Fruity loops

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
ahomonicky

Fruity loops

Příspěvek od ahomonicky »

Ahoj, nevím, kam jsem to měl zařadit, ale souvisí to se cvičením, tak se zeptám zde.

Chtěl jsem si udělat nějakou písničku na cvičení a udělat nějaký základ na bicí. Tak jsem použil Fruity loops a podařilo se mi si poskládat bicí, jak ptřebuji. Myslím vždy jeden takt. Když to dám generovat, tak ten wav soubor je bohužel vždy delší ( odehraje se část bicích co chci a místo toho, aby to skončilo, je ještě v tom souboru 2 sec ticha ).Tak se to pak nedá např. v Cubase kopírovat, neb je to nesymslně delší. Co kdo používáte a funguje, či víte někdo, co dělám blbě ?

Díky

Aleš
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Fruity loops

Příspěvek od Hegrik »

Já na bicí používám Acoustica Beatcraft, je to dělaný přímo na bicí a můžu si vybrat ze spousty předprogramovaných bicích popř. je upravovat a neb osi dělat svoje. Akorát to tedy není Freeware.
Janaj

Příspěvek od Janaj »

Tak si v cubase nastav stejné tempo a uřež to ticho ne?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

IMHO každý SW exportuje definovaný interval; celé mi to přijde pouze jako, že jsi ten interval ve FL nijak nenadefinoval (obvykle je vždy zadaný nějaký defaultní), takže protože je delší než te njeden takt, tak je nasnadě to ticho :wink:

Zřejmě by tedy stačilo vymezit interval exportu na ten jeden takt bicích.

Příspěvek ohledně odříznutí ticha je také dobrý, ale proč dělat dvě věci, když stačí jen jedna? :)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Janaj

Příspěvek od Janaj »

U FL studia intervály nejsou... teda.. defaultně při exportu.. když udělám 2 takty bicích, tak se 2 takty bicích exportují, tak sjem mu poradil takhle no...
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Ano, ano, ve FL žádný ticho navíc nastavený není. Takže se zkus ještě podívat, jestli v nějakym tom vzorku bicích nepřesahuje nějaká nota z posledního taktu do dalšího. Pak to totiž FL vyhodnotí jako jeden celý nový takt a vznikne ti ona prázdná mezera. Jinak nastavení tempa v Cubase je základ, pak už jde všechno samo :wink:

EDIT: Mezera taky vzniká, když máš někde nějakej delší sampl (u bicích to je třeba činel), tak aby to nebylo useknutý, tak ho FL nechá částečně dohrát a až pak to sekne. S tim bohužel nic nenaděláš a musíš to potom oříznout v Cubase
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

FILE --> EXPORT --> WAVE FILE... --> LOOPING MODE --> CUT REMINDER

když tam necháš LEAVE REMINDER, tak to bude zanechávat ty 2 sekundy tmy.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

FLko jsem svého času taky zkoušel, ale příde mi spíče dobré pro DJ atd.
Bicí, pokud je tam uděláš a chceč je pak pouřívat v jiném progamu je vždy lepší pro zachování taktu exportovat v midi. V Cubase nebo jiném pr. pak použiješ VST.
Jak už tady kluci psali, jak to dáš do wavu, musíš to celé dodělat v FL, jinak ti to nebude nikdy sedět.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

feki píše: FLko jsem svého času taky zkoušel, ale příde mi spíče dobré pro DJ atd.
Je pravda, že je to spíše program pro tvoření elektronické hudby, ale kdo je schopnej se s ním naučit, tak ho to rozhodně neomezuje v tvorbě jakékoliv hudby.
feki píše: Jak už tady kluci psali, jak to dáš do wavu, musíš to celé dodělat v FL, jinak ti to nebude nikdy sedět.
Nesmysl... stačí při exportu nastavit cut reminder. Už jen kvůli tomu, že to podporuje ACIDized režim, tak si nemůžou dovolit, aby to nesedělo.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“