Orange Tiny Terror Kombo
Pravidla fóra
Orange Tiny Terror Kombo
Ahoj,
uvažuji o koupi Orange TT15 komba s 10" repro. Chci něco přenosného, lehkého (abych mohl připojit externí reprobox - máme ve zkušebně 2x12" a 4x10"). Na Orange jsem hrál a byl jsem spokojen. Akorát mne od koupě zrazují dvě věci.
1) Absence ekvalizéru - na panelu je pouze tónová clona a nejsem si jist, zda to úplně stačí. Občas je třeba zkorigovat basy.
2) Je to jednokanál. Hrajeme pop-rock, kde v některých skladbách je třeba mít čistý zvuk a přepnout na zkreslený, což bych musel řešit krabičkou a nejsem přesvědčen, zda krabička dokáže udělat tak kvalitní zkreslení jako lampy.
Písničky s čistým zvukem byh hrál na čistý, na zkreslené bych přenastavil kombo a na písničky, kde je třeba obojí bych měl čistý+krabičku.
Před časem jsem prodal Fendera Hot Rod Deluxe, protože jsem nebyl spokojen s charakterem zkreslení, takže bych chtěl kvalitativně povýšit:) Nešlápl bych Orangem vedle?
uvažuji o koupi Orange TT15 komba s 10" repro. Chci něco přenosného, lehkého (abych mohl připojit externí reprobox - máme ve zkušebně 2x12" a 4x10"). Na Orange jsem hrál a byl jsem spokojen. Akorát mne od koupě zrazují dvě věci.
1) Absence ekvalizéru - na panelu je pouze tónová clona a nejsem si jist, zda to úplně stačí. Občas je třeba zkorigovat basy.
2) Je to jednokanál. Hrajeme pop-rock, kde v některých skladbách je třeba mít čistý zvuk a přepnout na zkreslený, což bych musel řešit krabičkou a nejsem přesvědčen, zda krabička dokáže udělat tak kvalitní zkreslení jako lampy.
Písničky s čistým zvukem byh hrál na čistý, na zkreslené bych přenastavil kombo a na písničky, kde je třeba obojí bych měl čistý+krabičku.
Před časem jsem prodal Fendera Hot Rod Deluxe, protože jsem nebyl spokojen s charakterem zkreslení, takže bych chtěl kvalitativně povýšit:) Nešlápl bych Orangem vedle?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
-
woro90-1
Re: Orange Tiny Terror Kombo
1) Knoflík Tone bývá u zesilovačů řešen tak, že na jednu stranu přidává výšky a ubírá basy a na druhou naopak, se základním zvukem ve středové poloze.
2) Pěkně postaru přehulovat boosterem.
Jestli ti bude chutnat nebo ne ti nikdo na dálku neřekne, aniž by věděl, jaký vyhledáváš zvuk, co hraješ, jak hraješ a s kým hraješ. Zdaleka nejlepší bude ozkoušet si to sám.
2) Pěkně postaru přehulovat boosterem.
Jestli ti bude chutnat nebo ne ti nikdo na dálku neřekne, aniž by věděl, jaký vyhledáváš zvuk, co hraješ, jak hraješ a s kým hraješ. Zdaleka nejlepší bude ozkoušet si to sám.
Já si to zkoušel na Orangi 2x12" a Tubescreamerem TS9DX (v režimu "hot") a moc se mi to líbilo, ale otázka je, zda bych si tím výsledný toho komba nepokazil. Na TS9dx nejsou zrovna kladné reference...
Jedna věc je, jak to zní v krámě a druhá s kapelou, zda se prosadí zvuk v kapele. Hrajeme kytara, klávesy, basa, bicí. Žádný hrůzy - maximálně Kabáty nebo Deep Purple.
Potom už se s krabičkou ale dostávám na cca 17 tisíc, za které už bych mohl mít i jiné kombo.
Jedna věc je, jak to zní v krámě a druhá s kapelou, zda se prosadí zvuk v kapele. Hrajeme kytara, klávesy, basa, bicí. Žádný hrůzy - maximálně Kabáty nebo Deep Purple.
Potom už se s krabičkou ale dostávám na cca 17 tisíc, za které už bych mohl mít i jiné kombo.
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
-
woro90-1
Rozhoduješ se, co se ti líbí, podle svého nebo cizího ucha? Pokud se ti to s TS9DX líbí, stejně by sis to nekoupil protože někdo jiný tvrdí, že TS9DX je špatná věc? V tom případě prohledej net, co je nejoblíbenější aparát a nejoblíbenější krabka, a kup si to. Ale upozorňuji předem, že to bude znít hrozně, bude to nějaký čínský krám kupovaný pro seznámení s kytarou, a zásadní předností bude, že to má tunu gainu nebo to je černé s nápisem metal.
Prostě si zkus přesně to, o čem uvažuješ, že si koupíš; a když se ti to bude líbit, kup to a nekoukej na net. Jack White používá vybavení, kterého se spousta lidí štítí (resp. štítila než to proslavil).
Prostě si zkus přesně to, o čem uvažuješ, že si koupíš; a když se ti to bude líbit, kup to a nekoukej na net. Jack White používá vybavení, kterého se spousta lidí štítí (resp. štítila než to proslavil).
- 60'Rock_N'_Roll
proč kupovat jednokanál, když potřebuješ dvoukanál?
Orange je tuplem něco jiného, než Fender, takže zkoušej!
TT jsem měl zruba 3 roky a za tu chvíli jsem nikdy nepotřeboval eq. a teď, když mám po 10ti letech hraní konečně kombo s eq, tak ho stejně nepoužívám.
Orange je tuplem něco jiného, než Fender, takže zkoušej!
TT jsem měl zruba 3 roky a za tu chvíli jsem nikdy nepotřeboval eq. a teď, když mám po 10ti letech hraní konečně kombo s eq, tak ho stejně nepoužívám.
V muzikeru k němu teď dávají zadarmo kytaru do 8 tisíc zdarma ! Kytaru prodáš a koupíš booster a ovedrive. Nebo taky kolem 17 můžeš sehnat orange rocker v nějaké akci nebo z bazaru.
Mám Orange TT a pokud potřebuješ opravdu clean, tak by mohl být trochu problém s hlasitostí. Přecijenom je to 15W a nemá moc velkej headroom. Co se týče eq, tak ten tone knob opravdu stačí, má celkem širokej záběr a aspoň si ten zvuk nemůžeš pokazit 
Jak to funguje, tu akci jsem nenašel....Latam píše:V muzikeru k němu teď dávají zadarmo kytaru do 8 tisíc zdarma ! Kytaru prodáš a koupíš booster a ovedrive. Nebo taky kolem 17 můžeš sehnat orange rocker v nějaké akci nebo z bazaru.
Psali to na svém facebookovém profilu.
EDIT. tak jsem se díval, platilo to jenom v pondělí. Dávali k tomu libovolné esp-ltd nebo lag do 8 tisíc které měli skladem
EDIT. tak jsem se díval, platilo to jenom v pondělí. Dávali k tomu libovolné esp-ltd nebo lag do 8 tisíc které měli skladem
Klidně počkám a našetřim víc i na něco jiného. Ale jednoduchost tohodle kombíčk ase mi prostě líbí. Pravda - s jedním ekvalizačním poťákem se toho moc zkazit nedá:)
Kolega z kapely mě nutí do VOXe AC15, ale ten je hrozně velký - v podstatě taky jednokanál a já se nechci opičit. I když teda hraje parádně.
Kolega z kapely mě nutí do VOXe AC15, ale ten je hrozně velký - v podstatě taky jednokanál a já se nechci opičit. I když teda hraje parádně.
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X