Fender Nashville Telecaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
stripeslover

Fender Nashville Telecaster

Příspěvek od stripeslover »

Co si myslíte o těhlech hybridech?
Má prostřední snímač zvuk totožnej stratovi? 8)
subroofer

Re: Fender Nashville Telecaster

Příspěvek od subroofer »

Záleží, co si představuješ pod pojmem totožnej zvuk...? Totožnej snímač na dvou různejch kytarách bude logicky znít asi trochu jinak. Konkrétně u těhle dvou modelů si myslím, že výslednej zvuk bude rozdílnej díky jiným tloušťkám krku a jiné kobylce. Struny jdou u obou skrz, takže díky tloušce krku by Tele nemusel mít tak charakteristické výšky a potom ani stratovské kombinace, nicméně spíš si myslím, že to bude hodně podobné a jde pouze o design... Líbí se ti TELE tvar a STRAT zvuk? Kup si Nashville... Nic víc bych za tím asi nehledal... Je to pouze moje doměnka, někdo jinej má třeba osobní zkušenosti...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
stripeslover

Tak, líbí se mi tele, ale tohle je o to zajímavější, že má ten prostřední snímač= víc zvuk. možností. Dík za info :)
loos

Příspěvek od loos »

stripeslover píše:Tak, líbí se mi tele, ale tohle je o to zajímavější, že má ten prostřední snímač= víc zvuk. možností. Dík za info :)
No podobný to bude, ale přemýšlej taky nad ovládáním těch snímačů. Není stejný jako u strata a taky opravdu stratovskej snímač je jen uprostřed a ostatní jsou telecastrovský i když s ohledem na snímače dneska nabízený už si můžeš vybrat v podstatě cokoliv...Je fakt, že zvukový mpžnosti budou hodně podobný stratu a odchylky budou malý, spíš jde o to na co se ti hraje líp...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Podle specifikací u těch kytar je tam 5-polohový přepínač se stejným zapojením jako na stratocasteru. Odlišnost snímačů možná nebude až tak zásadní, jsou to všechno Tex-Mex snímače, sice kobylkový a krkový tele a prostřední strat, ale myslím, že alespoň u toho kobylkového nebude mezi tele a stratovou verzí rozdíl, oba jsou trochu víc hot oproti středovému/krkovému ze sady Tex-Mex, nebo vintage snímačům.
Mně by na těch kytarách asi vadil moderní C profil krku (ale koneckonců, na současných Fender stratech a koneckonců i telatech je standardem), a pokud by mi víc záleželo na zvuku telete než stratu, tak asi dřevo těla. Přece jen, správné tele by mělo být z jasanu s celojavorovým krkem!
Jinak, víš o té o něco dražší verzi Power s piezo snímačem? To už by možná stálo za uvážení, pokud bys někdy potřeboval zvuk akustiky (kolega z kapely měl půjčenou sice jinou, ale podobnou kytaru s piezo systémem, a znělo to líp než třeba Boss AC-3 - samozřejmě s vhodným preampem přímo do mixu, ne kytarového komba).
http://kytary.cz/fender-deluxe-nashvill ... /HN083043/
Bohužel jsem ji nenašel s celojavorovým krkem, jen s palisandrovým hmatníkem, ale možná, že je to právě kvůli lepšímu zvuku s tím piezo snímačem.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

úplně jako strat to podle mě hrát nikdy nebude hlavně díky kobyly, každopádně jejich fandou příliš nejsem (možná jsem na to moc konzerva, ale fakt se mi to nelíbí ani vzhledově, ani jako myšlenka)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jo, a ještě jedna věc by mi tam asi vadila, a to, že chybí kombinace kobylkový - krkový snímač, jako na klasickém teleti. Ale to by se dalo řešit 1 push-pull potem.
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

na tudle kytaru jsem hrál (made in mexico), mrtvej hluchej tupej zvuk... i moje fokuska hrála líp... možná jsem měl jen smůlu ale ten kus co jsem držel v ruce byl opravdu za ty prachy odpad... :( a teď mě asi Fendráci ukřižujou :lol: :lol:
stripeslover

Querian píše:na tudle kytaru jsem hrál (made in mexico), mrtvej hluchej tupej zvuk... i moje fokuska hrála líp... možná jsem měl jen smůlu ale ten kus co jsem držel v ruce byl opravdu za ty prachy odpad... :( a teď mě asi Fendráci ukřižujou :lol: :lol:
:D věřim tomu, díky všem. Stejně asi pudu do Aerodyne telete, ale to až bude cash...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“