sestava na snímání komba

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Kuliman

sestava na snímání komba

Příspěvek od Kuliman »

Nechci to tady nějak rozvádět, jen mi prosím napište, jestli tato sestava bude do sebe pasovat (závity atp.) a jestli ten zvuk bude stát za to, co se týče rozpočtu tak tohle vychází na 861Kč a to je pro mě maximum, skupina je ještě daleko a tak nechci na tyhle věci moc utrácet. Taky chci, aby ten mikrofon zvládl aspoň hlasitost 4/10 na 5W na mím kombu (viz podpis), skype mikrofónek zvládá max 1,5/10 na 3W a to už to trošku chrčí :D

sestava:
http://muziker.cz/prislusenstvi-studio- ... d-038.html
http://muziker.cz/prislusenstvi-studio- ... e-028.html
http://muziker.cz/mikrofony/vokalove-dy ... h-002.html
+ http://muziker.cz/kabely-konektory/kone ... 320-1.html

až teď jsem zjistil, že je to všechno SoundKing :D

P.S. Sory, že tady dělám reklamu muzikerovi, ale je tam podle mě lepší výběr levných mikrofonů než na Kytarách
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Kuliman

Re: sestava na snímání komba

Příspěvek od Kuliman »

nechcete mě někdo prosím odpovědět :?:
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A nechceš být trpělivý? Lidi mají v neděli i lepší věci na práci.

Technicky ty věci do sebe "zapadat" budou. Jen počítej s tím, že mikrofon před redukci do mic-in nebo line-in na integrované zvukovce není zrovna optimální řešení. Ale lepší řešení je pochopitelně i dražší řešení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

No, pokud to nakonec koupíš, tak by bylo super, kdybys sem hodil nějakou nahrávku - docela rád bych slyšel, jak takovéhle lowend vybavení zní (protože kdyby to znělo trochu k světu, možná bych o tom za tuhle cenu uvažoval...)
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

nemám zvukovku a budu to nahrávat rovnou do PC, mám tam Magic Music Maker, podle mě docela slušnej program, ikdyž není určený přímo pro tohle, asi to koupím a hodím sem ukázku

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kdybych měl být zlý, tak teď napíšu, že když teda nemáš zvukovku, tak jednoznačně vyhazuješ prašule za gear, kterej ti nebude fungovat; notabene ani s MMM :lol: a hlavně tím veřejně ukazuješ jaksi arcinegramotnost, protože počítač bez zvukovky dneska asi už ani neexistuje.

No ale asi budu hodný a nebudu říkat nic 8) každopádně možná vím, jak jsi to myslel, ale ukázky určo hoď!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

no vlastně v PC zvukovku mám 3,5mm vstup na mikrofón a sluchátka stačí ne?, myslel jsem, že se bavíme o těch spešl, ale to je jedno, proč by to nefungovalo?

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No právě - mě to bylo jasný :lol: že myslíš "tu spešl"....ale neškodilo by se vyjadřovat přesně :wink:

P.

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

promiň, moc se v tom nevyznám

EDIT: dnes nebo zítra posílám mé staré kombo za 1186Kč (vydražené na aukru), tak si z toho koupím ten mikrák se stojánkem, už se těšííím :D

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

já ti nechci brát iluze ale dynamickej mikrofon do zvukovky v PC bez predzesilovače bude hodně slabej..
ten skype mikrofon - nahraval sem snim dost často a v pohodě, když to chrčí, tak proto ze je treba u nej ve windows stahnout hlasitost/level aby se neprebuzoval kdyz mas kombo vic nahlas, to je celé..

podle mě jinak vyhozené peníze za to co si postoval. až budeš vědět že chceš nahrávat lépe, tak zainvestuj do té "spešl" zvukovky nebo jiného nahrávacího zařízení..

a nebo si to kup, vyzkousej, a kdyztak vrať..no.ale bude ti chybět tak 50db gainu bez preampu a kdyz to zvednes digitálně, budeš šumět možná víc než s tim skype mic.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Nevidel bych to s tim mikrakem do obycejne zvukovky zase tak tragicky. Obcas to tak pouzivam, do starickeho notasu IBM primo 3.5mm jackem z levneho mikraku Bayerd. Opus 29. Studiova kvalita to rozhodne neni, ale na nejake pracovni nahravky, treba to co si obcas nahravame s bubenikem - viz ukazky (bici i kytara spolecne na jeden mikrofon, dalsi stopy v prvni ukazce pak opet pres mikrofon primo do PC).
1 -

2 -

Hraju výhradně na šrot.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale pracovní nahrávka se neslučuje s požadavkem "...zvuk bude stát za to..." 8)

P.

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

už jen čekám na prašulky z komba a objednám mikrák, už se na něj těším

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

[ot]Teda Abu, tohle bych do tebe neřekl :lol: [/ot]

Co to nakonec bude? EH-002?
Amorph

Příspěvek od Amorph »

ja bych zkusil tohle. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

sm57 je klasika, ktera se pouziva porad skoro ve vsech studiich a dava ti celkem jistotu rozumneho vysledku (za predpokladu rozumneho umisteni u repra). Je to mikrofon, ktery pravdepodovbne hoodne dlouho nebudes mit potrebu prodat (nahradit lepsim). Fungovat to jakztakz bude i s tou integrovanou zvukarnou. k tomu casem nasetri dva tri tisice a porid si nejakou normalni zvukovku s preampem a pak muzes potencialne dosahnout naprosto uspokojiveho vysledku.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Miluju když řeknu, že 816Kč je max (vč. sotjánek) a někdo mi sem hodí mikrák za 1400 :D a další 2000 do toho nedám, páč jak jsem psal, nechci do toho dávat moc peněz, mám to jen na takovýto nahráváníčko :D
woro90-1 píše:Co to nakonec bude? EH-002?
Jo, EH 002
Naposledy upravil(a) Kuliman dne 27.04.2011 13:13, celkem upraveno 1 x.

Teorge

Příspěvek od Teorge »

No tak si ten Shure vezmu já :-) už jsem po něm pokukoval 14 dní zpátky, ale pak jsem ho nenašel, tak jsem myslel, že je prodaný
Amorph

Příspěvek od Amorph »

kuli: budes se mozna divit, ale chtel jsem ti jen usetrit penize:) Ale tak klidne zkus ten soundking, zda se, ze ma docela dobre reference (i kdyz jako podiovy zpevovy), tak snad te to nezklame. Ja bych si asi tech par stovek priplatil za osvedcenou jistotu dobreho vysledku. No ale opravdu pocitej, ze bez te investice do zvukovky s normalnim preampem to bude stale bida s nouzi, at koupis jakejkoliv mikrak.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

já to chápu, ale já nedokážu utratit 1400 do mikrofonu, bylo mi těch peněz líto :D

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já se pro změnu poučil, že lepší je si připlatit za něco ověřeného, než kupovat na 2x 3x a vždy se ztrátou ;-)
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“