Jaký snímač na strat?
Pravidla fóra
- OndrejCvrk
Jaký snímač na strat?
Ahoj, mám doma Squier by Fender strat a snímače, které na něm jsou mi jaksi nevyhovují... Vyhledávám snímače, které mají silnější tón a delší sustain... Přemýšlel jsem, že si nejdříve koupím snímač na bridge a zakoukal jsem se do Seymour-Duncan SSL-5... Hraju především Pink Floyd... Myslíte si, že je to výhodná volba?
- OndrejCvrk
Re: Jaký snímač na strat?
Řekl bych, že oproti snímačům, které jsou na tomhle stratu výměnou docílím delšího, plnějšího tónu...
-
woro90-1
Jak chceš snímáním stejné struny na stejném, mokrém, tlumícím dřevě různými snímači dosáhnout různého sustainu? No nic, neřeším to, tvůj boj.
Podle toho, co píšou na zahraničních fórech, by SSL-5 ke kobyle měl na floydy být to pravé, navíc má celkem silný výstup. A doporučuje se v kombinaci s SSL-1 v obou pozicích.
Podle toho, co píšou na zahraničních fórech, by SSL-5 ke kobyle měl na floydy být to pravé, navíc má celkem silný výstup. A doporučuje se v kombinaci s SSL-1 v obou pozicích.
No já si myslím, že ony to hlavně u Gilmura dělají ruce. Za sebe mohu doporučit snímače od pana Tůmy. Já jsem je vyzkoušel a pro mne jsou ideální. Mohu je porovnat s noiseless, Tex Mex či Texas speciál či RM Pickups ..... (podle noiseless sice nebumí, ale jsou moc hodné a relativně tiché, Tex Mex nevýrazné, Texas speciál moc uječené, RM nemastné neslané......)Tyto je podle mého předčí..Mají příjemné výšky, které nejsou uječené. V mezipoloze krásně "cinkají". Basy jsou také v pohodě. Cena je velice příjemná. Myslím že po dohodě dokáže udělat podle Vašich požadavků. Pouze ale singly.
Na druhou stranu na Squiera bude asi vše lepší než původní.
Na druhou stranu na Squiera bude asi vše lepší než původní.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak na Fender Custom Shop Gilmout Strat je ten SSL-5 přímo použit, v kombinaci s nějakými custom fendery. Trochu zajímavé je, že na kytarách taky používal (nebo možná pořád používá) i aktivní EMG singly.
Nicméně nečekej, že ti to pak bude hrát jako Gilmourova kytara. Ten squier pořád zůstane squierem.
Nicméně nečekej, že ti to pak bude hrát jako Gilmourova kytara. Ten squier pořád zůstane squierem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- OndrejCvrk
Jo, DG-20 EMG používá na svým červeným stratocasteru... Vím, že gilmourovo zvuk dělají hlavně ruce, ale to už jsem slyšel tolikrát... Hraju to jenom pro zábavu a chci aby mi to trošku hrálo... Ty tovární snímače nejsou to pravé...
- Nero
- Rádce
Je ten tvůj kus squiera dostatečně dobrý na to, aby se u něj výměna snímačů vyplatila? Protože tady už mluvíme o docela slušných sumách, tak jestli by nestálo zvážit kompletní upgrade. Výměna snímačů není samospásná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- OndrejCvrk
Řekl bych, že jsem měl docela štěstí na tenhle kus... Hraje hodně pěkně akusticky, tak i přes nějaký aparát, ale tyhle snímače mi nepřijdou tak dobré. Když jsem byl někdy v zimě v kytary.cz, tak mi přišlo, že i nějaký fender byl horší... Do EMG bych asi nešel... sada DG-20 stojí myslím nějak kolem 10k a to asi ne, byl bych schopen dát peníze aspoň na ten bridge, který bych instaloval asi jako první... Nevím tedy jestli jít do toho SD SSL-5 nebo jestli by bylo ještě něco vhodnějšího?
- Nero
- Rádce
Na tvém místě bych do něj šel.
PetrPeter 1975 - 2008