kombo AER

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Monrouch

kombo AER

Příspěvek od Monrouch »

Ahoj!
Můžete mi prosím poradit?
Huberťák mi postavil kytaru a já teď sháním nějaké akustické kytarové kombo.
Zaujalo mě kombo AER ALPHA.
Já to kombo potřebuju hlavně na ozvučení menších akcí kytara a zpěv. Nebo max. dvě kytary. Žádný bicí. Pokouším se hrát něco od HOP TROPu, folk a pod.
A stačila by mi ta nejnižžší verze 40 W? Alphu jsem sice slyšel na krámě, ale v terénu to pak může bejt jinak a ty zkušenosti mi chyběj.
Naprostá většina lidí AER chválí jako úžasnou věc.Já vím, že už se to tady řešilo, ale já se nemůžu rozhodnout jestli tu 40 W Alphu nebo 50 W nebo 60 W compact.
Jeden prodavač mi tvrdil, že než Alphu. která na podiu v kapele není slyšet, tak radši Marshall AS50D, že ten hraje víc nahlas. Alpha prej má kompresor, kterej kombu nedovolí při určitém nastavení hlasitosti hrát víc nahlas. A když už teda musím mit AER tak radši to 60 W. Jemomže ta je skoro o šest tisíc dražší.
O Thomanna by sice stála asi 22 000 ale dá se jim věřit? Nebo to radši vzít v Aleximu za 24 000?
S kombama za 7000 mám špatný zkušsnosti . Zní to drátěně. Takže co myslíte? Dík za rady.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: kombo AER

Příspěvek od Nero »

Prodavač chtěl evidentně prodat, co se mu hodí... Říct, že ten Marshall hraje lépe jak AER, může jen blázen nebo hluchoň.

Na druhou stranu bych radši šel do té výkonější verze, těch 50 nebo 60 Wattů není od věci. Asi bych doporučil následující - koupit v ČR a vyzkoušet. Většina (snad už všechny) obchody nabízí možnost vrácení zboží bez udání důvodu, takže kdyby to nestačilo, tak vrátit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“