elektronky pana Jurči ( JJ electronic )

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

elektronky pana Jurči ( JJ electronic )

Příspěvek od mmjuz »

Je mi jasné, že různé typy elektronek, či jejich výrobci se tu probírají skoro v každém vlákně a že jsem to mohl kamkoli připíchnout. Leč problém mi připadá natolik závažný, že jsem zvolil založení vlastního tématu. Nemusí se nijak dál rozvíjet, jde jen o jakési oznámení.
Letos jsem od začátku roku postupně koupil 3 ks elektronek GZ34 JJ. Z toho jedna byla nepoužitelná hned od začátku, tak šla na reklamaci. Což trvalo skoro pět týdnů a dostal jsem novou. Druhá vydržela hrát necelé dva měsíce ( v kombu uživatele Luckyduck ) a pak šla do kytek, tu se chystám reklamovat při nejbližžší cestě do Brna. Třetí GZ34 zatím hraje. V obou předchozích případech se jednalo zřejmě o zaplynování baněk, leč projevovalo se to u každé trochu jinak. Nedalo mi to, a obvolal jsem ještě nějaké kamarády, co mají elktronky v náplni práce ve svých servisech a potvrdili mi, že mají stejné zkušenosti. Prý ještě horší situace je u JJ ECC83, ovšem osobně nemohu potvrdit, těm se vyhýbám a nemám s nimi vůbec žádné zkušenosti. Co vím, podobnou vlnu nekvalitních lamp měl Jurča asi před dvěmi lety s 6L6. Takže všem, kteří uvažují o přelampování svého aparátu, bych chtěl doporučit, aby se zdaleka vyhli lampám JJ. Minimálně jejich ECC83 a GZ34.
Pokud nějaký uživatel trpí tak silnou náklonností, či fetišismem zaměřeným na JJ, prosím, ať to tu zbytečně neventiluje, nikam by to nevedlo a jen by zamotal hlavu nezkušeným, které by to pak stálo akorát peníze a problémy. Názor, že JJ jsou nejlepší lampy na metal, který jsem tu párkrát zaznamenal, opravdu nechci vyvracet, je mi to fuk. Varuji jen před velikou zmetkovostí tohoto produktu.
120bpm

Re: elktronky pana Jurči ( JJ electronic )

Příspěvek od 120bpm »

Diky za upozorneni. Ja jsem prelampoval svuj Mark IV EL34 a 6L6 od JJ a chystal jsem se prelampovat i ECC83 (5x!!!), takze od toho uz upustim. Ty koncove zatim fungujou v poho tak uvidime. Ale diky za zkusenost.
PRS Fatback CU 24; PRS Studio 22; Fender Stratocaster USA '83; Gibson Les Paul Standard '09; Epiphone LP Custom Black Beauty 3
Musicman Stingray 5; Martin D-28
Vox AC30CCH; Diezel Schmidt; Diezel 212 RC
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jen bych doplnil to co už tu možná kdysi zaznělo a má s tím možná taky souvislost. Na tuzemský a slovenský trh jde prý to horší z produkce a na export do US to lepší. Takže jestli se jim vyvedla nějaká série trochu míň ale přesto to bylo v limitech pro náš trh tak máme asi smůlu, že to tady teď budeme muset vydržet. :mrgreen:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak to mě poser, jestli je to pravda s tou amerikou. A to je tam maj ještě levnějc :!:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Kerrang
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/kerrang

Příspěvek od Kerrang »

Nedávno jsem byl u HOTa a schválně jsem se ho na JJčka ptal, protože těch příspěvků, že jejich kvalita, popř. spolehlivost poslední dobou nějak upadla, jsem viděl celkem dost.
Říkal, že za tu dobu, co je (přímo z fabriky) bere, s nima neměl absolutně žádnej problém...
ESP-LTD MH1000NT > LINE 6 RELAY G30 > BOSS TU-3 > MAXON OD808 > ISP DECIMATOR > MESA BOOGIE TRIPLE RECTIFIER 2CH > BOSS GE-7 > BOSS DD-7 > ORANGE PPC412
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Nedávno jsem byl u mmjuze a schválně jsem se ho na JJčka ptal, nažhavil kombo
a jenom zchrastilo to byla ta první.
Po výměně bylo vše v pořádku.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Taky jsem měl přelampovanou Mesu JJčkama 6L6 a naprostá pohoda. U těch asi taková zmetkovitost nebude.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Kerrang píše:Nedávno jsem byl u HOTa a schválně jsem se ho na JJčka ptal, protože těch příspěvků, že jejich kvalita, popř. spolehlivost poslední dobou nějak upadla, jsem viděl celkem dost.
Říkal, že za tu dobu, co je (přímo z fabriky) bere, s nima neměl absolutně žádnej problém...
A dlouho je přímo z fabriky bere ? Jesli je zvyklý že lampy se za rok vyhodějí tak to "nemá problém".

Mám pujčený Ampeg SVT Classic 6 x KT88. Oryg. lampy hrály 5 let hodně častý provoz. Potom KT88 J/J. Musejí tam být 2 x triplet tak se koupili dvě čtveřice z Čadce. Půl roku občasného hraní prskla jedna za měsíc druhá: to byly 2 náhradní a pak co měsíc to jedna až zůstaly 4 co je nejmíň co tam může být 4 ze 6. Teď sou tam druhým rokem čínské žádný problém ani jednou nevypnula ochrana co se s těmi j/j stávalo často při hraní.
Kerrang
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/kerrang

Příspěvek od Kerrang »

Kolik let už je bere ti fakt neřeknu. Ale vem si, že od svých zákazníků má určitě i zpětnou vazbu, tudíž kdyby lampy, který instaluje (nejen JJ), nějak brzo odcházely, tak o tom bude vědět.
Myslím, že kdyby s něma měl problém, tak je nebere, protože by tím defacto uškodil i sám sobě...

Jinak v předchozí Mese jsem měl od JJ 6L6 i ECC83 a naprostá spokojenost...
ESP-LTD MH1000NT > LINE 6 RELAY G30 > BOSS TU-3 > MAXON OD808 > ISP DECIMATOR > MESA BOOGIE TRIPLE RECTIFIER 2CH > BOSS GE-7 > BOSS DD-7 > ORANGE PPC412
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud bere primo z fabriky a treba se i s panem Jurcou zna, tak dost mozna dostava ty lepsi kousky :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Wohmo, o takto vážných věcech bych nevtipkoval. Co kdyby to někdo vzal vážně?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je tam smajlik, jsem z obliga :)

Abych nebyl OT - ja mam ted aktualne jednu JJku ve V2 u svyho zesilovace a sedi mi tam lip nez ENGL elektronka, i kdyz ten rozdil neni kulervouci. Nicmene JJ slo vetsinu casu mimo me az do dnesniho dne, takze nemohu sdelit nejake zkusenosti.

Nicmene vim, ze v Americe (a obecne v zahranici) maji hodne dobry renome a o zmetkovitosti jsem neslysel, coz muze neco znamenat.
Somnus Aeternus
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To "dobré renomé" znamená, že si nějaký amatér nacpe jakoukoli elektronku do svého ampu a kupodivu mu to hraje. Tak neváhá a letí to nablít na internet. Stejně tak mají dobré renomé elky Grove, EH, Sovtek, Světlana, Mullard, Philpis, Sator, RCA, Brimar, Siemens ... a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Existují snad nějaké elektronky, které by ve světě pavučiny měly vyloženě špatné jméno? Možná jen ty čínské, které na sobě mají napsáno made in China, ale to jen kvůli tomu nápisu. Navíc nejsou horší, než třeba JJ. Je to stejné, jako když tu nějaký trouba napíše úžasnou recenzi na nejlevnější čínský tranzistorák. Viz. komba-zesilovace-reproboxy/alber-ga-50sf-t24549.html Když na tohle fórum zabloudí nadšený náctiletý Australan, hodí si tu "recenzi" do překladače, tak druhý den ve škole bude své spolužáky přesvědčovat, jak skvělé je kombo Alger BA50SF a že vydrží i pád s Mont Blancu, protože to, kurwa, četl na netu. A internet nelže! Rudé Právo také ne.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 8.04.2011 7:37, celkem upraveno 1 x.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Říkal mi Honza Vladyka, že si objednával teď 100ks ECC83 a z toho bylo skoro 25ks špatných. Teď ale nevím přesně které to byly. Osazuje totiž JJčkama i EHX, takže jedna z těchto značek.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mmjuz: To je mi samozrejme jasne, kazdopadne tech nadsenych hlasu je relativne dost. Treba na preampovky EHX jsem tolik chvaly neslysel, podobne moc ne na TAD (coz je ale stejne rebrand nejake Ciny myslim). Mimochodem s tou Cinou - treba Shuguang docela frci :)
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já mám v preampu doporučené čínské Shuguang nebo Sovtek na V1 podle Mr. Fryetteho. A v konci Mullardy, ale ty jsem u nás nenašel.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ano, Shuguang jsem měl zrovna na mysli, ty mají na sobě napsáno made in China. Mnohem horší jsou čínské plagiáty, které nesou třeba nápis Mesa Engineering, nebo Mullard a jsou vtipně zaprášené a prodejci o nich tvrdí, že to jsou pravé nefalšované NOS lampy. Na první pohled to ale asi nikdo nepozná. Po pár týdnech provozu každý.
Co se týče slávy jéjéček, tak je propagují hlavně japonští a američtí hifisti na svých audiofórech. V jejich zapojení pracují elky většinou s výrazně nižším napětí, než v předzesilovačích kytarových aparátů, hlavně moderních konstrukcí, krom toho jsou zapíchlé v nějakém nerezomramorovém monstru a nikdo s nimi netřese, nepřenáší to, ani s tím nijak nehýbe. Jedná se hlavně o dvojité triody v RIAA předzesilovačích. Výkonové používají vesměs spešl triody, které v kombech nepotkáme. Jinak nevím o žádném výrobci kytarových aparátů, krom Modrého Denise, který by je masivně osazoval. Narozdíl třeba od EHX, Světlany, Voschodu, či Sovteku. Akorát že si objednatelé těchto lamp nechávají natisknout v Rusku na baňky své logo - Fender, Mesa, Marshall a pod. Jestli i Jurča dělá podobné kšefty, jsem nikdy neslyšel.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 17.04.2011 20:31, celkem upraveno 1 x.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Mě by zajímalo přehled jaké značky lamp používají teď Marhall Fender Mesa boogie a ostatní významni výrobci pod svojí značkou. Jesli se to vždycky dá poznat taky.
mazzi

Příspěvek od mazzi »

dalabo píše:Mě by zajímalo přehled jaké značky lamp používají teď Marhall Fender Mesa boogie a ostatní významni výrobci pod svojí značkou. Jesli se to vždycky dá poznat taky.
Něco málo uvádí přímo Mesa http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... tubes.html nebo http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... -10-08.pdf. Pohledej si přesný označení kódu STR XXX a barev. Kdysi kdesi jsem ho našel, něco byly Sovteky, něco Čína.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Chtěl bych si v blízké době přelampovat černý srdce, je tam ECC83 a EL84.
Chtěl jsem koupit toto:

http://kytary.cz/jj-electronic-ecc83-12ax7/HN115369/
http://kytary.cz/jj-electronic-lampa-jj-el84/HN103111/

ale jak tady čtu tak ecc83 je od JJ špatný, co tam mám teda dát? a mohu dat EL84 JJ a ECC83 electro harmonix? nebo to musí být stejné? Doporučte!

EDIT: Chci, aby to nebylo o moc dražší než kdybych kupovat JJčka
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“