Efekt na Alternatívu (spíš Metal)
Pravidla fóra
Efekt na Alternatívu (spíš Metal)
Efekt na Alternatívu (spíš Metal), ale i na ty měkčí věci.. Což znamená hodně velkou všestranost a paletu zvuků! Hlavně bych chtěl na něm vykouzlit zvuk něco jako Helmet a takový ty HC kapely jako např. Refused atd... v druhý řadě bych chtěl aby šel na něm zahrát třeba takovej klasickej Nirvana sound! Cenově bych navíc nechtěl moc vyčerpat peněženku?! Doufám, že nemám moc velký kritéria!?
Docela jsem uvažoval o tomto efektu, podle toho co jsem slyšel má takový docela originální sound. Navíc je Made in USA, ale moc o něm nikde není, tak fakt nevím! http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum Nebo třeba klasickej Boss Metalcore nebo Metalzone?!
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Efekt na Alternatívu (spíš Metal)
univerzalni efekt, muzu ti (skoro jako v kazdem threadu tady) doporucit Blackstar HT Dual..je to drazsi ale zahrajes stim vse rekl bych uspokojive...s metalzonem zapomen na nejaky pouzitelny zvuk, na nirvanu uplne..
A do jaký aparatury to poženeš ?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
U zvuku Helmet je to jednoduché, pořiď VHT
Jinak co se týká toho DOD měl jsem od nich krabičku MetalX a spokojenost, gainu to má víc než dost, a když jsem to hnal přes multiefekt se simulací aparátu tak byl zvuk moc dobrý na takové to domácí. Rozuměl si i lampovým jednokanálem, což se o těch Bossáckých Metalzonech a corech říct nedá, to už je ale na vkusu každého soudruha.
-
woro90-1
A co nějaký hi-gain fuzz? Není to zrovna konvenční přístup k metalu, což by třeba mně vyhovovalo - je to výrazně jiný charakter zkreslení, takže se s tím člověk nestane "dalším metalistou, jako by jich tu už nebylo víc než dost". Navíc většina krabek, které mají v názvu "metal", jsou ohavné středové bzučáky.
Zatím bych to měl v Tranzistáku od Ibanezu, ale chystám se koupit nějakou celolampu, možná bych zkusil to VHTko nebo Laney. Ikdyž nevím jestli by nebylo lepši koupit nějaký výkonější tranzisták, když by jsem to měl do zkušebny? Na ten Blackstar jsem se díval a je to opravdu skvělej efekt, ale zase dát zaněj 4 a půl je na mě asi trochu moc, to asi až pozdějFlajtr píše:A do jaký aparatury to poženeš ?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Dzona: cpat dve distorze na sebe neni moc dobrej napad, mozna ztoho neco ukroutis ale spise to bude svincik..hele nechces se vysrat na krabicky a nejdrive koupit nejakou tu celolampu kdyz ji mas v planu a az potom podle ni dokoupit krabku? 
No tak celolampu určitě, já se jen chci hezky dopředu zeptat, abych nekoupil nějaký špatný věci 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nema cenu resit dopredu, kup si poradne kombo a uvidis co mu bude schazet..a podle toho uz si ktomu nejakou krabicku dopasujes
Worův nápad s high-gain fuzzem je přinejmenším originální.
-
woro90-1
Je to trochu ouchylotina, ale nezní to špatně. Používá to ale dost málo lidí.klobasnik píše:Worův nápad s high-gain fuzzem je přinejmenším originální.
Jasný nejdřív koupím tu lampu a uvidím co tomu bude potřeba dodat... A ten Hi gain je docela dobrej nápad
Slyšel jsem s tím jednu takovou Post Gruge/Metal kapelu a zní to docela pěkně, takovej hutnej a přitom chlupatej zvuk:D Tak dík za nápady....