Problém s gainom - Crate FW65

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
BroncekAndy
Kontaktovat uživatele:

Problém s gainom - Crate FW65

Příspěvek od BroncekAndy »

Čaute,

Pred pár dňami som si doniesol domov zo skúšobne Crate FW65, dlhšie som na ňom nehral (a aj keď som predtým v skúšobni hrával, bolo to cez Boss MetalZone do eff. slučky, takže som nevyužíval vstavané kanály) a všimol som si, že pri high-gain kanáli kombo produkuje nadmerný hluk (podivné bzučanie).

Najprv som upodozrieval káble, potom som sa zľakol že to môže byť novou gitarou (Schecter Hellraiser C-1) avšak dnes som zistil, že keď zatlačím na potenciometer gainu na high-gain channeli, zvuk totálne vypadne. Taktiež pri točení potenciometrom sa vôbec nemení gain. Preto mám pocit, že je vadný práve tento potenciometer.

Fotka high-gainu a potenciometru(prepáčte kvalitu, je to narýchlo z mobilu):

Obrázek

Kombo už nie je v záruke a preto by som sa Vás chcel opýtať, či s tým náhodou nemáte niekto skúsenosť, čo vlastne treba opraviť/vymeniť, či to zvládnem aj sám alebo mám začať hľadať nejakého schopného elektrikára a chystať si väčší obnos penazí za opravu.

Ďakujem, Andrej
Schecter Hellraiser C-1 | Ibanez GRG170DXL | Crate FW65 | Marshall MG 15 | Marshall MS2 | Boss MT-2 MetalZone | Digitech RP 255 | M-Audio FT MK II | Dunlop Jazz III
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Problém s gainom - Crate FW65

Příspěvek od Nero »

Teď mě napadlo - nemáš někde poblíž toho komba CRT monitory nebo nějaké zářivky, které by ti to elektromagneticky rušily?

Nicméně s tím poťákem asi opravdu něco není v pořádku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
BroncekAndy
Kontaktovat uživatele:

CRT určite nie a iné zariadenia ma akosi nenapadajú.

Ako ale tak pozerám kúpnu zmluvu, tak by som mal nakoniec ešte mať pár dní záruku tak to asi rovno zbalím a pošlem do kytary.cz. Predsa-len, nemusí ísť zrovna o drobnú závadu. Trošku ma štve že je to znova problém s týmto kombom a znova to isté čo sa mi stalo aj pri tom prvom (resp. niečo veľmi podobného) :cry: Pritom je to tak krásne hrajúce kombo...

Dúfam, že aspoň tá reklamácia prebehne lepšie ako naposledy.
Schecter Hellraiser C-1 | Ibanez GRG170DXL | Crate FW65 | Marshall MG 15 | Marshall MS2 | Boss MT-2 MetalZone | Digitech RP 255 | M-Audio FT MK II | Dunlop Jazz III
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ha, ty na to máš teda pech! :-) Rychle to tam val, ať ti to vyřídí co nejrychleji. Jinak by poťák samozřejmě určitě vyměnit šel, ale musel bys to rozebrat a bůhví jak zapeklité to bude :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
BroncekAndy
Kontaktovat uživatele:

Tak mám na veci okolo gitary štastie :D 2x Kombo, raz gitara, raz také malé Orange kombo - všetko sa pokazilo :) Ide mi karta :D

No každopádne dúfam že mi uznajú reklamáciu, obávam sa ale že nemám origo krabicu a na kombe je na boku odrenina (z police mi trčala taká malá skrutka, avšak za ten rok aj čosi spravila peknú ryhu do boku komba...), inak je ale kombo v dobrom stave.
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

na reklamaciu nemusis mat original balenie
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“