Ibanez ICB 200

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
MartyMcKay

Ibanez ICB 200

Příspěvek od MartyMcKay »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jaké máte zkušeností s touto kytarou, protože na netu se o ni člověk skoro nic nedozví. Jsem nováček a původně jsem si chtěl koupit novou Ibanez GSR 180 ale v bazaru jsem našel Icemana za 5k který se mi vždycky líbil ale nikdy jsme tuto raritku neměl možnost vyzkoušet.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... dohodou=on
MartyMcKay

Re: Ibanez ICB 200

Příspěvek od MartyMcKay »

Vzhledem k tomu, že se ještě nikdo nevyjádřil a já už ji mám nějaký čas doma a článek má i při své nulové informativní hodnotě (nejspíš v souvislosti že je to opravdová rarita a nikdo zde sní nemá zkušenosti) v současné době okolo 50 zobrazení a celkově je tomto nástroji na českých stránkách informací naprosté minimum, tak mě napadlo udělat takovou uživatelskou "mini recenzi".

Icemana jsem viděl v mnoha podobách na mnoho obrázcích, takže jsem dobře věděl jak vypadá ale když jsem ho viděl na vlastní oči, šel jsem málem do kolen. Slovy skoro nepopsatelná krása. Elegantní a hladké linie podtrhuje jemně metalický bílí lak, úzká, elegantní hlava a masivní, chromované knoby, které podtrhují celkový vzhled nástroje.

Hraje se na ni hodně pohodlně díky velmi tenkému krku a moje obavy z nepohodlného hraní v sedě, kvůli velké spodní "pracce" byli okamžitě zažehnány. Jediný drobný nedostatek je že při hraní ve stoje padá na hlavu ale to by měl vyřešit širší popruh.

Po zvukové stránce jsem víc než nadšený. Jak je více než patrné kytara má 3 ovládací prvky, mezi kterými ale NEnajdeme klasicky 2× volume pro oba snímače a tónovou clonu ale VOLUME, kterým ovládáme celkovou hlasitost, (tady s nejsem jistý názvem) Crossover Volume - slouží k ovládání poměru mezi hlasitostí obou snímačů a nakonec jediná aktivní část GAIN - myslím není potřeba vysvětlovat, jen musím dodat že mírně šumí ale je výborný na nakopnutí efektů nebo při hraní prsty. V současné době mám Warwick Black Label .40 a kytara má krasný sytý, masivní a velmi konkrétní spíš klasický zvuk. Osobně mám hodně rád silně zkreslený zvuk a díky silným snímačům (vzhledem k ceně kytary samozřejmě) a GAIN se dá dostat přes efekty opravdu neuvěřitelný zvuk :D.

Samozřejmě nechci Icemana vychvalovat do nebe to ne ale mě naprosto vyhovuje. Absence tónové clony by mohla někomu vadit stejně tak někomu by nemusel sedět ani ten úzky krk, zvuk nebo třeba i vzhled. Drobná potíž, která se týká konkrétně mého nástroje jsou drobné prasklinky (snad jen) v laku poblíž krku (viz. zde baskytary/praskliny-u-sroubovaneho-krku-t25633.html )

Závěrem bych chtěl jen říct že ICB200 jinak známí jako Iceman není nástroj, kterého by se měl kdokoliv bát a pokud by měl o něj někdo zájem a měl by možnost ho koupit tak tím určitě neudělá chybu. 8)
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Ibanez ICB 200

Příspěvek od Nero »

Tomu "crossover volume" se běžne říká Balance :wink:

Jinak díky za článeček a sepsání dojmů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“