Jaký distorion do 5000 Kč

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Andreas11

Jaký distorion do 5000 Kč

Příspěvek od Andreas11 »

Sháním distortion pedál. Budu s ním hrát přes čistý zvuk Orange TT komba. Kytara Godin (2xHB). Hraju rock-pop-> Nechci žádné brutální metalové zkreslení, ale abych měl na sóla pěkný táhlý zvuk a čitelný zvuk na zkreslené doprovody. Pročítám fóra, čtu recenze a vypadlo mi pár adeptů.

1) Zvex Box of Rock (5300 Kč) - hrál jsem na něj. Byl jsem spokojen, ale na to, kolik stojí mi připadá příliš malý:) A chrastí tam potenciometry.

2) Carl-Martin DC-Drive (2000 Kč)
3) TC Electronics Nova Drive (6000 Kč) - dle ukázek je to hodně pěkný, ale nechci moc přetechnizované věci
4) VH Relief Andy Drive 999 (10 tis.) - neslyšel jsem, ukázky nejsou, ale je to skoro až moc drahé
5) Smrčka effects (?) - neslyšel jsem, má někdo zkušenosti?
6) Marshall GV-2 / Jackhammer (1400 Kč) - dle ukázek zvuková variablilita, cena super, ale obavám se, že jde o "levné zboží"
7) ...?

Hrál jsem třeba na BOSS-DS2 a vadilo mi, že to vůbec nemělo basy, takže to ne...
Rozpočet mám tak 5000 Kč. Raději bych samozřejmě něco levného, ale nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký distorion do 5000 Kč

Příspěvek od Kinx »

urcite bych jeste vzkousel RAT (normalni, deucetone, turbo) nebo treba veci od Xotic (RC, AC)...

velmi pekne taky hrajou na cisty kanal krabky od radial (ty jsou dokonce lampove).
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Zkusím. Díky za tip.

Já strašně nerad lezu do obchodu, prudim tam hodinu svým neumem a zkoušenim a pak si nic nekoupim. Proto raději dělám průzkum přes fórum a pak jdu na jistotu mezi několika a koupim:)
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

blackstar ht dual? mas tma dva kanaly, jeden na pekne tahle sola, druhy an citelne doprovody :)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Praha-Music City-odhlučněná místnost. Určitě lepší se tam zavřít na celý den a zkoušet krabky než vzít první co uvidím a pak budu akorát nasraný.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já můžu doporučit VHRelief 666. To je Distortion s velkym D.
Krásně zpívá na dlouhých sólech a umí i pěkně hrnout kila. Pro mě NEJ distortion jakej jsem hrál. A je občas za slušnou cenu na bazaru

teď je jeden na bazáči tady na fóru za 2500 :shock:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud chceš drive jak na beglajt (crunch) tak na sóla, určitě hledej mezi 2-kanálovými (např. Blackstar HT-Dual), nebo takovými, které mají v sobě navíc boost (např. Carl Martin Drive n Boost, pokud máš rád zvuk Marshallů (ale Jackhammer radši nebrat!), pak Carl Martin Plexi Tone, pokud Voxů, tak AC-Tone, jsou ale za cca 6k, i když AC jen teď na Kytarách za 3750 Kč!). Jinak by bylo lepší koupit krabky 2, distortion nebo lépe nějaký overdrive s dostatečným drivem a k němu booster (nebo druhý overdrive; super kombinace za pakatel je třeba Danelectro Cool Cat Drive (sytější, skoro až DIST) a Transparent Overdrive (umí dobře čistý neutrální boost i mírnější drive). Pokud bys potřeboval velkou variabilitu zvuků, možná by byl zajímavý TC Electronic Nova Drive, který kombinuje OD a DIST s možností jejich zapojení sériově (OD>>DIST i DIST>>OD) i paralelně, různé kombinace s různým nastavením korekcí a míry drive se dají uložit do presetů. Ale stojí skoro 6k.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Andreas11 píše:1) Zvex Box of Rock (5300 Kč) - hrál jsem na něj. Byl jsem spokojen, ale na to, kolik stojí mi připadá příliš malý:) A chrastí tam potenciometry.
velikost bych vůbec neřešil :) potenciometr chrastí z důvodu konstrukce (vzpomínám si na důvod jako rebiasing tranzistorů?), krabička je to každopádně dobrá
4) VH Relief Andy Drive 999 (10 tis.) - neslyšel jsem, ukázky nejsou, ale je to skoro až moc drahé
tady bych doporučil sledovat bazar, to by mohla být VELMI dobrá volba :-) slyšel jsem naživo u -123 min a hrálo to nádherně

možností je určitě hodně, pokud chceš konkrétní doprovod+táhlý zvuk na sóla, doporučil bych bu'd kombinaci kvalitního overdrive+boost, nebo kvalitního overdrive a fuzzu - boostem či fuzzem právě tvořit sólový zvuk, smaozřejmě v kombinaci s OD - já například už velmi dlouho kombinuju různé fuzzy s Catalinbread DLS, který můžu silně doporučit - za fuzzem dodá tónu plnost a příjemně zakulatí ekvalizaci
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nova drive je super ze umoznuje presety a kombinace (jestli ti ale staci dva zvuky tak je to az zbytecny luxus)
Carl Martin jsou vyborne, ale diky zabudovanemu trafu brumi.
Zvex BOR je kvalita, chrastici potenciometr je tam jenom jeden (crackle ok) a vyplyva z konstrukce toho boostu (jinak by to tak dobre nehralo), kdyz neni nutne nastavovat v prubehu, tak to neni problem.
VHRelief jsou spickove, ale mirne drazsi, na bazaru jdou sehnat za pohodove ceny.

neomezil bych se jenom na dualni krabky, Overdrive + Distortion poslouzi stejne dobre, ne-li líp.
Opravdu to chce ale zkoušet jak si to sedne aparátu ale hlavně libidu kytaristovu. S těm levnýma věcma už to není tak docela pravda, dnes už jdou sehnat od litru standardně kvalitní efekty. U těch drahých se sice platí za kvalitu a vyjímečnost, ale často taky za nesehnatelné drahé součástky, mojo, hype a promo-lies. Je to skutečně individuální.
Já doporučuju napr. Vox Satchurator který mě příjemně překvapil, Mad Professor Mighty Red Distortion, anebo klidně jeden z největších hype (ale hraje dobře) Okko Diablo. Ovedrivu je skutecne nepreberne, co treba mistni mr.hoho? http://www.electronicorange.cz/
a citizen.one s darkaxelem budou mit urcite přehršel dalších tipu... je z ceho vybirat :)
edit: darkaxel byl rychlejsi, a bazar bych taky zacal sledovat a fora a ukazky na YT :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dobrá připomínka - řekl bych, že u Electronic orange si člověk může najít jak OD tak boost, tak fuzz, vše je kvalitní :) bohužel Honza Hořínek momentálně myslím nestaví
Koudelnik

Příspěvek od Koudelnik »

Jak psal McKozias - dvoukanálový blackstar ht dual - mám ho a maximální spokojenost. Pěkné lampové zkreslení od blues až po pořádnou metalovou pilu.
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Dark Axel píše:
Andreas11 píše:1) Zvex Box of Rock (5300 Kč) - hrál jsem na něj. Byl jsem spokojen, ale na to, kolik stojí mi připadá příliš malý:)
To jsem si dělal srandu:)

K tomu Blackstaru-někde jsem četl, že je lampový dist/od je lepší před tranzistor. A že před lampové kombo je lepší tranzistorový od/dist...
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

koko.iny, proste to zkus a uvidis, je to o tom co ti sedne, ne co se nekde pise ze je "lepsi" :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Andreas11 píše:K tomu Blackstaru-někde jsem četl, že je lampový dist/od je lepší před tranzistor. A že před lampové kombo je lepší tranzistorový od/dist...
mnozí s lampovými preampy měli lepší výsledek před tranzistorový kombem, ale nebral bych to jako pravidlo. Blackstar může s tvým aparátem (ani jsi nenapsal, co máš) reagovat dobře, podobně, jako třeba Nerovi dobře hrál Mesa V-Twin před Mesa F50

Osobně bych zrovna ten Blackstar v tvém případě asi nevolil, ale je to na tobě (když jsem ho zkoušel, připadal mi vážně laděný spíše do rockových a tvrdších vod)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no na jemnejsi ala dumble zvuk idealni zendrive, okko nebo nejakou dalsi variaci, napr. efekt na ktery ale cekam i ja uz pekne dlouho :) a to je TombTones Charm - 4500,--, vyladeny a vytuneny zendrive s pozmenenym obvodem, moc pekna vec, ktera zni o hodne jinak nez treba okko nebo BoR, ale nadherne...co se pamatuju teda :D

okko je kolem 5000 velka parada, nevim nakoliko hype, ale zatim jsem nenasel aparat ani kytaru se kterou-kterym by to neznelo paradne, tak na tom asi neco bude...

kdybys chtel mirne zastrenejsi a tahlejsi zvuk - BoR a nechtel do toho tolik investovat, tak prodavam nemeckou repliku, rucne malovane, dratovane a cele delane na velmi vysoke urovni, chci za to 3500, je to uplne nove, da se rict, ze to distribuuju, byt jich je v cechach zatim opravdu malo. Staci si na bazaru najit ,,boss ce-1'' a na te fotce je to ta modra krabice ve stylu union jack.

Popr. kdybys do toho investovat chtel a chtel BoR, tak muzu dohodnout vyrobu TT Ego Boost, coz je BoR na nejvyssi mozne urovni s upravenym obvodem, vybirane soucastky (pro priklad jako budici tranzistor se pouziva hlavni davany do rucnich zvexu). Cena je 6000,-- a v primem porovnani porazi Zvex na hlavu, skoda ze jsem ty zvexy prodal, takze v nejblizsi dobe nemuzu dokazat :)

vyborne pry hraje Ulbrick AX12, nevim jestli to nekdo slysel, pouziva to Glen Proudfoot i s tema Ulbrick aparatama, nicmene tam bude znit dobre asi cokoli :)

mohl bych psat i o ,,standartnejsich'' efektech, ale o tech toho najdes ranec. Me se s Orange nejvic libily tyhle, krom toho Ulbricka jsem je mel nebo spis jeste mam az na zendrive...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dark Axel píše:
Andreas11 píše:K tomu Blackstaru-někde jsem četl, že je lampový dist/od je lepší před tranzistor. A že před lampové kombo je lepší tranzistorový od/dist...
mnozí s lampovými preampy měli lepší výsledek před tranzistorový kombem, ale nebral bych to jako pravidlo. Blackstar může s tvým aparátem (ani jsi nenapsal, co máš) reagovat dobře, podobně, jako třeba Nerovi dobře hrál Mesa V-Twin před Mesa F50

Osobně bych zrovna ten Blackstar v tvém případě asi nevolil, ale je to na tobě (když jsem ho zkoušel, připadal mi vážně laděný spíše do rockových a tvrdších vod)
No mě by docela zajímalo to, jak někdo posoudil, že zvuk lampové krabičky a tranzistoru je lepší než zvuk lampové krabičky a lampy nebo tranzistoru a lampy :) Nevidím tam žádný důvod, proč by konstrukce měla předurčovat výsledek, zásadnější jsou osobní preference a konkrétní kombinace krabiček, aparátu, kytary, rukou a v neposlední řadě uší :wink:

Nicméně v tomto případě bych to HT asi takx nutně neprotežoval. Dá se najít kopa dalších věcí, které možná nejsou tak univerzální, ale zase to svoje umí lépe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nero píše:
Dark Axel píše:

No mě by docela zajímalo to, jak někdo posoudil, že zvuk lampové krabičky a tranzistoru je lepší než zvuk lampové krabičky a lampy nebo tranzistoru a lampy :) Nevidím tam žádný důvod, proč by konstrukce měla předurčovat výsledek, zásadnější jsou osobní preference a konkrétní kombinace krabiček, aparátu, kytary, rukou a v neposlední řadě uší :wink:
já vycházím z různých reakcí - například Hladíka atd.. samozřejmě, že to, že mluvili o konstrukci je jen náhoda a celé to zavinily pouze osobní preference a na konstrukce se to jen svádí :D

edit: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =15&order=
Kai

Příspěvek od Kai »

Andys drive 666 prodavam ja, jakoze overdrive je to super ale pocitejte trosku s americkym zkreslenim. Neni to stredovy marshall ale spis hrnouci zvuk, ohledne nastaveni, vsechno hraje nejlip tak naprostred, gainu sem pouzival teda 1/3 a hrnulo to neuveritelne, pak se to jen a jen chlupati ale i docela saturuje k solum.

Pokud clovek chce poradny kvalitni overdrive bych volil rozhodne tohle.

Ja osobne hraju uz jen kytara -> kabel -> marshall ktery je spravne nastaveny (kvalitni lampy, predelany kondiky trafa atd). Na nasi ceskou scenu mi to bohate dostacuje.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

kde jsou ty doby, kde tohle byla odpověd na každou otázku ohledně zkrelsneí tady na fóru.. :)
každopádně na to koukni!

http://www.audiotek.cz/product-38026-fu ... e-2-mosfet
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja osobne jsem teda skoro vzdy dosahl lepsich vysledku v kombinaci polovodicovy zkresleni + lampovej aparat nez kdyz to bylo lampa+ lampa. to same zas s tranzistorem ale naopak - lampove zkresleni k tranzistorovemu aparatu sedelo v dobach kdy jsem na ne hral vzdy lip nez tranzistorove krabky.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“