neplati spis za znacku a jestli by nebylo treba lepsi si koupit LP standard nebo custom od epi nebo nejaky jiny typ v cenove kategorii mezi 10 - 15 tisicama a dat do toho naky dobry snimace (gibson, seymour duncan nebo takovyho neco). samozrejme, ze budu met snahu vsecko vyzkouset, ale zajimaji me vase nazory. no a stejne je to hudba budoucnosti
Epiphone vs. levny Gibson
Pravidla fóra
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
Epiphone vs. levny Gibson
mam v planu setrit do budoucna na novou kytaru a uvazuju o necem mezi typama LP/SG/Flying V/Explorer. znacku bych chtel asi epiphone pripadne gibson. a tak me zajima, jestli se u tech opravdu nejlevnejsich gibsonu http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp ... gory=40000
neplati spis za znacku a jestli by nebylo treba lepsi si koupit LP standard nebo custom od epi nebo nejaky jiny typ v cenove kategorii mezi 10 - 15 tisicama a dat do toho naky dobry snimace (gibson, seymour duncan nebo takovyho neco). samozrejme, ze budu met snahu vsecko vyzkouset, ale zajimaji me vase nazory. no a stejne je to hudba budoucnosti
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
V prvé řadě si myslím, že je naprostá pitomost cpát do Epiny snímače za 3000,-. Pro tento účel bych volil R.M.Pickups, které kvalitou přesahují svoji cenu. Pokud se jedná o levnější modely Gibson, tak to není jako u Fenderu. Určitě bude hrát líp "levnej" Gibson než "drahá" např. Epi. Hrál jsem na LP Studio Goth a hrála o moc líp než moje bývalá Epina, ale asi se nevyrovná Standardu nebo Customu, i když ten zvuk je spíš jinej než horší. Epiphone a levnější kytary maj u mě mínus v tom, že maj šílenou vrstvu laku, což tu kytaru "brzdí". Pokud chceš kytaru na celej život, jdi do Gibsonu. Pokud uvažuješ do budoucna o vyšším modelu, viděl bych to na Epi s R.M.kama. Já jsem milovník Les Paulů a musím říct, že ty Epiny hrajou z těch kopií asi nejlíp, teda krom starých japonských Ibanézek.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
no ja sem videl v LP standardech ruzny snimace z tech drazsich, tak sem uvazoval tak jak sem uvazoval
. no nejaky ten gibson do 30 tisic by se me vazne libil, ale nevim jestli bude dost penez. takze de tam poznat, ze je to Gibson? jo a takova otazka vice mene o nicem. vsechny Gibsony jsou Made in USA?
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
abych pravdu řekl, tak se v těch Gibsonech moc nevyznám, mám LP od Epi, normální standard...ale taky čistě do budoucnosti bych si chtěl pořídit originál, a podle mě se vyplatí obcházet obchody, kde mají použité originály, dá se zde celkem levně pořídit nějákej pěkněj Gibson a myslím, že bude i pěkně prověřenej o rozehranej...co řikáš Mondy, na Gibsona LP studio: http://www.guitarshop.cz/CZ/product.asp ... gory=40000 použitý, tak kolem 20 - 30 tisíc? (vážně nevím, jak se ceny starších pohybují)...ale tyhle modely mě zaujaly nejvíc, zdá se mi, že dražší standarty a customy sou hlavně o vyšperkování designu a to se mi ani fakt nelíbí:-/
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
4: MAples: Mim sne je mit toto LP jako jednu ze svych (mnoha) kytar
Jinak Gibson ma uz nejak zkusenosti s vyrobou kytar a rozhodne si neplanujou nijak pospinit jmeno. Ti urcite filtrujou kytary nez je vypusti na trh, proste jejich cilem neni vytvorit kytaru levne ale kvalitne a to i ty levnejsi modeli. Lisi se spis pouzitejma materialama zdobenim, ale zpracovani je furt spicka ledovce.
Co se tyce epiphonu, tak by asi spousta lidi neverila kolik profesionalu ma kytaru od epiphone (a nemluvim o ceskych kapelach a muzikantech).
napr tato krasavice pochazi z dilen epiphone:
http://i24.photobucket.com/albums/c50/i ... xmas21.jpg
A dost lidi take netusi ze Epiphone byla puvodne samostatna firma nezavisla na gibsonu a ze na jejich lubove kytary hrala bluesove spicky. Kdyby trvala era lubovych kytar dele, byl by na tom dnes Epiphone lepe jak Gibson (podle me)
Jinak Gibson ma uz nejak zkusenosti s vyrobou kytar a rozhodne si neplanujou nijak pospinit jmeno. Ti urcite filtrujou kytary nez je vypusti na trh, proste jejich cilem neni vytvorit kytaru levne ale kvalitne a to i ty levnejsi modeli. Lisi se spis pouzitejma materialama zdobenim, ale zpracovani je furt spicka ledovce.
Co se tyce epiphonu, tak by asi spousta lidi neverila kolik profesionalu ma kytaru od epiphone (a nemluvim o ceskych kapelach a muzikantech).
napr tato krasavice pochazi z dilen epiphone:
http://i24.photobucket.com/albums/c50/i ... xmas21.jpg
A dost lidi take netusi ze Epiphone byla puvodne samostatna firma nezavisla na gibsonu a ze na jejich lubove kytary hrala bluesove spicky. Kdyby trvala era lubovych kytar dele, byl by na tom dnes Epiphone lepe jak Gibson (podle me)
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
jjMylann píše:Jo... myslim, ze Lennon mel lubovku od Epiphonu...
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem koupil kdysi v bazaru celkem zachovalé sg speciál za 14900 i s futrálem gibson(je celkem dobrej) a to je asi cena novýho epiphona les paula...měli tam i lp junior, taky asi za 15000, tak já bych raději šel do ojetýho gibsona, než do novýho epiphona, navíc do gibsona je to vratná investice...
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
LP junior je skvela kejtranoc33 píše:Já jsem koupil kdysi v bazaru celkem zachovalé sg speciál za 14900 i s futrálem gibson(je celkem dobrej) a to je asi cena novýho epiphona les paula...měli tam i lp junior, taky asi za 15000, tak já bych raději šel do ojetýho gibsona, než do novýho epiphona, navíc do gibsona je to vratná investice...
v Aleximu, jinde se moc nevidí...někdy eště v guitar parku, ale to je všechno v Praze, jinde nevím:(
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- spidershit
- Kontaktovat uživatele:
Epihone ci Gibson?
zalezi podle financi...mam epiphone ale casem bych si dal gibson.vsechno neco stoji
www.sg.7x.cz
prodělal jsem si období s Epi a teď jedině Gibson, můžu srovnávat přímo takže jde o materiál, kvalitní dřevo, poťáky,přepínače(na Epi jsem všechno vyměnil za orig. zvuk se výrazně zlepšil ale dřevo zůstalo jo a za ty prachy už máš orig.Gibson) teď mám Gibson SG faded, LP studio Lite a LP BFG. každá hraje úplně jinak ale nejpohodlnější hraní je na SG