jak zastavit znění činelů na VST?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Arni

jak zastavit znění činelů na VST?

Příspěvek od Arni »

Ahoj. Potřeboval bych poradit, jak v cubase, když pracuju v drum editoru na který mám zapojený nějáký VST, jak udělat takový ten efekt, který bubenici dělají v praxi asi takto: úder současně s kopákem a nějákým crashem s tím, že po úderu do crashe ho hned rukou zastaví, to znamená, že ho vlastně nenechá znít a zní jenom stejnou dobu jako asi kopák. Snad jsem to dobře popsal, nevím, jak se tomu odborně říká. V metalu se to použímá moc často. Snad mi někdo poradí, díky.
Jens Ludwig
Odborník

Re: jak zastavit znění činelů na VST?

Příspěvek od Jens Ludwig »

musíš si najít takovej sampl a vložit jako další část drumsetu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nemusí. Pokud to MIDI zařízení (HW nebo SW) umožňuje, nastavil bych pomocí NRPN shodnou "group" daného zvuku (=MIDI klávese) nějaké jiné MIDI klávese, na které žádný zvuk není. Pak to funguje jako u Hi-Hat (3 zvuky, které se navzájem vylučují, aby hrály současně).

Jensovo řešení je také OK, ale daný sampl by musel být přesně upraven (délka) podle potřeby; řešení pomocí MIDI programování je variabilní a de-facto nezávislé na tempu (respektive lehce upravovatelné pouhou změnou okamžiku stisku té klávesy bez zvuku, která okamžitě zvuk činelu "utne").

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Některý VST maj i tlumící MIDI, používám Addictive Drums a tom to je, jedna nota je normoš činel a další o pultonu vys ho utne. Jinak se to da udelat pomerne jednoduše tak, ze si cinely, ktere hces tlumit zkopirujes do jiny midi stopy, vyrenderuješ to audia a dozvuky pak treba pomoci automatizace nebo strihu utnes. 8)
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a co takhle GATE ?...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo, to jsou všechno cesty, ale IMHO nejsprávnější princip by byl ten, jak jsem zmínil (jako je u HH). Ale musí to daný MIDI nástroj podporovat, jinak se musí použít jedna z vámi zmíněných alternativ třebas.

P.

Arni

Příspěvek od Arni »

Děkuju za vaše rady. Cubase a všechno okolo je pro mě zatím velká neznáma a moc jsem nerozumněl ani tomu, co jste zde napsali, ale určitě z toho budu vycházet. Addictive drums používám, ale nikde jsem to tam nenašel. Ještě by mě zajímalo, která z uvedených možností by měla být pro tento účel optimální?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No samozřejmě, že ta moje :!: :lol:

Ale vážněji - všechny zde popsané možnosti budou fungovat a každá má něco do sebe i něco proti. Moje nebude fungovat, pokud MIDI zařízení (SW nebo HW) nebude rozuměr RPN/NRPN MIDI parametrům. Většina ostatních možností má určitou pracnost navíc a nejsou tak flexibilní pro případné změny.

Takže prostě vyzkoušej co půjde a co ti sedne nejlépe, to prostě používej - that`s all :wink:

P.

subroofer

Příspěvek od subroofer »

Arni píše:Addictive drums používám, ale nikde jsem to tam nenašel.
Tam nemáš co hledat, napálíš tam notu crashi a o pul tonu vedle je stopka... Si projed celou mapu a k cinelum zkousej vzdycky vedlejsi noty...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Arni

Příspěvek od Arni »

Zdravím. Jo super, už jsem to tam našel. Vůbec mě nenapadlo, že to takhle funguje, při projíždění po mapě jsem asi nikdy neklikl na tu notu níže. Myslím si, že to je určitě nejrychlejší a nejsnadnější řešení. Navíc to zní opravdu věrohodně, protože po ztišení je slyšet takový ten kratičký dozvuk a ne že se to jenom tak usekne a je ticho. Tak teda díky. Ale jinak s Cubase ještě určitě budu potřebovat píchnout :lol:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

No moc nepomužu, ale myslím že odborně by se to dalo nazvat Staccato. - http://cs.wikipedia.org/wiki/Staccato

BTW: Já to dělám tak, že otevřu VST instrument EZDrummer Drum Kit From Hell a v grooves tam je na konci Others a někde tam jsou na to takovéhle záseky. :)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne, staccato je něco jiného. U staccata je přirozené doznění.

P.

Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

V FLku mám třeba funkci "Cut Itself" a to pak (když to VSTi nepodporuje) můžu udělat výslednej efekt tím, že v piano rollu dám sample Crashe a pak za něj dám ten samej sample jen s 0% velocity (hlasitostí) a je to. :)

Třeba má ten tvůj prográmek podobnou funkci. Zkus se porozhlídnout. :)

EDIT: Sorry nepročetl jsem to celý. :D Takže můj příspěvek můžete přehlídnout. :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“