Homemade VOX AC30

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
hladas94

Homemade VOX AC30

Příspěvek od hladas94 »

Zdravím všechny,
již několik let obdivuji zvuk Voxí, i cenu legendární AC30. Po všem tom slintání a "výloho-nakupování" jsem dostal nápad - vyrobit si vlastní (nemůžu říkat kopii).

Na stránkách Voxe sice není schéma nejnovějšího AC30, ale je k dispozici zapojení z roku 1993 AC30 REISSUE TOP BOOST (PREAMP, KONC.)

Po projetí schéma zvýrazňovači a sepsáním součástek jsem nenarazil na problém, pouze ta trafa, ale ty jsem našel v eshopu Triode Electronics, nyní čekam na email s cenou poštovného.

Zajímalo by mě, zdali se o to někdo zde na fóru pokusil dříve, neboť mě ta myšlenka hřeje u srdce :-) (nezešílel jsem).

Stále mám pár otázek, podle kterých se budu rozhodovat, zdali do toho mám jít či ne.
1. Kde sehnat materiál (hliník tl. 3 mm)? (firmy, kterých jsem se tázal, mi nabízejí množství vhodné pro firmu na výrobu zesilovačů...)
2. Kde nakoupit lampy? (na shopu http://www.elektronky.com/ by mě vyšly na cca. 3 tis. Kč)

Inspirace:
Moc pěkná knížka o stavbě lampových zesilovačů (opravdu se vším všudy) - Building Valve Amplifiers - Morgan Jones

Italská práce - http://www.amplivalvolari.it/vox1.htm
lunchie

Re: Homemade VOX AC30

Příspěvek od lunchie »

co jsem koukal na schema tak to vypada jako docela dost prace ... je to dost slozity. Ad trafa, triode store je ok, kupoval jsem od nich kdysi nejake trafa, ktere jsou teda made in USA a vyrobeny firmou classic tone. Ted od ty samy firmy beru trafa na klon bogner uberschall ... jen mam pocit, ze postovne do cech asi bude podobne cene tech traf ... jinak trafa delaj moc dobry.

CO se tyce literatury, tak zkus sehnat knizky od Merlina ...

http://www.freewebs.com/valvewizard/
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hotové hliníkové šasí na AC30 lze koupit v různých e-shopech. Např. Weber to v nabídce tuším má, ale i jinde. U Webera by se možná dala vybrat repra, která by se svým charakterem mohla podobat reprům Goodmans Audiom, která se do původních VOXů osazovala. Pokud Ti vyhovuje zvuk současných napodobenin AC30, tak si vystačíš i s něčím od Celestion.
Elektronky kup ve firmě EMA Ostrava - ing. Matoušek, kontakt je v rubrice "opraváři...", JJ electronic Ti v žádném případě nedoporučuji, je to drek, ale jak chceš. Osobně bych šel do něčeho ruského. Asi Sovtek. Do koncového stupně bych si určitě sehnal 6P14P EV.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

lunchie píše:co jsem koukal na schema tak to vypada jako docela dost prace ... je to dost slozity. Ad trafa, triode store je ok, kupoval jsem od nich kdysi nejake trafa, ktere jsou teda made in USA a vyrobeny firmou classic tone. Ted od ty samy firmy beru trafa na klon bogner uberschall ... jen mam pocit, ze postovne do cech asi bude podobne cene tech traf ... jinak trafa delaj moc dobry.
+ od dubna musíš připočítat z USA clo a DPH.
Jinak trafa dobrý, taky tady nějaký od nich mám.

Spíš jen nevím, jestli se celá ta šaráda vyplatí.
Včera večer se vylicitoval hotovej VOX AC30 ze sedmdesátých let na německý Ebayi za 690... Byl u Berlína, v hezkým stavu, s původníma reprákama, takže tam se pro něj dalo dojet a udělat si i hezkej výlet. Při tý stavbě, aby to nebyl vyloženě chlív, ale hezkej kousek, to taky bude něco stát - a pak to stejně bude případně těžce prodejný... Kdyby to mělo být něčím zajímavý, tak jasně, ale pokud "jen" kopie s tím, že něco málo ušetřím, tak nevím... Ale jako trénink a test schopností OK...
Obrázek
hladas94

Příspěvek od hladas94 »

Transformatory secteno, podtrzeno

6461 Kc s postovnym, clem, DPH.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud kouknes na webera (www.tedweber.com) tak tam ma primo kit na ac30 klon - 6v30 ... se vsim vsudy ten kit vychazi na 720 babek ... (bez postovneho do evropy)

https://taweber.powweb.com/store/kits_60b.htm#6V30

podle myho to levnejc neposkladas ... (weber ma docela shitozni konektory a patice na elektronky ... neco jsem uz od nej bral )
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nezapomeň k trafům přiobjednat i tlumajznu, ať to máš z jedné vody.
Jinak Weber má opravdu ty nejlevnější čínské patky, konektory a pod. Stejné koupíš třeba v Tube Town, nebo u nás v GESu. Ovšem sehnat něco výrazně kvalitnějšího není až zas tak snadné. Tedy aspoň co se soklů týče.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“