". Jsou to běžný a rozšířený nástroje, jestli by něco bylo "blbě" už standartně tak by se lidi ozývali.
snad sem to napsal srozumitelně...já si rozumim
Prostě kdyby třeba přepadávali na hlavu, tak už je to všeobecně známý. Řekl bych že žádným typickým problémem netrpí, ale na to abych to posuzoval jsem malý pán, tolik sem jich zase v ruce nedržel.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? https://facebook.com/stevensofficialpage
Přepadávat na hlavu snad ani nemůžou, když je PB starší než strat a původně to byl větší brácha telátka, ale měl už tehdy siluetu podobnou spíš tehdy ještě neexistujícímu stratu; od roku 1953 (rok před uvedením strata na trh) už měl precl měkké křivky pro předloktí a pro břicho, takže ten horní roh s výkrojem je tak dlouhý očividně kvůli vyvážení (s telecí siluetou by padal na hlavu). A JB je větší brácha Jazzmasteru, který byl přelomový právě svým pohodlným a dobře vyváženým tvarem, takže bych čekal že se o to samé Fender snažil i u JB.
woro90-1 píše:Přepadávat na hlavu snad ani nemůžou, když je PB starší než strat a původně to byl větší brácha telátka, ale měl už tehdy siluetu podobnou spíš tehdy ještě neexistujícímu stratu; od roku 1953 (rok před uvedením strata na trh) už měl precl měkké křivky pro předloktí a pro břicho, takže ten horní roh s výkrojem je tak dlouhý očividně kvůli vyvážení (s telecí siluetou by padal na hlavu). A JB je větší brácha Jazzmasteru, který byl přelomový právě svým pohodlným a dobře vyváženým tvarem, takže bych čekal že se o to samé Fender snažil i u JB.
Jasně, jen sem potřeboval nějakej příklad, kterej samozřejmě neni pravda.