Výběr malého Lampového komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dzona

Výběr malého Lampového komba

Příspěvek od Dzona »

Čau, potřeboval bych poradit s výběrem malého lampového komba. Jak na domácí cvičení, tak na menší zkoušky. S tím, že by bylo docela i přenášený... Nepotřebuju nějakej super výkon, bubeník stejně moc nechodí :evil:
Vybírám mezi těmatohttp://kytary.cz/vht-special-6/HN113466/
http://kytary.cz/bugera-v5/HN107130/
Asi mi doporučíte Bugeru, ale to VHT mi docela vrtá hlavou, protože má 10'' repro, je o 2 tisice levnější a je to prostě VHT. :twisted: :twisted:
Jak říkám, potřebuju ho hlavně na cvičení.
Díky za rady
citizen.one

Re: Výběr malé Lampy

Příspěvek od citizen.one »

heled to mas asi fuk, zajdi si to nekam zkusit a uvidis, takhle se neda jednoznacne rict dohromady nic... osobne bych se priklanel k necemu aspon trochu silnejsimu, napr 10-20W, ale to uz bude o dost drazsi, takhle kdyz prijde bubenik, tak to uz musis hnat opravdu co to pujde...
Dzona

Re: Výběr malého Lampového komba

Příspěvek od Dzona »

Jasný, jenže to VHT si tady v našich končinách asi moc nevyzkouším, nevím jestli má někdo s tímhle kombem zkušenosti? A jak říkám měl bych to hlavně doma na cvičení, občas bych ho vzal pod pažu a šel bych zahrát, to větší by asi nebylo tak přenosný :D A ve zkušebně bych to mohl napojit klidně na nějakej reprák... Ale ta 10'' u toho VHT mi připadá fakt lepší :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nevim, co hrajes za styl ... ale co treba tohle:
http://kytary.cz/vht-special-6-ultra/HN114949/

urcite bych ho doporucil pred bugerou ... s trochou snahy z toho dostanes i neco na hard rock/lehkej metal a nebudes na to potrebovat zadny dokopavadlo.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Dzona píše:Jasný, jenže to VHT si tady v našich končinách asi moc nevyzkouším, nevím jestli má někdo s tímhle kombem zkušenosti? A jak říkám měl bych to hlavně doma na cvičení, občas bych ho vzal pod pažu a šel bych zahrát, to větší by asi nebylo tak přenosný :D A ve zkušebně bych to mohl napojit klidně na nějakej reprák... Ale ta 10'' u toho VHT mi připadá fakt lepší :)

aha, no tak ta 10'' je urcite vyhodou, minimalne kdybys ji chtel nekdy menit, tak se bude dobre schanet nejaka opravdu hrajici alternativa. Z fotky se mi pomerne zazdava i vnitrni zpracovani, jak to ma bugera, nevim, ale tady je to pripada mi to celkem jednoduchy a to je povazuju za plus.

jinak hrat jsem to neslysel, z VHT je puvodni produkci, ktera byla dost dobra...ale tohle uz je asi neco jinyho...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Special 6 mám a je kvalitní a hraje fakt moc dobře. Nebál bych se toho, já mám sice hlavu a s kombem zkušenost nemám, ale i tak :) Jinak je to handmade in china a opravdu pěkně udělané.
jastud

Příspěvek od jastud »

Ještě zkus zapřemýšlet nad tímhle. Nezdá se, ale je to bourák :-) Bez nakopávadla solidní hard rock, s krabičkou skoro cokoliv.
http://kytary.cz/blackheart-bh5-112/HN098372/
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
grock

Příspěvek od grock »

Záleží jakou máš kytaru a jaký zvuk potřebuješ.Na čistý bude potřeba větší výkon než na zkreslený a ne každá kytara (HB nebo S) si rozumí s každým aparátkem.Bez toho těžko radit..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Blackheart je taky supr, ale právě proto jsem si koupil VHT, protože jsem nechtěl Blackhearta :D kvůli lampám a zvuku, kterej mi zas tak nesedí. Jinak to VHT je taky takovej ďáblík, včera když nikdo nebyl doma jsem mu dal co proto, nakopl krabičkou a na 6W to byl hukot :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

zalezi na stylu co Dzona hraje. Pokud je to blues, lehkej rock, tak ten blackheart nebo bugera, z tech nic jinyho clovek nedostane (edit: bez krabky). Pokud neco tvrdsiho, tak urcte ten vht, kterej ma opravdu navrch pred tema dvema + na doma to ma i atuneator (stejne jako ta bugera). Co se tyce kvality provedeni, bugera i blackheart jsou na PCB, vht je na pajecich okach - co vidim jako velkou vyhodu. Za me jednoznacne vht special ultra (uz i diky tomu, ze ma v konci 6v6 :) )

Edit2: jeste jedna vec, vht ma efektovou smycku, co je hooodne velke plus
jastud

Příspěvek od jastud »

lunchie píše:zalezi na stylu co Dzona hraje. Pokud je to blues, lehkej rock, tak ten blackheart nebo bugera, z tech nic jinyho clovek nedostane (edit: bez krabky). Pokud neco tvrdsiho, tak urcte ten vht, kterej ma opravdu navrch pred tema dvema + na doma to ma i atuneator (stejne jako ta bugera). Co se tyce kvality provedeni, bugera i blackheart jsou na PCB, vht je na pajecich okach - co vidim jako velkou vyhodu. Za me jednoznacne vht special ultra (uz i diky tomu, ze ma v konci 6v6 :) )

Edit2: jeste jedna vec, vht ma efektovou smycku, co je hooodne velke plus
Můžeš m, prosím, vysvětlit velkou výhodu konstrukce do očka pro někoho kdo chce hrát a ne se v aparátu hrabat a překopávat ho?

Se zbytkem samozřejmě souhlasím. Je to hlavně o tom co chce Dzona hrát.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pro nekoho to ma vyhodu (treba pro me, ale jako rozhodujici faktor to neni, hlavni je jak to hraje), nekomu je to jedno ...
Dzona

Příspěvek od Dzona »

Tak pro upřesnění, co se stylu týče hraju něco kolem alternativy (rock, Metal), občas i něco ostřejšího. Proto sem taky myslel na to VHTčko. Na dokopnutí mám metalzona. Podle mě docela ideál :twisted: Nejlevnější a nejlepší:D A k těm větším lampičkám, jak už sem řekl potřebuju něco co bych mohl jakštakš přenášet, těch 17kg by se mi trochu proneslo :D Takže díky moc za rady.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Aš si koupíš lampičku, tak metalzom pujde z domu. Uvidíš :lol:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já mám Laney LC15 a spokojenost. Z čeho jsem nejvíc nadšený, je repro Celestion Vintage G10, zní jako uhlazenější V30 a hraje ta i při malé hlasitosti. Co se týká nějakého dokreslování, tak je to u 15w komba utopie a kreslím čistě krabičkou DS-2.
grock

Příspěvek od grock »

bubucci píše:Já mám Laney LC15 a spokojenost. Z čeho jsem nejvíc nadšený, je repro Celestion Vintage G10, zní jako uhlazenější V30 a hraje ta i při malé hlasitosti. Co se týká nějakého dokreslování, tak je to u 15w komba utopie a kreslím čistě krabičkou DS-2.
1.uhlazenější než V30 je cokoliv,neznám řezavější než V30(ale uznávám,že někdy to může být přínos)
2.dokreslování u 15w komba je utopie?To je snad utopie u 100watového,ne?U 15tky je to naopak nádhera,protože se dá využít koncový stupeň...
3.LC15 jsem také měl,ale je to hodně středový zvuk,asi díky malým rozměrům a 10" repr. ,jeho plus je snadné přenášení a cena :?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Možná bubucci narážel na dokopávání lampového komba tím Metalzonem. Já bych tento efekt třeba k tomu vůbec nepoužíval. Mám raději tradičnější efekty k dokreslení, dokopnutí přebuzeného 15W zesilovače: boost/overdrive/fuzz :)
Dzona

Příspěvek od Dzona »

Když mluvíte už o tom dokreslování a vyhazování metalzona... Myslíte, že ten metalzone se s tím VHT nebude mít rád? Sice pěkně šumí, ale když se chce, tak se z něj dá vyndat docela slušněj zvuk. A samo o sobě to VHT asi nebude znít jako SOAD (mimochodem Daron Malakian ho taky používá).
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jsem měl nějak zafixované, že je to kombo na doma, sorry. Zkušebnu uhraje taktak a jde vidět, že už na konci trošku nestačí, ale kreslí to pěkně samo o sobě. Ten metalzone bych ale vyměnil za něco kultivovanějšího 8)
Dzona

Příspěvek od Dzona »

bubucci píše:Jsem měl nějak zafixované, že je to kombo na doma, sorry. Zkušebnu uhraje taktak a jde vidět, že už na konci trošku nestačí, ale kreslí to pěkně samo o sobě. Ten metalzone bych ale vyměnil za něco kultivovanějšího 8)
A můžeš mi říct za co například? :) Jak říkám potřebuju něco co mi dá docela dost basů, i trochu gainu, abych z toho vyndal takovej modernější RockMetalovej zvuk. Něco jak třeba SOAD i Helmet a podobně. Asi si ho první koupím a uvidím. :) Ale hrál jsem na malýho Voxe a prostě tohle s tama nevytáhnu, ikdyž jinak byl zvuk nádhernej :twisted: .
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“