Hi Gain Overdrive
Pravidla fóra
Hi Gain Overdrive
Zdravim,vedely by ste mi tu niekto poradit nejaky dobry "hi gain" overdrive?mam kombo Marshall JCM 2000.Som snim nadmieru spokojny ale predsa ked us hram nejaky ten metal,prip nejaky ine riffy kde by sa hodilo silnejsie skreslenie ako na sola napr,tak trochu mi to tam chyba.Pozeral som sa po e shopoch a maju tam toho dost tak radsej sa budem pitat tu.nejde mi o metalovy efekt ale proste o HI GAIN overdrive (napr nieco ako z Lead od Marshall JCM 900).ak by ste maly nejaky tipy tak budem vdacny 
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
- citizen.one
Re: Hi Gain Overdrive
zas tyhle JCM2000 nemaji uplne nejradej higainy, kdyz je teda nedas na clean channel, na prikopnuti ti staci jakykoli OD, tech charakteru zvuku je nepreberne a JCM900 teda neni asi nejidealnejsi etalon, ale stacil by ti temer urcite treba Boss OD/SD1 z tech nejdostupnejsich...
jinak cela rada efektu jako Fulltone OCD, Okko Diablo, ZVex Box of Rock, TT DbT atp atp atp
jinak cela rada efektu jako Fulltone OCD, Okko Diablo, ZVex Box of Rock, TT DbT atp atp atp
diki
kazdopadne bylo by lepse keby som si zasiel do nejakych vecsich hudobninach a neco neposkusal osobne
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
- citizen.one
no tak tyhle jsou takovy docela na jistotu, takze kdyz je koupis na bazaru za rozumno, tak si je aspon prubnes. Tvrdim, ze kazdou vec je treba vlastnit, abys o ni mohl neco vedet, par brnknuti nic nevyresi, doma si to prozkousis jak ve dnech, kdy te to bavi, kdy te to nebavi, s kapelou, bez....s kytarama...nakonec od urcite urovne jsou ,,profi'' pouzitelny kdejaky efekty, mezi nima jsou i takovy pecky, jako treba ty posledni jmenovany, ktery jsou dost odlisny...
momentalne ac jsem v uzkem spojeni s TT, bych doporucil Okko Diablo, sice stoji 5000 a musis ho dotahnout z ciziny, ale je to proste masakr, nejlepsi overdrive na kterej jsem kdy hral, a to jich mam kopec, a na desitky dalsich jsem hral...
pravda je celkem svuj, charakterem jako hotrodded Box of Rock, akorat s vic moznostma...ale da se na nej dat od boutique tonu az po pevnej zkreslenej zvuk...
pravdepodobne stejne jako ja ve finale budes hrat vic na clean (u me jednokanal), pac Diablo GainPlus ma jeste navic gain boost, pricemz se neztrati citelnost, ale jen se to trochu priostri...hraje to rekl bych skoro lip jak kdejakej zkreslenej kanal i dobrejch aparatu...
na vic zastrenej zvuk pak Box of Rock, na tvrdsi OCD, na vys posazenej, takovej trochu vic oldschool, ten OD-SD1, na neco hodne podobnyho to Driven by Tao, akorat ted doladujem vyrobu, takze je to trosku na delsi lokte, je to jemnejsi nez Okko, jinak velmi podobny charakter, coz je trochu paradoxni, protoze jsou vyvijeny paralelne...
momentalne ac jsem v uzkem spojeni s TT, bych doporucil Okko Diablo, sice stoji 5000 a musis ho dotahnout z ciziny, ale je to proste masakr, nejlepsi overdrive na kterej jsem kdy hral, a to jich mam kopec, a na desitky dalsich jsem hral...
pravda je celkem svuj, charakterem jako hotrodded Box of Rock, akorat s vic moznostma...ale da se na nej dat od boutique tonu az po pevnej zkreslenej zvuk...
pravdepodobne stejne jako ja ve finale budes hrat vic na clean (u me jednokanal), pac Diablo GainPlus ma jeste navic gain boost, pricemz se neztrati citelnost, ale jen se to trochu priostri...hraje to rekl bych skoro lip jak kdejakej zkreslenej kanal i dobrejch aparatu...
na vic zastrenej zvuk pak Box of Rock, na tvrdsi OCD, na vys posazenej, takovej trochu vic oldschool, ten OD-SD1, na neco hodne podobnyho to Driven by Tao, akorat ted doladujem vyrobu, takze je to trosku na delsi lokte, je to jemnejsi nez Okko, jinak velmi podobny charakter, coz je trochu paradoxni, protoze jsou vyvijeny paralelne...
jenom pro doplnění úhlu pohledu.
Na sola (nebo crunche) je to samozrejme OK dokopavat krabickou, a mozna dokonce lepsi nez samotne kanaly na hlavach (kdyz jsou)
Ale skutecne kvalitni rhythm sound sem jeste z krabicky neslysel (jiste, zalezi co hrajes za styl, ja mam na mylsi doprovodny zvuk v tvrdsich stylech, tj. zvuk mezi crunchem a leadem, pro který se postupne vzil nazev rhythm) V realu a dokonce ani z ukazek jsem nic takoveho zatim neslysel (i OKKO by bylo pobito vetsinou preampu a hlav, i Suhr Riot o kterem majitel tvrdil ze hraje uplne stejne jako drive kanal na CAE OD100, tady nevyhovel
Takze ja bych krabicku na doprovodny zvuk v metalu a velke casti rocku nedoporucil.
Ja osobne pouzivam dvoukanal, kde mam nastavene zvuky nejdulezitejsi a nejcasteji pouzivane na hlave (clean a rhythm) na solo me prijemne prekvapil Satchurator (a dokonce se mi libi vic na dokopnuti drivu nez na cleanu, prestoze je to distortion, ...zrejme je to tim originalnim podpisem mistra
, na dalsi zvuky pouzivam ruzne krabicky na clean kanale podle ucelu, situace a chuti.
Na sola (nebo crunche) je to samozrejme OK dokopavat krabickou, a mozna dokonce lepsi nez samotne kanaly na hlavach (kdyz jsou)
Ale skutecne kvalitni rhythm sound sem jeste z krabicky neslysel (jiste, zalezi co hrajes za styl, ja mam na mylsi doprovodny zvuk v tvrdsich stylech, tj. zvuk mezi crunchem a leadem, pro který se postupne vzil nazev rhythm) V realu a dokonce ani z ukazek jsem nic takoveho zatim neslysel (i OKKO by bylo pobito vetsinou preampu a hlav, i Suhr Riot o kterem majitel tvrdil ze hraje uplne stejne jako drive kanal na CAE OD100, tady nevyhovel
Takze ja bych krabicku na doprovodny zvuk v metalu a velke casti rocku nedoporucil.
Ja osobne pouzivam dvoukanal, kde mam nastavene zvuky nejdulezitejsi a nejcasteji pouzivane na hlave (clean a rhythm) na solo me prijemne prekvapil Satchurator (a dokonce se mi libi vic na dokopnuti drivu nez na cleanu, prestoze je to distortion, ...zrejme je to tim originalnim podpisem mistra
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Hyenik: co se týče doprovodného zvuku, tak opravdu výborný a amp-like se mi ze všech ukázek zdá OKKO Dominator
a celkově nemůžu říct, že bych nehrál na pár obstojných krabiček na doprovodný zvuk
to mi spíše dělalo problém najít aparát, na kterém by se mi zkreslení opravdu líbilo 
doporučil bych to asi jen něčím nakopnout, ona ta JCM2000 má zkreslení dost, třeba to jen potřebuje něčím "dokončit" ten zvuk, aby ti vyhovoval... začal bych asi OCD, dá se vpohodě sehnat
možná bych se taky zkusil podívat po VH Relief Andy's drive 666 - to už je higain
doporučil bych to asi jen něčím nakopnout, ona ta JCM2000 má zkreslení dost, třeba to jen potřebuje něčím "dokončit" ten zvuk, aby ti vyhovoval... začal bych asi OCD, dá se vpohodě sehnat
možná bych se taky zkusil podívat po VH Relief Andy's drive 666 - to už je higain
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
vsak od toho se to jmenuje diskuze, aby právě zazněly různé pohledy a každý si to může přebrat sám.
Já sem to štěstí ještě neměl (Dominátora sem pravda neposlouchal, od OKKA sem jel jenom Diablo a CocaComp)
Já sem to štěstí ještě neměl (Dominátora sem pravda neposlouchal, od OKKA sem jel jenom Diablo a CocaComp)
Já bych přihodil ještě SuperCharged OD od Catalinbread (na bazaru se prodával kolem 2500Kč), ten měl gainu na rozdávání, ač je to OD. Z distortionů už jsem jednou doporučoval Mighty Red Distortion od Mad Professor (ten se dal sehnat za cca 3000Kč).
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nechtěl jsem, aby to vyznělo nějak útočně, já taky jen diskutujuhyenik píše:vsak od toho se to jmenuje diskuze, aby právě zazněly různé pohledy a každý si to může přebrat sám.
Jester: SCOD mě, pravda, hodně zaujal
- citizen.one
nechci teda nejak hyenikovi zasadne oponovat, ale tys to Okko mel? A na cem jste to zkouseli, minim tim teda to ohledne rhytm komentare, tahle krabka je opravdu o kus dal nez vsechny ostatni, skoda ze nemam doboru zvukovku a preamp, abych to mohl zachytit, i kdyz i ze sebelepsi ukazky neni poznat jestli to je opravdu dobry...
s aparatama co tu mam z toho leze paradni crunch ala Ac/Dc, ale vic boutique, i kdyz to se da v nastaveni zvyraznit nebo utlumit...
s aparatama co tu mam z toho leze paradni crunch ala Ac/Dc, ale vic boutique, i kdyz to se da v nastaveni zvyraznit nebo utlumit...
no offense, ale presne o tom sem prece mluvil..... ne acdc crunch, ale rock/metal rhythm.citizen.one píše:s aparatama co tu mam z toho leze paradni crunch ala Ac/Dc, ale vic boutique, i kdyz to se da v nastaveni zvyraznit nebo utlumit...
O crunch se nehadam a verim ze to hraje super.
- citizen.one
no tak ja si pod timhle celkem predstavuju rhytm....
a jak je to pevny, tak kdyz se tim prikopne neco, tak se to da prave pouzit i na tvrdsi muziku, predevsim diky konkretnosti...
ale to muzem samozrejme spekulovat
a jak je to pevny, tak kdyz se tim prikopne neco, tak se to da prave pouzit i na tvrdsi muziku, predevsim diky konkretnosti...
ale to muzem samozrejme spekulovat
imho maj jcm 2000 gainu dost na OD2, a když už tak bych to spíš zkoušel nakopnout něčim než tahat většinu zkreslení z krabky.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
DLS a SCOD, Box Of Rock atd znam, to jsou presne ty priklady jako Riot, kdy to neni spatne, ale cosi tomu chybi. Diablo je nekde jinde, ale Dominator to je opravdu prekvapeni.....to je fakt prvni krabicka kterou bych se asi nebal pouzit 
- citizen.one
ten Dominator jsem zatim neporidil, i kdyz casem planuju jak Dominator, tak CocaComp, tak TwinSonic, akorat, kdyz uz mam to Diablo 
myslim ze pouzitelny jsou vsechny...BoR je mimodek temer identickej s Diablem, akorat min ostrej a trochu zastrenejsi, takze ve vysledku to nema ty koule co Diablo, co me na nem bavi nejvic je ta reakce na hru, ktera je na pedal naprosto nevidana...
myslim ze pouzitelny jsou vsechny...BoR je mimodek temer identickej s Diablem, akorat min ostrej a trochu zastrenejsi, takze ve vysledku to nema ty koule co Diablo, co me na nem bavi nejvic je ta reakce na hru, ktera je na pedal naprosto nevidana...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mě taky naprosto dostalhyenik píše:DLS a SCOD, Box Of Rock atd znam, to jsou presne ty priklady jako Riot, kdy to neni spatne, ale cosi tomu chybi. Diablo je nekde jinde, ale Dominator to je opravdu prekvapeni.....to je fakt prvni krabicka kterou bych se asi nebal pouzit
já mám třeba DLS hrozně rád - sto lidí, sto chutí
ale to je tady asi trochu OT - nejlépe mi zní s gainem cca na půlce a celkově se mei higain OD rozhodně neřadí
Nedavno, ani ne mesic mi dosel Andys Drive 666, diky tomuto efektu jsem udelal takovej kopec zmen ve zvuku, ze to neni az mozny, po ruznym testovani po nazvuceni (klasika shure sm 57) jsem zustal na zajimavy kombinaci.
Marshall nastaveny na clean chanel (jasne, je to neco jinyho nez u tvy hlavy), vykoureny konec (tak na 12 hod) clean preamp nastaveny na 2-3 hod, takze uz docela je nakresleny prirozene, da se kraste vycistit stahnutim volume a do toho bud ts-9 mij na idealni zvuk doprovodny jako stara plexina nebo prave na brutalne hutny zvuk andys drive...
Muzu andys drive jedine doporucit, fakt z toho leze dobrej zvuk.
Marshall nastaveny na clean chanel (jasne, je to neco jinyho nez u tvy hlavy), vykoureny konec (tak na 12 hod) clean preamp nastaveny na 2-3 hod, takze uz docela je nakresleny prirozene, da se kraste vycistit stahnutim volume a do toho bud ts-9 mij na idealni zvuk doprovodny jako stara plexina nebo prave na brutalne hutny zvuk andys drive...
Muzu andys drive jedine doporucit, fakt z toho leze dobrej zvuk.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A