Přebuzený zvuk na výstupu z basy

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Pri3s7

Přebuzený zvuk na výstupu z basy

Příspěvek od Pri3s7 »

Mám problém, že mi z basy leze až moc přebuzený zvuk. Přirovnal bych to k takovýmu prdění. Zvuk z komba leze fakt hroznej. Basu jsem zkoušel na několika kombech a pořád to samé, takže kombem to nebude. Mam JB a hraju trsátkem. Nevím jestli by to mohlo být chybou někde v elektronice/snímači. Všechno bylo v pohodě, ale tohle jsem začal pozorovat po výměně strun za žluté Warricky .045, tak nevím jestli by to mohlo být i strunama, protože si nemyslím, že by to mohli dělat nové struny.

Předem díky za rady.
dalabo

Re: Přebuzený zvuk na výstupu z basy

Příspěvek od dalabo »

Pasivní elektronika ?
Pri3s7

Příspěvek od Pri3s7 »

Jo, elektronika je pasivní.
Durin

Příspěvek od Durin »

Mně se tohle děje, když píchnu basu přes mikrofonní kabel do kompu. Cokoliv nahraju je hrozně přebuzený a přesně to, co popisuješ. Nevím, čím by to mohlo být
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

a nevzniká to spíš nízkým dohmatem? Jestli to spíš neni takový chrastění.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dát snímače dál od strun.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Durin píše:Mně se tohle děje, když píchnu basu přes mikrofonní kabel do kompu. Cokoliv nahraju je hrozně přebuzený a přesně to, co popisuješ. Nevím, čím by to mohlo být
Jesli pereš basu do mikrofoního vstupu tak čím to bude co ? Skus ji stáhnou potíkem na úplně slaboučko.
Durin

Příspěvek od Durin »

dalabo píše:
Durin píše:Mně se tohle děje, když píchnu basu přes mikrofonní kabel do kompu. Cokoliv nahraju je hrozně přebuzený a přesně to, co popisuješ. Nevím, čím by to mohlo být
Jesli pereš basu do mikrofoního vstupu tak čím to bude co ? Skus ji stáhnou potíkem na úplně slaboučko.
To jsem už taky zkoušel, ale žádný výsledek. Dělá to akorát v těch spodnějších polohách. Bohužel nevim, jak jinak bych basu do kompu píchl. Zkoušel jsem to přes MIDI-USB kabel z efektu, ale to nereagovalo.
Zvukovku mám nějakej sh*t, kterej snad ani nemá jinej input, než mikrofonní
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nero píše:Dát snímače dál od strun.
Tim bych začal
Pri3s7 píše:Všechno bylo v pohodě, ale tohle jsem začal pozorovat po výměně strun za žluté Warricky .045
A předtím jsi tam měl jinou tvrdost?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
rasor

Příspěvek od rasor »

dalabo píše:
Já to řeším na noťasu stažením mikrofonu ve Win na +0dB (standardní nastavení je +40dB), basu mám píchlou přes starej mulťák v fake_bypassu (impedanční přizpůsobení vstupu). Toto používám na Ampeg SVX plug-in (teda v kombinaci s ASIO4all drivrem) Ale na nahrávání to moc není :D jako asi u jakékoli integrované zvukovky v noťasu
Pri3s7

Příspěvek od Pri3s7 »

jakub.kubaaa píše:
Nero píše:Dát snímače dál od strun.
Tim bych začal
Pri3s7 píše:Všechno bylo v pohodě, ale tohle jsem začal pozorovat po výměně strun za žluté Warricky .045
A předtím jsi tam měl jinou tvrdost?
Předtím tam byly strochu trochu měkčí.

Nakonec jsem to vyřešil. Pohrál jsem si s nastavením komba, snímač u kobylky stáhl na 3/4 a úplně stáhl tónovou clonu. Konečně mám zas pořádnej zvuk hodný baskytary. Příště radši koupim měkčí struny. Asi za ty struny tim trsátkem trochu víc rvu a Jazzbassu se to moc nelíbí.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“