Ahoj,
Mám klávesy Yamaha PSR-E413 a mají midi chci je dát do cubase 5 aby fungovaly jako zařízení midi a dalo se ovládat třeba vst Halione .
Vím že jsou tady návody ale nechápu je.Neporadíte jak mam dát do cubase tyto konkrétní klávesy?
Díky
Yamaha PSR-E413 a midi - Cubase 5
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yamaha PSR-E413 a midi - Cubase 5
A co na těch návodech (konkrétně by mě zajímalo jakých) nechápeš? Klávesy připojíš k počítači - USB nebo MIDI IN/OUT - v Cubase vytvoříš MIDI stopu, zavedeš VST Instrument (třeba HALion), nastavíš ho u MIDI stopy jako výstup a připojené klávesy jako vstup. That`s easy
P.
P.
-
Lukáš Kostka
Jo to je jednoduchý.Akorát v cubasu není ten keyboard.A když zkusím přidat nové midi zařízení tak tam taky neni.
Ovladače mám,nejnovější
Ovladače mám,nejnovější
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lukáši - buď připojuješ pomocí USB, takže v nabídce musí být nějaké "Yamaha USB" zařízení" nebo tak nějak; jinak je něco špatně (instalace ovladačů apod.). Případně připojuješ přes MIDI standard (5-ti kolíky), takže tam už tu nabídku na příslušné MIDI rozhranní máš (pokud ne, je opět někde chyba - ovladače nejspíš).
P.
P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
E413 má, pokud se nepletu, jen USB rozhraní, ne MIDI. To jen aby pavlii nemusel psát i varianty pro MIDI 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008