USB mixák místo zvukovky?

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Grabefruit
Bandzone: www.bandzone.cz/radekgrabowski

USB mixák místo zvukovky?

Příspěvek od Grabefruit »

Zdravím! Mám dotaz, poměrně jasnej a jednoduchej. Jestli se tu někdy už objevil - sorry, nevšiml jsem si toho. :-)) snad mi ale i tak poradíte - bylo by ok koupit mixážní pult s USB rozhraním a používat jej de facto jako zvukovku? Není lepší předzesik/mixpult a externí zvukovka (Lexicony apod.)?

Mám na mysli konkrétně toto:

http://kytary.cz/mackie-profx-12/HN112358/

Přijde mi to jako fajn věc, otázka je, jestli to opravdu je tak jednoduché, jak to vypadá.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: USB mixák místo zvukovky?

Příspěvek od pavlii »

Z mého pohledu to velkou cenu nemá; záleží ale na tom, co chceš všechno nahrávat. Pokud víc jak dvě věci naráz, tak to cenu nemá (USB v daném případě nepřenese do počítače víc jak 2 kanály).

Spíše by bylo zajímavější řešení vícevstupá zvukovka; k čemu bys využíval ten mixpult? Kromě toho spojení s počítačem?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

pavlii píše:Z mého pohledu to velkou cenu nemá; záleží ale na tom, co chceš všechno nahrávat. Pokud víc jak dvě věci naráz, tak to cenu nemá (USB v daném případě nepřenese do počítače víc jak 2 kanály).

Spíše by bylo zajímavější řešení vícevstupá zvukovka; k čemu bys využíval ten mixpult? Kromě toho spojení s počítačem?

P.
Já bych si jenom dovolil poupravit, protože věta "víc jak dvě věci naráz, tak to cenu nemá" není tak uplně pravda:

Může s tím nahrávat víc než dvě věci naráz, jen to už v tom mixu bude rovnou míchat a výstup bude STEREO OUT do DAW v PC čili pro živý záznam kapely, popřípadě stopu po stopě, popřípadě dvě stopy naráz. Navíc 6 mic preampů. Není to tak špatný stroj papírově. Imho je to mix, čili má mixovat, k tomu pak výstup STEREO tracku stačí. Občas stačí si jen uvědomit k čemu je to určené.

ale jak píše Pavlii - záleží co a jak chce dotyčný nahrávat. Jen bych nerad aby se zažil mýtus že se s tím dá nahrát jen dvě věci naráz, protože to není samozřejmě pravda.

Jestli chce dotyčný nahrávat více věcí než 2 naráz a každou do své STOPY v DAWu je každopádně lepší jít cestou vícevstupé zvukovky/preampu/převodníku, popř jiné cenové kategorie mixů
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

OK. Já to beru z pohledu studiové práce :lol: jinak máš samozřejmě pravdu, ale s nahrávkou se pak moc věcí neudělá (změna poměrů apod.). Asi nejdůležitější je ta věta "Občas stačí si jen uvědomit k čemu je to určené.".

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“