EMG výměna Jacku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Mastr

EMG výměna Jacku

Příspěvek od Mastr »

Zdarec lidi, budu si teď do jedné kytary házet aktivní EMG, ale mám problém že ten klasický EMG jack co dostanete k snímačům se mi do ní nevleze. (je stavěná na takové ty protáhlé stereo jacky jako má ibanez a tak). Každopádně na netu jsem našel, že není problém vyměnit ten EMG jack za to protáhlé stereo protože mají stejný počet pinů. Zjistil jsem, že kabel od baterie má být připájený na ten největší obvodový (červený na obrázku) pin, ale nevím, na který z těch dvou zbylých (zelený, modrý) mám dát zem a na který živák.
Obrázek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: EMG výměna Jacku

Příspěvek od bubucci »

Strč do něj kabel a proměř, který je tip / ta špička a vylučovací metodou zjistíš, který je který.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Nemám doma měřák :D:D:D a Jurča říkal něco o tom, že vylučovací metodou můžu odpálit zesák což se mi sice zdá nepravděpodobné, ale radši nebudu dělat kraviny když nevím.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

červeně zakroužkovanej je zem signálu, stínění.
Takhle nasucho to připoj k zesilovači kabelem, dotekem na piny poznáš, kterej je signálovej - bude bzučet. Na druhej dáš mínus od baterky. Jasné?

PS: Proboha Mastře, seš zkušenej bastlíř, tohle si dostuduj, kup za 200 měřák ze stánku. To je dotaz jak od úplný lamy.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Metoda pokus omyl je jasná když nevím testuju to tak vždycky, ale metodu pokus omyl jsem praktikoval zatím vždy jen u pasivů, u aktivů jsem to nezkoušel. Z toho co říkal Jurča jsem pochopil, že prý by těch 9V mohlo poškodit zesák... kdybych metodou pokus omyl připájel špatný drát z baterky, takže jsem se chtěl radši ujistit. Podle mě by se tomu zesáku nic stát nemělo, ale Jurča bude zkušenější než já tak jsem se tu radši ještě poptal.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

OK. Pochopil jsi, že když připojíš holý konektor (jak je na fotce) kabelem k zesilovači, tak podle dotyku na jednotlivé piny poznáš, který je signál? Ten, který bzučí nejvíc. Ten druhý stejně vypadající pin půjde černým drátem k baterce, větší pin od pláště konektoru jde na zem kytary.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jo jasné hned jsem to udělal vůbec mi nedošlo, že to tak můžu udělat...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Mastr píše:Metoda pokus omyl je jasná když nevím testuju to tak vždycky, ale metodu pokus omyl jsem praktikoval zatím vždy jen u pasivů, u aktivů jsem to nezkoušel. Z toho co říkal Jurča jsem pochopil, že prý by těch 9V mohlo poškodit zesák... kdybych metodou pokus omyl připájel špatný drát z baterky, takže jsem se chtěl radši ujistit. Podle mě by se tomu zesáku nic stát nemělo, ale Jurča bude zkušenější než já tak jsem se tu radši ještě poptal.
Tj na to stačí měřák z pumpy za 105 vočí prozváněčka se žárovkou a baterkou nebo baterka a jazyk :-(

Zesák musí vydržet 9V do vstupu teda měl by pokud ne patří na smetiště je uplně normalní že se spleteš strkáš do kytary kabl strčený v zesiku: u některých jacků tam na chvilku 9V dostaneš.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Přesně tohle si myslím taky, ale Jurča dělá kytary už pěkných pár let... tak mě celkem znejistil
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hlavně je to obyčený stereo jack, vezmi světýlko na klíče a použij ho jako prozváněčku. Vezmeš kabel, strčíš ho do díry a připojíš jeden pól ke špičce. Pak zkusíš, u které packy se rozsvítí. Nebo použiješ metodu osahávání samce( :D ), jak psal kmensik. A vstup zesáku musí krátkodobě vydržet fakt hodně.

edit: sorry, pánové, spletl jsem si vás
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 22.04.2011 14:05, celkem upraveno 1 x.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

woro90-1 píše:Hlavně je to obyčený stereo jack, vezmi světýlko na klíče a použij ho jako prozváněčku. Vezmeš kabel, strčíš ho do díry a připojíš jeden pól ke špičce. Pak zkusíš, u které packy se rozsvítí. Nebo použiješ metodu osahávání samce( :D ), jak psal dalabo. A vstup zesáku musí krátkodobě vydržet fakt hodně.
Do toho nejdu.
martyz

Příspěvek od martyz »

panove stojim pred montazi EMG 81TW a vrta mi hlavou jedna vec: JACK samice co tady popisujete je stereo [3-polova], ale kdyz do 3-polove zdirky strcim mono jack, tak se RIGHT a GROUND na stereo zdirce zkratuji - muzete mi pls nekdo vysvetlit, proc se nezapoji minus od baterky primo na zem MONO zdirky? Je to jen kvuli vybijeni baterie i pri vytazenem jacku? Nebo tam hrozi, ze by baterie sla pri urcite poloze potenciometru do zkratu?
Dik, nemam v kytare stereo zdirku a uz to chci slyset hrat :wink:
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Zasuneš -> uzavřeš obvod (připojíš mínus na zem) -> napájíš preamp a hraješ...
Vysuneš -> rozpojíš obvod -> nenapájíš preamp -> šetříš baterku...
martyz

Příspěvek od martyz »

rain píše:Zasuneš -> uzavřeš obvod (připojíš mínus na zem) -> napájíš preamp a hraješ...
Vysuneš -> rozpojíš obvod -> nenapájíš preamp -> šetříš baterku...
super, dik, ted uz mi to dava smysl...takze to prubnu na mono zdirku a po testu odpojim baterku, sice neprakticke, ale pro netrpelivce asi jedine mozne reseni, nez budu mit stereo samici 8)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“