Výběr digitálního piana do 17 000 Kč

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Picrd

Výběr digitálního piana do 17 000 Kč

Příspěvek od Picrd »

Zdravím ve spolek,

rozhodl jsem se koupit si digitální piáno, jenže jsem zjistil, že jsem v koncích s výběrem. Rozhodl jsem se tedy poprosit Vás o pomoc. Má cenová hranice je tak 17 000 Kč.

Dva roky hraju na klávesy (takové ty za 3000, které nemají nic) a opravdu mi již nestačí. Ty basové skákačky bez pedálu ála staccato a bez dynamiky úhozu, to je něco... A 5 oktáv je také málo.

Chtěl bych tedy nějaké digitální piáno s pedály, co nejlepším zvukem a klaviaturou co možná nejpodobnější akustickému piánu.(A strašně se mi líbí ta napohled nepřenosná piána typu Hemingway (viz dole)... když už digitální piáno, tak s celou tou iluzí akustického :D:D)

Co jsem hledal na webu, tak mou pozornost vzbudila Yamaha Aurius YDP-140, ale tady jsem zas četl, že klaviatura řady YDP odpovídá spíš obyčejným klávesám.

Na internetu jsem pak našel Hemingway DP501, na který jsem vždy našel dva typy review - pozitivní a negativní. Nevím tedy, co si o tomto modelu mám myslet.

Moc bych ocenil Vaši pomoc, na trhu s dig. piány se neorientuji a nechci naletět.
Paris
Rádce

Re: Výběr digitálního piana do 17 000 Kč

Příspěvek od Paris »

Picrd píše:Co jsem hledal na webu, tak mou pozornost vzbudila Yamaha Aurius YDP-140, ale tady jsem zas četl, že klaviatura řady YDP odpovídá spíš obyčejným klávesám.
tohle nikdo nemohl napsat ... YDP 140/141 ma klaviaturu GHS, coz je (s primhourenim oka. nebo radsi obou) pomerne standardni kladivkova mechanika.

a jestli je ten Hemingway podobnej tomu, co sem videl na Opatove (da se to predpokladat, ne vsak s jistotou), tak bych se mu zdaleka vyhnul (byl to spis keyboard ve velky skrini)...
Picrd

Příspěvek od Picrd »

Paris píše:
Picrd píše:Co jsem hledal na webu, tak mou pozornost vzbudila Yamaha Aurius YDP-140, ale tady jsem zas četl, že klaviatura řady YDP odpovídá spíš obyčejným klávesám.
tohle nikdo nemohl napsat ... YDP 140/141 ma klaviaturu GHS, coz je (s primhourenim oka. nebo radsi obou) pomerne standardni kladivkova mechanika.
četl jsem to dnes tady na fóru ve staršim příspěvku, že prej série YDP má strašně lehký stisk, až to připomíná spíš keyboard... jen tlumočím, co jsem četl :D ... a já se v tom vůbec nevyznám, proto se také táži :wink:

na ten Hemingway jsem četl jeden tak strašnej review, že bych tvé teorii se skříní věřil
Žlůvák

Příspěvek od Žlůvák »

Kdybyste si chtěl vyzkoušet staršího Rolanda RD 500, mám ho stále ještě na prodej. Myslím, že kvalitou zvuků a klaviaturou (to je přirozeně dost osobní věc) je o mnoho lepší, než Aurius i Hemingway. Cena je 15000 kaček, piano je k vyzkoušení v Českých Budějovicích. Půjčení na vyzkoušení je taky možné.
Picrd

Příspěvek od Picrd »

Ať hledám, jak hledám, nemůžu o Rolandu RD 500 na internetu sehnat kloudné informace, ba cenu už vůbec ne.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“