Tak já si zase jednou zahraju na chytrýho kritika

Budu popisovat skladby přímo během přehrávání, jednu po druhý:
Cayman - Zvuk pěknej, vyváženej, všechno je správně slyšet. Hudba je taky pěkná, jenom nezajímavá. Pěkná, ale příliž dlouhá předehra začíná nudit, zvedne se to až na refrenu, který se mi mimochodem líbí moc moc

Zpěvák to celkem kazí. Ne že by neuměl zpívat, ale často se o tvrdý chraplák snaží až moc, vypadá to dost pozérsky.
Fragmenty - Tady je to zvukově zavádějící do starýho punku typu
Bad Reputation, což není uplně na škodu. Má to ale jednu chybku, je to moc vybuzený a ztrácí se v tom zpěv. Se zpěvem je tu stejný problém jako u Caymanu - někdy se snaží znít až příliž zajímavě, přičemž to často směřuje k falešným tónům.
Kursk - to byla tuším ruská ponorka, která zmizela v bermudsym trojuhleníku ne?

No, ale ke kapele (resp. k poslaný písni): Špatná nahrávka, kytara je mono, zpěvák se opět snaží znít "hustě", nevyzpívá výšky, myslim, že to není ani dynamicky upravený, není rozumět co zpívá...zní to dost blbě. Skladba je moc jednoduchá - je to song, u kterýho jsem se opravdu nudil
Sexuální totalita - Kytary mají moc pěkný zvuk a ještě navíc i ladí! Asi ve dvou místech už se mi sóla zdály přeplácaný. Bicí by mohly být srovnaný kompresorem a trochu víc nahlas. (tady jsem si song pustil podruhý, abych věděl jak pokračovat

) Je to celkem zajímavá skladba, člověk čeká, co příjde, jaká změna bude teď, s jakým sólem na nás autor vyleze, pěkně se to poslouchá, ale vzhledem k tomu že je to instrumentálka a po celou dobu jsou sóla, tak se i ty 2 minuty a zhruba 40 sekund zdají dlouhé.
Sistrum - Pustil jsem si to, začíná to mysticky, akustickou kytarou, říkám si "tak tohle bude dobrý". Někdo mluví...zřejmě nahráno dynamickým zpěvovým mikrofonem. Hlas je přebasovaný, dynamicky neupravený, není rozumět. Začíná hrát kapela - pěkně vyváženej zvuk, vše zní jak má, pak to zase zkazí přebasovanej a nerozpoznatelnej hlas. Zpívanej refren to ale napraví. Hodně zajímavá skladba zvláštního stylu. Sólo taky zajímavý, a ejhle! Ani jsem nepostřehl, že to trvalo 5 minut! Jste kandidáti na hlas, takhle mě zatím žádná skladba nezaujala
Tajfun - Zajímavej text

K týhle písni mám jen 2 námitky: (1) zpěvy mohli být trochu hlasitěji (2) Dost nezajímavá skladba...sloka - refren - (nějaký malý bicí sólo) - sloka - refren - sloka - refren ještě k tomu dost podobný jak rytmem tak hudbou. Jináč je to super. Kvalitně nahraný materiál je vždycky základ a ten jste splnili.
Tau - Pěkná hudba, jen by to chtětlo v refrenu trochu víc rozbalit, zní to skoro pořád stejně. Dobrá změna je před sólem, i samotný sólo je povedený, pak to zase spadne do málo rozjetýho refrenu. Se zvukem je tu stejná chyba jakou v tomhle kole udělali snad všichni - málo slyšitelný zpěv. Jako slyšet je, ale mohl by být víc. Ale hudba se mi tu fakt líbí
Trinity - Tenhle název kapely už jsem určitě někde viděl a tušim že to bylo nedávno na úvodní stránce bandzone. Po hledání na serveru jsem zjistil, že tam to asi nebylo, ale vím jistě že už jsem takovou kapelu někde viděl. No nic, nechme to. Přiznám se, že u této skladby absolutně netušim, co mám napsat. Hlas je slyšet, ale oproti hudbě řekl bych příliž energetický, ale to dělá spíš ta nahrávka, z profi studia by to taky znělo jinak. Ale toto se taky MOC pěkně poslouchá.
Takže můj první hlas patří kapele Sistrum, která mě navzdory nekvalitně nahraným spodním vokálním linkám opravdu hudebně zaujala. Druhý hlas půjde skupině Cayman, za zvukově asi nejlepší nahrávku, hudbu a hlavně ten skvělej refren