VOX AC30CC1 - repro Heritage nebo Alnico

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubo69

VOX AC30CC1 - repro Heritage nebo Alnico

Příspěvek od bubo69 »

V AC30CC1 jsem poskodil membranu originalniho Cel. NeoDog (16ohmu? - neni popsanej). Zvazuji opravu, nebo tez vymenu za Cel. Heritage/Alnico Gold. Bohuzel ani s jednim nemam zkusenost - jen co jsem se docetl ve foru. Hraji prevazne na Stratocastra jazz,blues a v tanecnaku. Rad bych repro ktery bude cistejsi ve vyskach nez NeoDog. Velke zkresleni ala vysavac nepotrebuji, spis cisty zvuk a 'nakraply' zvuk. Doporucite mi ktery si spise vybrat?
citizen.one

Re: VOX AC30CC1 - repro Heritage nebo Alnico

Příspěvek od citizen.one »

na hezci clean urcite to AlNiCo, melo by byt i mekci, byt s tema novejsima nemam zkusenosti.

Heritage je taky dost mekky, ale pak uz chroupe a je zavrenejsi...v nabuzeni ma tendenci dost drbat usi nejakou frekvenci, ale nic nevydrzitelnyho a navic to dela fakt kdyz je hodne nekrmenej...

asi ani jeden z nich nebude spatna volba, byt tebou vezmu oba a pohraju si s tim, byt k Voxu jdou spis ty AlNiCa v historicky souvislosti :)

jak ma reprak naclou membranu, tak bych ho strelil, opravit se to da, ale otazka jak to pak bude hrat a je to takovy blby...aspon me teda jo...jestli to teda neni nejaka nezasadni trhlina, coz asi neni, kdyz je to pravdepodobne dost znat...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Do Voxe Alnico, ale spíš se osazujou Blue než Gold. Ale vydrž, qwer Ti tady k tomu určitě napíše odborný článek :wink: - má se všema třema reprama bohaté zkušenosti.
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Blue/Gold - vybral jsem Gold kvuli vatazi. Zadny jiny duvod neni. Pockam tedy na qwera. dik!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Do AC30CC1 rozhodně Gold, Blue bys mohl odpálit.

V 112 se mi stejně líbí víc Gold - oproti Blue je takový majestátnější a má víc basů. Ikdyž Blue je zase o chlup přirozenější, do 212 konfigurace bych šel spíš zase do Blue... Člověk rozhodně neudělá chybu ani s jedním, ale tak ty to řešit nemusíš, protože cpát do 30w komba 15w reprák stejně nejde.

Heritage G12M (greenback) by byl do 30w komba dost na hraně, Heritage G12H (55Hz)je s Voxy fajn, líp si poradí s větším zkreslením než ta alnica... Na čistý a lehce nakreslený zvuk bych šel ale určitě do toho Gold, ten na tohle nemá chybu, takže jsi udělal imho dobře.

Pak dej vědět, jak to hraje. Dopřej ale tomu repru pár desítek hodin na "probrání". Mám teď vedle sebe zahraný Gold a skoro nehraný Gold ty rozdíly mezi něma jsou dost velké - časem se zvuk zakulatí, výšky jsou mnohem příjemnější, zvuk dostane jakoby větší objem...
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Tak jsem AC30CC1 osadil Alnico Gold a hned vyzkousel. Vim ze se repro musi 'zahrat', ale presto prvni poznatky. Nez jsem vymenil NeoDog, zahral jsem si na nej abych trochu pochytil zvuk dany mistnosti. Po vymene za Gold se zvuk 'rozsiril' a zhutnely basy. To bylo prvni co jsem slysel. Vysky se staly agresivnejsi a ostrejsi (mely by se 'zahranim' zakulatit). Taky se zvysil rozdil zvuku pri pouziti prepinace HOT/WARM. Tot zatim vse, vice po 'zahrani'.

P.S. Skorotest proveden s doma lepenym kabelem Sommer Spirit XXL osazenym Neutrik NP2X. Pri pouziti vlnitehoplanetarniho kabelu se vetsina pozorovanych jevu ztencila ci uplne zmizela (vyjma ostrych vysek).
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jestli mas prostredky, tak zkus i jine kabely nez PW, napr. Mogami, je u nich citelny posun i oproti Monster Rock, cena kolem 2kKc - 6m.

Zvuk ma prijemnejsi vysky, vic dycha ve stredech a mekci basy, celkove posun o ranec dal...u aparatu jako je tohle uz delaji i kabely kopec zvuku...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

bubo69 píše:Tak jsem AC30CC1 osadil Alnico Gold a hned vyzkousel. Vim ze se repro musi 'zahrat', ale presto prvni poznatky. Nez jsem vymenil NeoDog, zahral jsem si na nej abych trochu pochytil zvuk dany mistnosti. Po vymene za Gold se zvuk 'rozsiril' a zhutnely basy. To bylo prvni co jsem slysel. Vysky se staly agresivnejsi a ostrejsi (mely by se 'zahranim' zakulatit). Taky se zvysil rozdil zvuku pri pouziti prepinace HOT/WARM. Tot zatim vse, vice po 'zahrani'.

P.S. Skorotest proveden s doma lepenym kabelem Sommer Spirit XXL osazenym Neutrik NP2X. Pri pouziti vlnitehoplanetarniho kabelu se vetsina pozorovanych jevu ztencila ci uplne zmizela (vyjma ostrych vysek).

JJ dej tomu trochu času. Mě ten Gold hraje moc hezky a to jsem jej ze začátku až tak rád neměl... Dopřej mu tak 40 hodin zkušebnové hlasitosti a on se zjemní :) Taky se možná neboj výšky trochu oříznout poťákem Cut. Dobrý kábl je taky potřeba, ale myslím, že Sommer Spirit je fajn. Já mám teda teďko Mogami a co píše Citizen.one o tomhle kabelu, to můžu jen potvrdit, fakt velká změna k lepšímu, dřív jsem používal Planet Waves Circuit Breaker... Pokud bys měl zvuk s tím Voxem pořád moc "ostrý", tak zkus popřemýšlet i o výměně preampovek, i to dělá strašně moc...
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Tak repro vyzkouseno live na openair. Oproti pradelne doma byl aparat vic nahlas a vyniknul krasnej attack a velmi prirozena a prijemna barva zvuku. Po 7mi hodinach hrani mi i ty vejsky prisly min agresivni. Uvidime co bude tedy po 40h.
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Tak se hlasim po cca 30-40ti hodinach s novym repro. Zvuk se opravdu vylepsil. Ve vyskach zmizelo 'chroupani' a zvuk ve vyskach je tlustej a jednolitej s vybornou reakci na hrani. Basy jsou mnohem konkretnejsi a citelnejsi - velmi prijemne. Stredy jsou v cistem zvuku stejne, 'nakrapnuty' zvuk je pak mirne zastrenejsi, ale spis je to tim, ze postrada ty 'chroupajici' harmonicke. Verdikt: vynalozenych penez opravdu nelituji!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak to jsem rád, že se ti Gold líbí :) Já na ně taky nedám dopustit!
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Myslíte, že má cenu vyměnit Celestion Century Vintage za Golda? V kytarách jsem zkoušel Voxe s Greenbackama a zdálo se mi, že to prostě hraje příjemněji než s Century Vintage.

Teď co si od výměny slibuju: Zdá se mi, že Century Vintage má takovej jedovatej a tenkej zvuk, hodně řezavý vejšky a tvrdý zkreslení. Zvuk se asi nedá dobře popsat slovy, ale s těma greenbackama se mi to prostě líbilo víc. Koukal jsem, že tady na fóru vede jako nejlepší repro do Voxe AC30 gold. Měla by tahle investice cenu? Anebo si mám radší sednout, uklidnit se a nepřemejšlet o kravinách?
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

No ja i po nekolika letech vlaceni AC30CC1 s Goldem porad pro nej hlasuju. Krome vahy mi na nem nevadi nic:)
Dokonce ani ve studiu mi obvykle neni (temer) nic upraveno v ekvalizaci (HPF a neco malo kvuli povytazeni zpevu). Takze Gold ano!
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak Gold namontován a musím říct, že vynaložených peněz nelituju. Zvuk je mohutnější, basy konkrétnější, zkreslení lepší a celkově se zvuk kytary líp projevuje v kapele. Paráda, za mě palec nahoru!
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

Můžu se zeptat nevíte jestli se dá někde sehnat třeba jen měkkej obal na tohle kombo? Popřípadě nemáte někdo na prodej? Na netu nikde nemůžu najít... Díky :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nevím, jestli se dá koupit, Voxe jsem nikdy neměl. Ale v ČR je pár firem, které obaly šijí na míru, tak se můžeš případně podívat i na tuto variantu. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
MIran

Příspěvek od MIran »

pAdám píše:Můžu se zeptat nevíte jestli se dá někde sehnat třeba jen měkkej obal na tohle kombo? Popřípadě nemáte někdo na prodej? Na netu nikde nemůžu najít... Díky :)
Sice to sem nepatří......Já si ho nechal ušít u firmy Silent v Liberci . SUPER !!! :-)
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX AC30CC1 - repro Heritagte nebo Alnico

Příspěvek od pAdám »

Moc děkuju za tipy a omlouvám se že jsem to hodil sem. :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“