hodí se tyto snímače na strata/tele ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

hodí se tyto snímače na strata/tele ?

Příspěvek od Rocky_MK »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=

Zdravím. Zaujal mě tento inzerát. Jsou to dva HB z Les Paulu Fokus Custom,vzhledem k tomu,že bych chtěl trochu upgradovat svůj levný stratocaster,na kterém mi jako největší slabina přijdou právě snímače,tak by mě zajímalo,jestli má cenu ho osadit těmito humbuckery. Hraju spíš Altrock ( Radiohead,The Breeders ) a věci typu Rollins Band,Pink Floyd,apod. Prostě žádný extrazkreslený deathmetal a podobné prasečiny. Semtam sice nějaký trash, ale jak říkám,hlavně ten altrock.

Možná bych taky časem tyto snímače sundal ze strata a dal je na svůj budoucí homemade blacktop telecaster. Co myslíte, má to cenu ?
jastud

Re: hodí se tyto snímače na strata/tele ?

Příspěvek od jastud »

Asi to nebude žádná velká výhra. Taky budeš muset kutat do pickguardu, aby jsi to něj ty humbuckery dostal. A navíc s HB už nebude strat tak úplně strat...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Podle mě jsou to vyhozené peníze. Ty snímače budou jiné jenom v tom, že jsou to humbuckery. Kvalitou zvuku to bude asi na stejno. Kupovat takovéto snímače je podle mě úplně na nic.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

úprava pg je to nejmenší. A vzhledem k nekvalitě těch původních singlů - tak to taky není úplně strat :D
Smrťokvítek píše:Podle mě jsou to vyhozené peníze. Ty snímače budou jiné jenom v tom, že jsou to humbuckery. Kvalitou zvuku to bude asi na stejno. Kupovat takovéto snímače je podle mě úplně na nic.
Aha...celkem jsem to čekal,že to tu zazní...ono kupovat dražší snímače na stratocastera,který nějaký šikmooký soudruh vyřezal na koleni a který stál 1700 z druhé ruky,nemá cenu...tak spíš teda počkám,až se mi sejde víc peněz a koupím teda něco pořádného...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hele jestli je to dřevo a železo v pořádku a aspoň trochu to zní, dobré snímače na tom udělají strašně moc.

Pokud nutně potřebuješ HB, pořiď si HB - ale nevím, jak jsou na tom tyhle kvalitou. Možná si radši na svou oblíbenou pozici (u tebe asi u kobylky, u mě by to možná by spíš krk) sežeň z druhé ruky něco od RM.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:Hele jestli je to dřevo a železo v pořádku a aspoň trochu to zní, dobré snímače na tom udělají strašně moc.

Pokud nutně potřebuješ HB, pořiď si HB - ale nevím, jak jsou na tom tyhle kvalitou. Možná si radši na svou oblíbenou pozici (u tebe asi u kobylky, u mě by to možná by spíš krk) sežeň z druhé ruky něco od RM.
No já plánoval prostě vykopnout prostřední singl,protože mi je v podstatě na nic...ke kobylce narvat nějaký humbucker a u krku nechat singl. Už jsem psal výše,co hraju. Všichni moji oblíbení kytaristé,kromě pár vyjímek, používají kobylkový humbucker ve většině své tvorby ( a to nejsou žádní deathmetal zabedněnci). Například Jonny Greenwood na svém HS teleti umí vyluzovat zvuky,které úplně žeru. Ten můj shitsrat se díky těm hrozným snímačům na grunge a altrock moc nehodí. Já vím,že taky hodně záleží na tom přes co hraju,ale já když slyšel kámošův HS strat, tak jsem si říkal,to je přesně to,co chcu.Přes prachobyčejný distortus maximus,rubyho ( zesák zatím nemám dodělaný,dělám šasi) a můj 1x12" box z toho vytáhnul zvuk,kterého já se svou kejtrou prostě nedosáhnul.
Problém je taky v tom,že ty snímače od něj nemožu obšlahnout,toho strata měl tehdy půjčeného a kdovíkde mu je teď konec.
Jak už jsem řekl...je mi jasné,že nemá cenu na čínskou kytaru za 1700 z druhé ruky cpát snímače, které svou cenou vysoko převyšují cenu té kytary. Ale prozatím bych s ní byl spokojený,kdybych na ní měl lepší snímače. Hraje se na ni dobře,pohodlně, seřízená je,ladění drží celkem slušně ( když jsem hrával na Drop C tak jsem musel ladit každou chvílu ) a nějaké to pětikilo bych do toho investoval,pokud by to mělo smysl. Ale pokud ne,tak si ty peníze na lepší snímače radši nechám na lepší kytaru a nebo snímače na lepší kytaru.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jak psal woro, humbucker RM z druhé ruky za pětikilo seženeš a kvalitou bude určitě o dost dál než tahle sada.

Možná by šlo zkusit i tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jastud píše:Jak psal woro, humbucker RM z druhé ruky za pětikilo seženeš a kvalitou bude určitě o dost dál než tahle sada.

Možná by šlo zkusit i tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
To vypadá dobře,díky za tip. Jak je možné,že jsem si toho nevšiml ? :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“