http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order=
Zdravím. Zaujal mě tento inzerát. Jsou to dva HB z Les Paulu Fokus Custom,vzhledem k tomu,že bych chtěl trochu upgradovat svůj levný stratocaster,na kterém mi jako největší slabina přijdou právě snímače,tak by mě zajímalo,jestli má cenu ho osadit těmito humbuckery. Hraju spíš Altrock ( Radiohead,The Breeders ) a věci typu Rollins Band,Pink Floyd,apod. Prostě žádný extrazkreslený deathmetal a podobné prasečiny. Semtam sice nějaký trash, ale jak říkám,hlavně ten altrock.
Možná bych taky časem tyto snímače sundal ze strata a dal je na svůj budoucí homemade blacktop telecaster. Co myslíte, má to cenu ?
hodí se tyto snímače na strata/tele ?
Pravidla fóra
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: hodí se tyto snímače na strata/tele ?
Asi to nebude žádná velká výhra. Taky budeš muset kutat do pickguardu, aby jsi to něj ty humbuckery dostal. A navíc s HB už nebude strat tak úplně strat...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě jsou to vyhozené peníze. Ty snímače budou jiné jenom v tom, že jsou to humbuckery. Kvalitou zvuku to bude asi na stejno. Kupovat takovéto snímače je podle mě úplně na nic.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
úprava pg je to nejmenší. A vzhledem k nekvalitě těch původních singlů - tak to taky není úplně strat
Aha...celkem jsem to čekal,že to tu zazní...ono kupovat dražší snímače na stratocastera,který nějaký šikmooký soudruh vyřezal na koleni a který stál 1700 z druhé ruky,nemá cenu...tak spíš teda počkám,až se mi sejde víc peněz a koupím teda něco pořádného...Smrťokvítek píše:Podle mě jsou to vyhozené peníze. Ty snímače budou jiné jenom v tom, že jsou to humbuckery. Kvalitou zvuku to bude asi na stejno. Kupovat takovéto snímače je podle mě úplně na nic.
-
woro90-1
Hele jestli je to dřevo a železo v pořádku a aspoň trochu to zní, dobré snímače na tom udělají strašně moc.
Pokud nutně potřebuješ HB, pořiď si HB - ale nevím, jak jsou na tom tyhle kvalitou. Možná si radši na svou oblíbenou pozici (u tebe asi u kobylky, u mě by to možná by spíš krk) sežeň z druhé ruky něco od RM.
Pokud nutně potřebuješ HB, pořiď si HB - ale nevím, jak jsou na tom tyhle kvalitou. Možná si radši na svou oblíbenou pozici (u tebe asi u kobylky, u mě by to možná by spíš krk) sežeň z druhé ruky něco od RM.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
No já plánoval prostě vykopnout prostřední singl,protože mi je v podstatě na nic...ke kobylce narvat nějaký humbucker a u krku nechat singl. Už jsem psal výše,co hraju. Všichni moji oblíbení kytaristé,kromě pár vyjímek, používají kobylkový humbucker ve většině své tvorby ( a to nejsou žádní deathmetal zabedněnci). Například Jonny Greenwood na svém HS teleti umí vyluzovat zvuky,které úplně žeru. Ten můj shitsrat se díky těm hrozným snímačům na grunge a altrock moc nehodí. Já vím,že taky hodně záleží na tom přes co hraju,ale já když slyšel kámošův HS strat, tak jsem si říkal,to je přesně to,co chcu.Přes prachobyčejný distortus maximus,rubyho ( zesák zatím nemám dodělaný,dělám šasi) a můj 1x12" box z toho vytáhnul zvuk,kterého já se svou kejtrou prostě nedosáhnul.woro90-1 píše:Hele jestli je to dřevo a železo v pořádku a aspoň trochu to zní, dobré snímače na tom udělají strašně moc.
Problém je taky v tom,že ty snímače od něj nemožu obšlahnout,toho strata měl tehdy půjčeného a kdovíkde mu je teď konec.
Jak už jsem řekl...je mi jasné,že nemá cenu na čínskou kytaru za 1700 z druhé ruky cpát snímače, které svou cenou vysoko převyšují cenu té kytary. Ale prozatím bych s ní byl spokojený,kdybych na ní měl lepší snímače. Hraje se na ni dobře,pohodlně, seřízená je,ladění drží celkem slušně ( když jsem hrával na Drop C tak jsem musel ladit každou chvílu ) a nějaké to pětikilo bych do toho investoval,pokud by to mělo smysl. Ale pokud ne,tak si ty peníze na lepší snímače radši nechám na lepší kytaru a nebo snímače na lepší kytaru.
Jak psal woro, humbucker RM z druhé ruky za pětikilo seženeš a kvalitou bude určitě o dost dál než tahle sada.
Možná by šlo zkusit i tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Možná by šlo zkusit i tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá dobře,díky za tip. Jak je možné,že jsem si toho nevšiml ?jastud píše:Jak psal woro, humbucker RM z druhé ruky za pětikilo seženeš a kvalitou bude určitě o dost dál než tahle sada.