Line6 Spider IV/Peavey Vypyr/Laney Prism/Roland Cube

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DoMzuna

Line6 Spider IV/Peavey Vypyr/Laney Prism/Roland Cube

Příspěvek od DoMzuna »

Zdravím muzikanti,

nejprve bych chtěl říct, že jsem celý fórum prolezl skrz na skrz, přečetl jsem si všechno, co tu o výše uvedených píšete, ale i přesto bych rád nějaký konkrtétní reakce přímo na můj topic, tak se prosím nezlobte za zasírání místa na fóru/Vašeho času :)

Takže.. Jsem začínající hráč (to něco co mám za sebou asi nestojí ani za řeč), ovlivněn kapelami typu Metallica (!srdcovka!), Slayer, Opeth.. avšak také kapelami typu Oasis, Radiohead, U2 a jim podobným. Což je také důvod výběru modelingových aparatur. Co se týče nároků na zvuk, tak by určitě bylo fajn přiblížení se zvuku lamp (co nejvíc, jak je to u tranďáků tohoto typu možné - ale nedělám si přehnaný naděje :)), konkrétně potom lampám od Mesy..(byl bych rád za zvuk Metalliky, ale opět, nedělám si velký naděje.. Spíš jen, jakým směrem bych chtěl, aby se zvuk ubíral :) ) Předem říkám, že v mém okolí bohužel nehrozí osobní poslech/srovnání, proto vycházím jen z odposlechu z YT/názorů ostatních hráčů :(

Výběr jsem zúžil na tyto modely:

Line 6 spider IV 30/75w
http://kytary.cz/line6-spider-iv-30/HN107959/ / http://kytary.cz/line6-spider-iv-75-112/HN115867/

O tomhle modelu se tu dost mluví a spousta lidí mu vytýká příliš umělý zvuk, avšak nabízí mnoho efektů a širokou škálu zvukového projevu. Rád bych veděl, jak si vede v porovnání s ostatními modely.

Peavey Vypyr 30W
http://kytary.cz/peavey-peavey-vypyr-30/HN112999/

Tenhle model se mi po zvukový stránce moc líbí, a co se týče univerzálnosti zvuku, vypadá taky parádně. Ohlasy jsou na něj vesměs kladné. Tak bych rád veděl váš názor na něj, v porovnání s ostatními.

Laney Prism 65W
http://kytary.cz/laney-prism-60/HN107350/

Ani zvukový projev tohohle modelu mi nepříjde špatný a zvukový možnosti má podle mě taky slušný.

Roland Cube 40XL
http://kytary.cz/roland-cube-40-xl/HN114505/

Všemi doporučovaná a vychvalovaná kostka.. Upřímně se mi jeví tenhle model jako vítěz, ale pořád mám takovej nejistej pocit, proto píšu sem :) V porovnání s ostatníma mi přijde, že nenabízí takovou paletu zvuků, ale na druhou stranu je jeho projev oproti ostatním asi nejlepší (podle videí z YT se ale těžko posuzuje :( )

Tak tohle je můj výběr. Budu rád za všechny vaše reakce, ale předem říkám, že bych rád, kdyby svůj názor každý i nějakým způsobem rozvedl.. ( komenty typu "Ber Roland" jsou trochu neinformační :) )

Předem děkuju za informace a za to, že mi pomůžete se rozhodnout :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Line6 Spider IV/Peavey Vypyr/Laney Prism/Roland Cube

Příspěvek od Nero »

Za mě Roland - sice je možná nejjednodušší a umí toho teoreticky nejméně, ale za to to podle mě dělá dobře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

za me urcite ne spider...je to hnus
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Vox VT si zvazoval?...
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

Ten Roland se mi taky zamlouvá no.. Názor na Spider jsem čekal, nemůžeš to jen rozvést? :) Jinak ten Vox taky nevypadá zle a zvukový možnosti jsou taky dost široký.. Jen by mě zajímalo, jak si stojí s výše zmíněnými v rámci toho, jaký zvuk bych požadoval..
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokudnze spidera pouzijes jen cisty kanal a efekty jako chorus, delay a takove tak se to da, ale ty zkreslene mody, crunch, atd to je fakt hnus, mel jsem chut to vyhodit oknem
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

DoMzuna píše:Jinak ten Vox taky nevypadá zle a zvukový možnosti jsou taky dost široký.. Jen by mě zajímalo, jak si stojí s výše zmíněnými v rámci toho, jaký zvuk bych požadoval..
Ja osobne ty VT Voxy povazuju za ty prachy (jak uz se tu na foru parkrat zminoval :) ) za nejlepsi modelingovy aparaty ktery se daji sehnat a to vazne prakticky na jakejkoliv zvuk (kor ta novejsi serie ktera ma modelu jeste vic), nemluve o tom kdyz treba jeste sezenes na bazaru :) Ale zajet ozkouset by vazne nebyl zlej napad :!:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

DoMzuna píše:Ten Roland se mi taky zamlouvá no.. Názor na Spider jsem čekal, nemůžeš to jen rozvést? :) Jinak ten Vox taky nevypadá zle a zvukový možnosti jsou taky dost široký.. Jen by mě zajímalo, jak si stojí s výše zmíněnými v rámci toho, jaký zvuk bych požadoval..
Spidery zní děsně chemicky - jsou fakt hrozně snadno rozpoznatelné, bohužel v tom negativním slova smyslu.

Ohledně Voxu - jednu dobu tu byly každému nováčkovi doporučovány buď Roland Cube, nebo Vox AD, z kterého se pak stal VT. Ty aparáty jsou zhruba tak stejně kvalitní. Můj osobní názor je ten, že Cube toho možná umí míň, ale zase líp - rozhodně v oblasti většího zkreslení je pro mě jasný vítěz. Voxy mají propracovanější efekty a možná lepší čisté zvuky, ale zase si dle mých zkušeností méně rozumí s efektovžmi krabičkami.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

Co se týče výběru, tak Spidera jsem vyřadil. Ten zvuk v tom zkreslení je vážně divnej... :) Jinak co se týče zbytku, dost váhám. Ještě včera jsem byl nejvíc nakloněnej pro Rolanda, ale ten Vox taky nevypadá vůbec špatně. Koukal sem na pár videí na YT a hraje hezky, jen se obávám jeho možností v tvrdších stylech.

Ale ten Prism mi taky nepřipadá, že by hrál špatně :(

http://www.youtube.com/watch?v=CVzCx0hj7Ks

A ten Peavey nevim nevim.. :(

---EDIT---
Peavey Vypyr
http://www.youtube.com/watch?v=3a2HtWDG ... re=related
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

Podle toho co píšeš, tak bych ti radil toho Rolanda. Je tam simulace Rectifieru (R-Fier).

Je Spiderovi a Rolandovi. Nedávno jsem si koupil Spidera IV 30W, měl jsem ho asi týden a pak jsem ho prodal. Zvuk byl nehorázný, resp. zkreslený. Ten čistý se dal, ale prostě třeba ten jejich INSANE, to je fakt insane.
No asi za týden jsem si pak koupil opět Rolanda 30X (předtím jsem měl 15X, 20X i 30X) a jak jsem čekal, byl jsem mooc spokojený. Oproti SPiderovi prostě král. Navíc mi připadá i daleko hezčí, než spider. Vím že to u tebe možná nehraje roli, ale já si na design potrpím.
(Na mojí 30X mám taky R-Fier, ale je to už moc pila, používám většinou Dyna-Amp)

Takže za mě určitě Roland Cube.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

SynysterGate$ píše:Podle toho co píšeš, tak bych ti radil toho Rolanda. Je tam simulace Rectifieru (R-Fier).

Je Spiderovi a Rolandovi. Nedávno jsem si koupil Spidera IV 30W, měl jsem ho asi týden a pak jsem ho prodal. Zvuk byl nehorázný, resp. zkreslený. Ten čistý se dal, ale prostě třeba ten jejich INSANE, to je fakt insane.
No asi za týden jsem si pak koupil opět Rolanda 30X (předtím jsem měl 15X, 20X i 30X) a jak jsem čekal, byl jsem mooc spokojený. Oproti SPiderovi prostě král. Navíc mi připadá i daleko hezčí, než spider. Vím že to u tebe možná nehraje roli, ale já si na design potrpím.
(Na mojí 30X mám taky R-Fier, ale je to už moc pila, používám většinou Dyna-Amp)

Takže za mě určitě Roland Cube.
Díky za smysluplný a rozvedený názor :) Pomalu se v tom Rolandu začínám ujišťovat.. Ale i přesto bych rád ještě slyšel ohlasy třeba od lidí co mají výše zmíněné Peavey/Laney/Vox.. :)

Věřím, že touhle otázkou se zabývá víc lidí, kteří neví, jaký model. kombo vybrat, tak snad bude tenhle topic nápomocnej :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ty Vypyry a Prism se tu moc neobjevují, nevybavuju si nikoho, kdo by to měl.

U toho Laneyho můžu nabídnout názor z doslechu - zkoušel ho jeden můj kamarád, který není zrovna extra vybíravý, a strašně na to nadával, byl z toho dost otrávený. Bylo to prý podobné jako ty Line6 - kopa možností, kopa tlačítek a točítek, kopa způsobům, jak zmršit zvuk, málo dobrých tónů.

PetrPeter 1975 - 2008
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

Nero píše:Ty Vypyry a Prism se tu moc neobjevují, nevybavuju si nikoho, kdo by to měl.

U toho Laneyho můžu nabídnout názor z doslechu - zkoušel ho jeden můj kamarád, který není zrovna extra vybíravý, a strašně na to nadával, byl z toho dost otrávený. Bylo to prý podobné jako ty Line6 - kopa možností, kopa tlačítek a točítek, kopa způsobům, jak zmršit zvuk, málo dobrých tónů.
Je škoda že u nás moc nejsou, páč co jsem četl různý recenze na ultimateguitars a jinde různě po netu, tak si je lidi spíš vychvalovali.. Ale nemá smysl dávat na nepodloženej názor, takže tyhle 2 taky vypustim.. Pak mi tu zbejvá jen Roland a Vox.. A mezi nima asi ten roland. Myslím, že bude víc splňovat to, co hledám a co od toho čekám, než ten Vox, co myslíš? (v prvním postu jsem psal, co bych od toho ampu čekal :) )
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jak jsem psal, za mě Roland.

PetrPeter 1975 - 2008
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

Tak nakonec půjdu do toho Rolanda.. :) Tak jsem zvědavej :) Každopádně, díky za pomoc při vybírání :)
šiwmen

Příspěvek od šiwmen »

Promiňte mi tento dotaz, ale hodne by me zajimal vas nazor

Casto se mi stava ze hraju s kapelou ve vetsich klubovych mistnostech (pripadne se mi stalo ze jsme uz hravali i v kostele) a ne vždy se podari ze zvukari muj aparat pichli bud pres vystup nebo pres mikrofon do sveho pultu a nasledne do plosnych beden, (duvod bych tedkom neresil) atak jsem musel hrat jen pres sve kombo. Chci se teda zeptat utahlo by toto kombo ( Laney Prism nebo Roland Cube) treba klubove podia bez jakehokoli vystupniho zesileni? pokud jo tak co cistota zvuku. diky moc
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kolikatka ten roland?
šiwmen

Příspěvek od šiwmen »

ten ktery tady predstavovali 40W
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokojicek s tichym bubenikem jo, sal bych se bal...a rekl bych ze ani nahodou
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sál nebo klub určitě ne.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“