nemocné kombo Marshall MG50
Pravidla fóra
-
truemetalman
nemocné kombo Marshall MG50
Zdravim, Potřeboval bych poradit s kombem Marshall mg 50 dfx. Jednu dobu hrála uplně v pohodě a druhý den po chvíli hraní začalo různě prskat a chrastit. Vyzkoušeli jsme jinou kytaru, kabely i kabel ke zdroji komba a stále zlobí. Pokud se hraje na vrchní struny (od a po "tenké"e) tak to je skoro v pořádku, ale jak se zahraje "tlusté" e tak kombo vynechává a zlobí. Všechny potenciometry jsme zkoušel do různých poloh a beze změn. Zlobí na oba kanály s footswitchem i bez. Díky za radu. A předem se omlouvám pokud jsem nové téma založil do špatné sekce. Ještě postřeh - pokud se vytáhne kabel od komba ze zdi tak normálně kope.
Naposledy upravil(a) truemetalman dne 11.04.2011 19:27, celkem upraveno 1 x.
Peavey 6505 plus combo, Bugera V22, Marshall Code 25, Schecter Blackjack SD blackout, Epiphone Slash, Jackson Warrior, Jay Turser tele, electroacoustic Pasadena, Digitech Whammy IV, Digitech Reverb, Vox Satchurator, Metalmuff, bicí Alesis DM6, midi keyboard, etc.
Re: nemocné kombo
Tak to je celkem normální, že se kombu nebude líbít, když ho vytáhneš z elektriky natvrdo. Při klasickém vypnutí se výstup do repra ztlumí a až pak se zesilovač vypne (snad nekecám, jen jsem to tu někde zahlédl, tak je to možná ve skutečnosti trochu jinak).
To, že to dělá jen s basovými strunami, naznačuje, že tvůj problém mohou způsobovat silné vibrace ovlivňující nějaký špatný (špatně spájený, sešlý věkem) kontakt uvnitř zesilovače. To bude hledání jehly v kupce sena - vyzkoušej alespoň, jestli není špatná samice výstupu do repra (ta červená). Zkus s tím kabelem při zapnutém zesilovači trošku zakvedlat. Taky to může být ten kabel samotný.
To, že to dělá jen s basovými strunami, naznačuje, že tvůj problém mohou způsobovat silné vibrace ovlivňující nějaký špatný (špatně spájený, sešlý věkem) kontakt uvnitř zesilovače. To bude hledání jehly v kupce sena - vyzkoušej alespoň, jestli není špatná samice výstupu do repra (ta červená). Zkus s tím kabelem při zapnutém zesilovači trošku zakvedlat. Taky to může být ten kabel samotný.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
truemetalman
Re: nemocné kombo Marshall MG50
to s tim kabelem červenym jak řikáš sem už zkoušel to nic. Kombo sem zezadu rozdělal a tam to vypadá taky v pořádku...
Naposledy upravil(a) truemetalman dne 11.04.2011 19:40, celkem upraveno 1 x.
Peavey 6505 plus combo, Bugera V22, Marshall Code 25, Schecter Blackjack SD blackout, Epiphone Slash, Jackson Warrior, Jay Turser tele, electroacoustic Pasadena, Digitech Whammy IV, Digitech Reverb, Vox Satchurator, Metalmuff, bicí Alesis DM6, midi keyboard, etc.
Ono to vůbec nemusí být vidět. Však je to tam bezpochyby samej tišťák. Stejně ti asi nezbyde než do dát někam opravit, pokud jsi vyloučil všechny ostatní možnosti a nejsi fanda do elektriky.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Zvláštní zvuk při zkresleném zvuku.
Zdravím 
Mám dotaz ohledně komba Marshall MG50DFX. Pokud hraju na čistý zvuk nebo lehce zkreslený je vše v pořádku. Pokud ovšem zapnu nějaký více zkreslený až metalový, a zvýším hlasitost, po nějaké době začne v kombu tiše hučet jako při načítání počítače. Když přestanu po pár sekundách zvuk ustane, Nemáte někdo s něčím takovým zkušenost? Díky
Mám dotaz ohledně komba Marshall MG50DFX. Pokud hraju na čistý zvuk nebo lehce zkreslený je vše v pořádku. Pokud ovšem zapnu nějaký více zkreslený až metalový, a zvýším hlasitost, po nějaké době začne v kombu tiše hučet jako při načítání počítače. Když přestanu po pár sekundách zvuk ustane, Nemáte někdo s něčím takovým zkušenost? Díky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvláštní zvuk při zkresleném zvuku.
Co by to asi mohlo být? Že by ten ventilátor, když se zapne chlazení? 
Takže (možná se ptám hloupě, ale radši se třikrát zeptat..) Tento zvuk je v pořádku? není to třeba znamení že jsou ložiska zanesená prachem? A je potřeba s tím něco dělat? Ještě jednou dík 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to vyčistit jako normálně, když děláš údržbu PC, povysávat prach, atd. Záleží, jak moc to je zaprasené...ehm, zaprášené.
Asi těžko ti tu někdo odpoví, co ještě je a co už není v pořádku, když ten zvuk nikdo kromě tebe neslyšel.
Asi těžko ti tu někdo odpoví, co ještě je a co už není v pořádku, když ten zvuk nikdo kromě tebe neslyšel.
- Antaresius
- Nový uživatel
Marshall MG50GFX - Tovární nastavení (reset)
Zdravím.
Používám Marshall MG50GFX.
Stalo se mi že přestali reagovat GAIN,BASS,MIDLLE a TREBLE
Zbylé předvolby a efekty fungují.
Muže mi někdo poradit jak uvés kombo do továrního režimu?
Manuál na tuto řadu jsem nenašel.
Poruch nejspíš nastala jak jsem zapojil mp3 do komba.
https://www.muziker.cz/marshall-mg50gfx
Používám Marshall MG50GFX.
Stalo se mi že přestali reagovat GAIN,BASS,MIDLLE a TREBLE
Zbylé předvolby a efekty fungují.
Muže mi někdo poradit jak uvés kombo do továrního režimu?
Manuál na tuto řadu jsem nenašel.
Poruch nejspíš nastala jak jsem zapojil mp3 do komba.
https://www.muziker.cz/marshall-mg50gfx- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
https://marshall.com/downloads/download ... 4bf42c6dfd
Hned první výsledek ve vyhledávání googlem mi vyskočil manuál. Tak nevím, jak jsi hledal.
Rozdíl mezi označením MG50GFX a MG50FX mi není jasný, na všech nalezených obrázcích je na kombu jen nápis MG50FX. I manuál uvádí jen označeni MG50FX.
A jinak to je tranzistorové kombo, tam nic jako tovární nastavení neexistuje, resp. to je v továrním nastavení permanentně. Není tam nic jako firmware, který bys mohl resetovat či upgradovat.
Zapojení mp3 by s tím nemělo souviset. Do jakého vstupu jsi tu mp3 zapojil? EQ nereaguje ani po odpojení mp3?
Hned první výsledek ve vyhledávání googlem mi vyskočil manuál. Tak nevím, jak jsi hledal.
Rozdíl mezi označením MG50GFX a MG50FX mi není jasný, na všech nalezených obrázcích je na kombu jen nápis MG50FX. I manuál uvádí jen označeni MG50FX.
A jinak to je tranzistorové kombo, tam nic jako tovární nastavení neexistuje, resp. to je v továrním nastavení permanentně. Není tam nic jako firmware, který bys mohl resetovat či upgradovat.
Zapojení mp3 by s tím nemělo souviset. Do jakého vstupu jsi tu mp3 zapojil? EQ nereaguje ani po odpojení mp3?
- Antaresius
- Nový uživatel
Mp3 jsem zapojil do daného vstupu zadní strany komba.Po odpojení přestal reagovat EQ a nereaguje ani volume.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to máš v záruce, reklamovat. Jestli nemáš, tak do servisu, nejlépe pro kytarové aparatury. To vypadá na nějaký problém uvnitř. Mohlo se něco odpálit na desce, i když nevím, jak bys to pomocí mp3 dokázal.
- Antaresius
- Nový uživatel
Dík servis bude to nejlepší řešení.