Výroba slide

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mskvr

Výroba slide

Příspěvek od mskvr »

Zdravím, chtěl bych pro našeho kytaristu vyrobit slide. Materál plech 0,8, austenitickej nerez, technologicky to zvládnu.
Chci se zeptat spíš, na velikost a tvar provedení. Na jakej prst se nejčastěji navlíká, má bejt na těsno, nebo naopak volný? Inspiroval jsem se slidem "Dunlop Hoolahan Slide", který používá třeba Luboš Andršt. Vzhledem k vlastnímu návrhu můžu rozměry upravovat, jak je libo. Jen ještě nevím, zda ho svařím, nebo nechám hrany volné...

Díky za rady :)
Naposledy upravil(a) mskvr dne 11.01.2012 14:09, celkem upraveno 1 x.
Sadam.S

Re: Výroba slide

Příspěvek od Sadam.S »

Nom, většinou se slide navlíká na malíček (víc volných prstů k "normálnímu" hraní), nebo psteníček (pro mě přijatelnější - mám větší pocit jistoty), ale pravidlo není... to ať si vybere on ;)
Taktéž na těsno/volně - záleží, jak to komu vyhovuje
woro90-1

Re: Výroba slide

Příspěvek od woro90-1 »

Hele, 0.8 je podle mě málo (žádné basy, krátký sustain), a bude se ti to mizerně ohýbat. Lepší je to vytočit z roury. Já používám mosaz, délka 70, vnější průměr 25, tloušťka stěny 2. Je dost těžký a mám ho dost volně, ačkoli mám celkem tlusté prsty. Dávám ho na prsteníček. Nejlepší bude podívat se, jaké rozměry používá Dunlop - kdyby to nebyly oblíbené typy, neprodávaly by se, a kdyby se neprodávaly, nedělali by je.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“