Hitparáda: 2. kolo

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

2. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 15.05.2011 19:15

Cayman
12
10%
Fragmenty
4
3%
Kursk
2
2%
Sexuální totalita
11
9%
Sistrum
11
9%
Tajfun
33
26%
Tau
41
33%
Trinity
11
9%

Celkem hlasů: 125

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Hitparáda: 2. kolo

Příspěvek od Nero »

2. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra

Trvání: 8. května - 15. května

Cayman – Stařec

Fragmenty - Carmen

Kursk – Noční upír

Sexuální totalita – Instrumental

Sistrum – Tvoji krev

Tajfun - Mýval

Tau – Sunny Road

Trinity – Vosková figurína

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: Hitparáda: 2. kolo

Příspěvek od DJ Murano »

Tak já si zase jednou zahraju na chytrýho kritika :twisted: Budu popisovat skladby přímo během přehrávání, jednu po druhý:

Cayman - Zvuk pěknej, vyváženej, všechno je správně slyšet. Hudba je taky pěkná, jenom nezajímavá. Pěkná, ale příliž dlouhá předehra začíná nudit, zvedne se to až na refrenu, který se mi mimochodem líbí moc moc :wink: Zpěvák to celkem kazí. Ne že by neuměl zpívat, ale často se o tvrdý chraplák snaží až moc, vypadá to dost pozérsky.

Fragmenty - Tady je to zvukově zavádějící do starýho punku typu Bad Reputation, což není uplně na škodu. Má to ale jednu chybku, je to moc vybuzený a ztrácí se v tom zpěv. Se zpěvem je tu stejný problém jako u Caymanu - někdy se snaží znít až příliž zajímavě, přičemž to často směřuje k falešným tónům.

Kursk - to byla tuším ruská ponorka, která zmizela v bermudsym trojuhleníku ne? :) No, ale ke kapele (resp. k poslaný písni): Špatná nahrávka, kytara je mono, zpěvák se opět snaží znít "hustě", nevyzpívá výšky, myslim, že to není ani dynamicky upravený, není rozumět co zpívá...zní to dost blbě. Skladba je moc jednoduchá - je to song, u kterýho jsem se opravdu nudil

Sexuální totalita - Kytary mají moc pěkný zvuk a ještě navíc i ladí! Asi ve dvou místech už se mi sóla zdály přeplácaný. Bicí by mohly být srovnaný kompresorem a trochu víc nahlas. (tady jsem si song pustil podruhý, abych věděl jak pokračovat :mrgreen: ) Je to celkem zajímavá skladba, člověk čeká, co příjde, jaká změna bude teď, s jakým sólem na nás autor vyleze, pěkně se to poslouchá, ale vzhledem k tomu že je to instrumentálka a po celou dobu jsou sóla, tak se i ty 2 minuty a zhruba 40 sekund zdají dlouhé.

Sistrum - Pustil jsem si to, začíná to mysticky, akustickou kytarou, říkám si "tak tohle bude dobrý". Někdo mluví...zřejmě nahráno dynamickým zpěvovým mikrofonem. Hlas je přebasovaný, dynamicky neupravený, není rozumět. Začíná hrát kapela - pěkně vyváženej zvuk, vše zní jak má, pak to zase zkazí přebasovanej a nerozpoznatelnej hlas. Zpívanej refren to ale napraví. Hodně zajímavá skladba zvláštního stylu. Sólo taky zajímavý, a ejhle! Ani jsem nepostřehl, že to trvalo 5 minut! Jste kandidáti na hlas, takhle mě zatím žádná skladba nezaujala :wink:

Tajfun - Zajímavej text :D K týhle písni mám jen 2 námitky: (1) zpěvy mohli být trochu hlasitěji (2) Dost nezajímavá skladba...sloka - refren - (nějaký malý bicí sólo) - sloka - refren - sloka - refren ještě k tomu dost podobný jak rytmem tak hudbou. Jináč je to super. Kvalitně nahraný materiál je vždycky základ a ten jste splnili.

Tau - Pěkná hudba, jen by to chtětlo v refrenu trochu víc rozbalit, zní to skoro pořád stejně. Dobrá změna je před sólem, i samotný sólo je povedený, pak to zase spadne do málo rozjetýho refrenu. Se zvukem je tu stejná chyba jakou v tomhle kole udělali snad všichni - málo slyšitelný zpěv. Jako slyšet je, ale mohl by být víc. Ale hudba se mi tu fakt líbí

Trinity - Tenhle název kapely už jsem určitě někde viděl a tušim že to bylo nedávno na úvodní stránce bandzone. Po hledání na serveru jsem zjistil, že tam to asi nebylo, ale vím jistě že už jsem takovou kapelu někde viděl. No nic, nechme to. Přiznám se, že u této skladby absolutně netušim, co mám napsat. Hlas je slyšet, ale oproti hudbě řekl bych příliž energetický, ale to dělá spíš ta nahrávka, z profi studia by to taky znělo jinak. Ale toto se taky MOC pěkně poslouchá.

Takže můj první hlas patří kapele Sistrum, která mě navzdory nekvalitně nahraným spodním vokálním linkám opravdu hudebně zaujala. Druhý hlas půjde skupině Cayman, za zvukově asi nejlepší nahrávku, hudbu a hlavně ten skvělej refren :wink:
Naposledy upravil(a) DJ Murano dne 9.05.2011 15:22, celkem upraveno 1 x.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

za me taky Sistrum, od ostatnich hodne vycniva (alespon pro me) :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Cayman a Sistrum
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Piskot

Příspěvek od Piskot »

Mýval vede a nejen u mě koukám... Kromě dobrýho zvuku a zpěvu to má vtipný text, zaujme to. Prostě je to dobrá písnička. Jediný co mi trochu vadí až přílišná primitivnost (a to jsem "punkáč"), ale po pár panácích a pivech by to bylo v pořádku. Poslechl jsem si i další jejich písničky, ale ty už mě tolik neoslovili. Těším se na příští kolo a chválím tenhle nápad.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ehm, nero?
Zkus se mrknout na nadpis ankety ;)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

DJ Murano píše:Kursk - to byla tuším ruská ponorka, která zmizela v bermudsym trojuhleníku ne? :)
Ne.http://cs.wikipedia.org/wiki/Kursk_(ponorka)
Sry za ot
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Sadam.S píše:Ehm, nero?
Zkus se mrknout na nadpis ankety ;)
Jestli je tohle zatím jediná chyba, jsem spokojen :mrgreen:
Ale díky za upozornění.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Promazán OT / flame / já-nevím-co-to-bylo.

Technické věci, připomínky nebo stížnosti prosím případně sem - hudebniforum-cz/hitparada-hudebnihofora ... 24834.html

PetrPeter 1975 - 2008
jastud

Příspěvek od jastud »

Sistrum a Tajfun, jediny dve skladby ktery jsem vydrzel poslouchat do konce. Ostatni veci me nebavily ani trochu, ale to je tim ze tenhle druh hudby jde mimo me.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Zatím to vidím na 4 kandidáty.... Sistrum, Cayman, Tau, Tajfun... Teďka ještě vybrat z nich ty dva nejlepší... Ale zatím to vidím na Cayman a Tau... všechny tyto čtyři kapely si myslím, že určitě vyčnívají nad ostatníma... technicky... až na pár drobných chyb si myslím, že je to zvládnuté dobře...jde jenom o to, jaká hudba se mi líbí víc :),
Každopádně... jako basák jsem si nemohl nevšimnout intra u kapely Tau... hoši, proboha co ty kotrmelce na začátku?
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

DJmanasek píše:Zatím to vidím na 4 kandidáty.... Sistrum, Cayman, Tau, Tajfun... Teďka ještě vybrat z nich ty dva nejlepší... Ale zatím to vidím na Cayman a Tau... všechny tyto čtyři kapely si myslím, že určitě vyčnívají nad ostatníma... technicky... až na pár drobných chyb si myslím, že je to zvládnuté dobře...jde jenom o to, jaká hudba se mi líbí víc :),
Každopádně... jako basák jsem si nemohl nevšimnout intra u kapely Tau... hoši, proboha co ty kotrmelce na začátku?
Wut? Jaký kotrmelce?
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ta basa... trošku mi tam chybí přesnost... :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tajfun a tau, za aspon nejakou remeslnou uroven.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

DJmanasek píše:Ta basa... trošku mi tam chybí přesnost... :D
Ty asi jsem hluchej, ale mně i Staňovi Valáškovi to přesný přijde.... (a dokoncei Cubase :-))
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

taky mi prijde ze to je cajk :?:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Můj hlas jde kapele Tau - podle mě jak sama skladba, tak "řemeslný" výkon a i zvuk silně vyčnívají oproti ostatním kouskům. To je pro mě jasná volba.

Druhý hlas - no, zatím nedám, ještě si to rozmyslím... Kandidátem je kapela Tajfun, Mýval je velmi dobře nahraný a je to prostě rádiová hitovka - ale je to dobře nebo špatně? Ta přílišná jendoduchost mě nakonec trochu odrazuje, tak ještě nevím.

Každopádně musím říct, že Mýval je z těch skoro 60 skladeb, co mi přišly rukama, pravděpodobně tou nejvlezlejší skladbou :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Od Tau mi úvodní motiv melodie vokální linky hrozně připomíná nějakou skladbu. Pomůžete někdo? Dík.
155petr

Příspěvek od 155petr »

Ahoj, u mě je 1. Sexuální totalita. To úvodní solo kytar je pecka, kterou nikdo jiný nevymyslel. Taky jsem uvažoval o Mývalovi, ale text mi přijde trochu jako písnička pro děti. Každopádně je z obou kol slyšet dost nápadů, které by po propracování mohly být základem super songů.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

155petr píše:Každopádně je z obou kol slyšet dost nápadů, které by po propracování mohly být základem super songů.
Nepřijde ti jaksi, že už ty nápady zpracované do skladeb jsou a proto je kapely poslaly ke své prezentaci? :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“