Fender John 5 prototyp
Pravidla fóra
Fender John 5 prototyp
Ahoj, mel bych takovy dotaz, pro nekoho mozna zajimavy, pro nekoho az blby, kazdopadne by me to zajimalo. Jsem docela zazranej do Johna 5, hodne se mi libi jeho styl, hlavne to, ze zahraje vsechno od bluegrassu az po metal. A nak jsem se od nej nakazil i co se vkusu do kytar tyce. A chtel bych se zeptat (zatim ciste hypoteticky) - kdybych si koupil John 5 telecaster od Fender Custom shopu, sel by vymenit krk, ktery tam je, za klasicky s klasickou hlavou, kterou ma na svym prototypu? Ted neresim to, jestli bych ho sehnal, kolik by stal, atd. jde spis o to, jestli jsou vsechny Fender telecaster tela v zakladu stejny a tim lze libovolne krky vymenovat, nebo bych musel navstivit kytarare, nebo je to uplna blbost? A dalsi vec, kdyz bych tu kytaru chtel fakt tip top jak to ma on, potreboval bych 2x DiMarzio D activator hb. Jenze v pickguardu je misto jen na single. Tudiz se ptam, ztrati kytara na cene, pokud by se provedl zasah jak do pickguardu tak nejspis i do tela, aby se tam udelalo misto ? Chtel bych to taky z casti jako sberatelsky kousek, tudiz abych ho necim nezprasil, co by pak podsekavalo cenu kdybych ho potreboval nebo chtel nekdy v budoucnu prodat.
Levne Fendery neresim, protoze jsou to mexika ktere na cene s casem neziskaji, americky fendery se mi vetsinou nelibi co do vzhledu a nebo bych je musel cely prekopat, abych tam narval 2 hambuckery a moh na to hrat i neco tvrdsiho a posledni moznosti je Custom Shop, ale ten uz je fest drahej a asi se i dlouho ceka.
Diky za pripadne odpovedi, komentare ze jsem kreten a jestli to myslim vazne beru, tak je psat nemusite, zazobanec nejsem, ale jsem schopnej a ochotnej si na to vydelat.
Levne Fendery neresim, protoze jsou to mexika ktere na cene s casem neziskaji, americky fendery se mi vetsinou nelibi co do vzhledu a nebo bych je musel cely prekopat, abych tam narval 2 hambuckery a moh na to hrat i neco tvrdsiho a posledni moznosti je Custom Shop, ale ten uz je fest drahej a asi se i dlouho ceka.
Diky za pripadne odpovedi, komentare ze jsem kreten a jestli to myslim vazne beru, tak je psat nemusite, zazobanec nejsem, ale jsem schopnej a ochotnej si na to vydelat.
Re: Fender John 5 prototyp
Nevím, ale kupovat si kytaru za 90 litrů, pokdu teda myslíš tu , která je na kytarách.cz, a pak do ní takhle vrtat mi přijde zbytečné hodně a hlavně vyhozených X desítek tisíc. Ale upřímně, když už bych chtěl něco jako má John 5 tak bych si nechal replicu postavit u nějákého kytaráře a nebo přímo zkusit kontaktovat Fender.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Jak to tak vypadá tak chceš získat akorát na ceně po nějakém čase - v tom případě bych doporučoval investici do pozemků nebo do realit 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
jakub.kubaaa píše:Jak to tak vypadá tak chceš získat akorát na ceně po nějakém čase - v tom případě bych doporučoval investici do pozemků nebo do realit
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
tadeasp: Tolik stoji jen na kytarach, da se sehnat radove o 4 desitky tisic levnejc. Kytarare nechci, chci Fender a ten by stal circa 4500 dolaru.
jakub.kubaaa: O to, abych na tom vydelal, ted vubec nejde, jde hlavne o ten krk. Ale chtel bych kytaru, kterou bych moh treba za 30 let slusne prodat, pokud nebudu hrat.
jakub.kubaaa: O to, abych na tom vydelal, ted vubec nejde, jde hlavne o ten krk. Ale chtel bych kytaru, kterou bych moh treba za 30 let slusne prodat, pokud nebudu hrat.
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
telecaster má zakončenej krk rovně a strat do obloučku, ale mám takovej pocit, že jinak jsou lože stejné a neměl by být problém v záměně krků...
tele:

strat:

tele:

strat:

Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Podle Warmotha jsou lože stejně dlouhé (76,2 mm) i široké (55,6 mm)

Ovšem to zaoblení u Strata pak věc trochu komplikuje. A výrobní tolerance pro polohu šroubů ....
zdr kcr

Ovšem to zaoblení u Strata pak věc trochu komplikuje. A výrobní tolerance pro polohu šroubů ....
zdr kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Ony to sou oba dva krky telecaster, at uz samozrejme ten puvodni, tak ten na prototypu. Ptam se ale proto, jestli staci odsroubovat jeden a prisroubovat druhej nebo jestli se musi nak zasahovat to tela kytary popr. krku samotnyho atd., aby to "sedlo".
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Slyšel si něco třeba o dani z přidané hodnoty a clu? Plus samozřejmě cena dopravy, riziko dovozu a koupě naslepo.trip píše:tadeasp: Tolik stoji jen na kytarach, da se sehnat radove o 4 desitky tisic levnejc. Kytarare nechci, chci Fender a ten by stal circa 4500 dolaru.
Navíc jestli stojí 4500 dolarů, tak to je při dnešním kurzu skoro 80 000.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
http://www.thomann.de/cz/fender_john5_s ... e_tele.htm tady je a myslim, ze z nemecka to co jsi vypsal neplati.
.
.
.
Vyroba vlastni kytary v custom shopu u Fendera stoji cca 4500 USD ciste za material a praci.
.
.
.
Vyroba vlastni kytary v custom shopu u Fendera stoji cca 4500 USD ciste za material a praci.
-
woro90-1
Asi jsem nechápavý idiot, ale nebylo by lepší si osobně vybrat nějaké normální černé jasanové americké tele s černou hlavou a nechat si ho předělat na HB u kobylky? 
-
arcilucifer
investice, pokojne staří, sejšely......nechapes?

-
woro90-1
Že by někoho nějak zvlášť zajímal předělávaný J5 Telecaster? To je lepší koupit nějakou hodně starou potvoru a počkat si až zase bude v módě vintage mojo 
-
arcilucifer
no je pravda, ze jsou jine z hlediska investice vhodnejsi kousky,nez nejaky tele s vymenenym krkem a snimacema.. S timhle Johny 5 se treba ani nemusis nejakeho zuroceni dockat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky si to myslím. Podobný nástroj je vhodný pro fanatického fanouška, co chce mít (ať už na hraní nebo na zeď) kytaru svého idola. Uchovatel hodnoty to opravdu není - to spíš za podobné prachy koupit nějaký starý nástroj nebo "normální" Custom Shop.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, to jsem chtel vedet, diky.