Boss DS-1 Keeley mod

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
nbs
Kontaktovat uživatele:

Boss DS-1 Keeley mod

Příspěvek od nbs »

Hola, hledal sem tu, ale nenašel...

Mam doma zánovní čínskou DS-1čku, krmim s tim lampy a celkem sem si ten zvuk oblíbil... Ale prostě to neni vono, nechce se mi shánět japonce za rozumnou cenu a koukal sem po různejch modech. Sám se v tom skoro vůbec nevyznám.. Kdybych to prostudoval, možná bych to i napájel, ale přesto se radši zeptám...

Znáte někoho, kdo to umí udělat ? Na kolik to vyjde, máte s tim někdo osobní zkušenost ?
dalabo

Re: Boss DS-1 Keeley mod

Příspěvek od dalabo »

Jesli chceš Keeley Mod pak to umí pan Robert Keeley www.robertkeeley.com
Na ebay se daly koupit mod kity od kerých se pokud sem četl na forech distancuje.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

dalabo píše:Jesli chceš Keeley Mod pak to umí pan Robert Keeley http://www.robertkeeley.com
Na ebay se daly koupit mod kity od kerých se pokud sem četl na forech distancuje.
Jistě že mi to udělá Robert Keeley :lol:
Ale na netu sem na to našel údajně celkem přesný schémata a ptám se, jestli to někdo v okolí svede :wink:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Keeley nebo Cornish si svoje knowhow hlídaj. Jesli máš nějaký plánek může to někdo skusit ale máš to jak recept na skotskou whiskey recept máš a výsledek je jinde.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

dalabo píše:Jesli máš nějaký plánek může to někdo skusit ale máš to jak recept na skotskou whiskey recept máš a výsledek je jinde.
Proto se ptám jestli to někdo umí :idea:
... a porovnávat celkem jednoduchej obvod se skotskou whiskey je docela rozdíl :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jak zjistíš že to někdo umí dokud nesrovnáš jeho umnění s originál Keeley vedle sebe ? Jako moc tomu nevěřím stačilo mi tady flame kolem mojí staré Bossky je jasné na netu sou nějaké plánky jak víš že bez chyb. To samé já sem chtěl Rogers Tube buffer na pedalboard 2 lidi mi tvrdili že to není problem tak mi jeden postavil kopii podle plánku a není to ono.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

dalabo píše:Jak zjistíš že to někdo umí dokud nesrovnáš jeho umnění s originál Keeley vedle sebe ?
Protože sem důvěřivej a mam velký srdce do kterýho se snadno strefuje !
Ne moment, to nebude ono... asi protože tu DS-1ku buď prodám, nebo ji zkusim upgradovat ! :mrgreen:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Důvěřivej :-D = snadná obět Drzého a Sebevědomého
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

dalabo píše:Důvěřivej :-D = snadná obět Drzého a Sebevědomého
Drzej a Sebevědomej je moje druhý a třetí jméno... :twisted:

Jinak k tématu: klidně bych bral i jinej než Keeley mod, prakticky cokoliv co ten zvuk trošku oživí a nakopne... Je blbý mít na pedálu level na max, sbírat veškerej bordel a furt mít na cleanu silnější zvuk než při pedálu, class A lampy sou fajn...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

nbs píše:[Je blbý mít na pedálu level na max, sbírat veškerej bordel a furt mít na cleanu silnější zvuk než při pedálu, class A lampy sou fajn...
To není dobré není to pokažené ? Já ten problém nemám
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

dalabo píše:
nbs píše:[Je blbý mít na pedálu level na max, sbírat veškerej bordel a furt mít na cleanu silnější zvuk než při pedálu, class A lampy sou fajn...
Jsem celkem přesvědčenej že ne, už jenom když se koukneš na to video co sem dal nahoru... Ta DS-1čka prostě žere signál a neni to tak živý... :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To je holt daň za ne zrovna super buffer...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Dívej...
Obrázek
(Samolepku jsem si teda dělal sám, aby nedošlo v budoucnosti k nedorozumění).

Dělá to Bill Kasper v Praze, je to amík hrající v United Flavour, upravoval mi čínskej RAT a taiwan DS-1, obojí fakt moc fajn.
Cena i s poštou nějak do 500 Kč. Normálně sem mu to posal, řádně jsme pokecali, hlavně co se týče RAT, tam bylo totiž na výběr několi možností. Ohledně DS-1 mi psal tohle: Hey Luk, the Pedals arrived this morning and the DS-1 is done. 12 components changed,bright blue led, more mids,better tone control range ,more volume and assymetrical clipping. This thing rocks!

Adresa není tajná (ptal jsem se ho a mám jeho svolení to rozšířit), klidně mu piště kdo chcete, má českou manželku, ale bude fajn, pokud umíte anglicky...
BILL KASPER
kpainta(at)aol.com

http://www.myspace.com/kasper_electronics

Jinak dělá pedalboardy a většinou si staví efekty, modifikace ala Keeley, Analog man atd. nejsou problém. Hlavně termínově je velmi dostupný. Mě to poslal prakticky obratem.
Naposledy upravil(a) subroofer dne 18.03.2011 14:44, celkem upraveno 2 x.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Uplně jsem zapomněl popsat jako to teď hraje...
Na obyč MIT DS-1 se mi nelíbila absence středů (resp zvyrazneni basu a vysek) a to co tam má zní hnusně uměle, zkreslení po 3/4 se nedá použít, tone nemá moc hezkej průběh...
Po úpravě je to takový šťavnatý zkreslení, pořád s důrazem na krajní pásma, akorát basy a vejšky se jakoby pročistily a líp to drží, ohromě se zvedla hlasitost efektu, tone je příjemnější. Je to takovej protiklad k RATovi, ten je hodne stredovej, basy trochu placatí a vejšky sou uplně jiný... DS-1 daleko mene sumi nez RAT, celkove je cistejsi ale nedava ten RATovskej tah a sustain. Jsou to takovy jiskricky, takova oranzova stava :wink:

Jelikož se levnejch DS-1 válí na netu plno, tak není důvod jednu nevzít a poslat jí Billovi. Třeba Smrčku už to nebaví a přímo mi řekl že to dělat nebude, pak sem šťastnou náhodou narazil na Billa.
Naposledy upravil(a) subroofer dne 18.03.2011 13:14, celkem upraveno 1 x.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
subroofer

Příspěvek od subroofer »

nbs píše:
dalabo píše:
Jsem celkem přesvědčenej že ne, už jenom když se koukneš na to video co sem dal nahoru... Ta DS-1čka prostě žere signál a neni to tak živý... :roll:
Ty jo, ale mě ta origo DS-1 nějak moc nežrala, nijak znatelně. A s levelem na max to byl zabiják, hlasitostí přes clean by ses dostal uplně v klidu. Po modu je to dvojnásobná brutalita. Možná je fakt nějaká červivá... :idea:
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

subroofer píše:Dívej...
Obrázek
(Samolepku jsem si teda dělal sám, aby nedošlo v budoucnosti k nedorozumění).

Dělá to Bill Kasper v Praze, je to amík hrající v United Flavour, upravoval mi čínskej RAT a taiwan DS-1, obojí fakt moc fajn.
Cena i s poštou nějak do 500 Kč. Normálně sem mu to posal, řádně jsme pokecali, hlavně co se týče RAT, tam bylo totiž na výběr několi možností. Ohledně DS-1 mi psal tohle: Hey Luk, the Pedals arrived this morning and the DS-1 is done. 12 components changed,bright blue led, more mids,better tone control range ,more volume and assymetrical clipping. This thing rocks!

Adresa není tajná (ptal jsem se ho a mám jeho svolení to rozšířit), klidně mu piště kdo chcete, má českou manželku, ale bude fajn, pokud umíte anglicky...
BILL KASPER
kpainta(at)aol.com

http://www.myspace.com/kasper_electronics

Jinak dělá pedalboardy a většinou si staví efekty, modifikace ala Keeley, Analog man atd. nejsou problém. Hlavně termínově je velmi dostupný. Mě to poslal prakticky obratem.
Úžasný, přesně takovouhle odpověď sem chtěl ! :twisted:
Dík za kontakt, jestli nenajdu něco lepšího, určitě se mu ozvu, ta cena je v úplně v pohodě 8)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

nbs píše:Hola, hledal sem tu, ale nenašel...

Mam doma zánovní čínskou DS-1čku, krmim s tim lampy a celkem sem si ten zvuk oblíbil... Ale prostě to neni vono, nechce se mi shánět japonce za rozumnou cenu a koukal sem po různejch modech. Sám se v tom skoro vůbec nevyznám.. Kdybych to prostudoval, možná bych to i napájel, ale přesto se radši zeptám...

Znáte někoho, kdo to umí udělat ? Na kolik to vyjde, máte s tim někdo osobní zkušenost ?
Máš čínu nebo Taiwan?

Já mám taiwanskej a vůbec se mi ten zvuk nelíbí, má to moc vejšek a když je uberu,tak to zní hrozně fuzzovatě pro mě.. Používám to spíš místo lehčího fuzzu občas no..
Zajímalo by mě, jestli by tomu modifikace pomohla, nebo jsem si jen vybral špatnej efekt...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Moleek píše: Máš čínu nebo Taiwan?
J, oprava, taky mam taiwan... Mě se zvukově líbí, tone na 12, gain na 12 - 15 (na 1 ostřejší OD)... Akorát jak říkám, strašně slabej output, level mam na max a je v tom strašnej brum
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Mám DS1 vlastní výroby s Keeley Ultra/SE, a vedle něho Taiwan. Každej je trochu jinej, ale nedokázal bych se rozhodnout, kterej si nechat. Keeley má víc středů, ale nějak mi chybí nejnižší spodek při palm mutingu. Taiwan je jedovatější ve výškách, celkově hodně nižší výstup.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Jako fuzz to fakt není, nemá moc sustain, je to spíš takovej vykastrovanej RAT, chyběj ty plný středy, ale to je prostě charakter DS-1, já myslím, že je to včetně modifikace tak levný, že to stojí za to zkusit.
Ta modifikace fakt pomůže.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“