V kapele máme 2 synťáky, na které hraje zpěvačka. Téměř na každou skladbu používáme jiné zvuky. Potřeboval bych jí ulehčit život tím, že pomocí vzkazů program change message nahraných v počítači se jí před začátkem skladby načte požadovaná registrace. Vzkazy již mám nahrané v programu Nuendo a komunikace mezi počítačem a klávesami funguje. Musím však před každou písní najet do určitého tracku a spustit jej myší, aby došlo k zaslání vzkazu.
Nevíte někdo jestli nelze toto ovládání usnadnit, či jak se to dělá profesionálněji? Dík.
zasílání MIDI vzkazů pro změnu zvuků
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: zasílání MIDI vzkazů pro změnu zvuků
Já bych řekl, že k tomuto účelu by bohatě postačoval freeware MIDI-OX prográmek. Pouze by bylo třeba (ale to ostatně vždy) si předdefinovat ten blok požadovaných MIDI zpráv, a pak už jen vybírat ve správný okamžik ty správné a posílat a posílat
P.
P.
Díky. Jak probíhá fyzicky takové zasílání vzkazů? Poklepem myší? Nebylo by to možné přes nějaký krokovací pedál?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to nezkoušel, ale bude to klasicky kliknutím myší na nějakou ikonku, případně k tomu bude klávesová zkratka - fakt netuším.
P.
P.